Binnenkort: nieuwe Mintos strategieën bieden meer keuze voor beleggers

Ongeveer een jaar geleden introduceerden we Invest & Access bij Mintos, een nieuwe manier van beleggen die zorgt voor een aantrekkelijk rendement met meer liquiditeit. In de afgelopen maanden bleek dat het zelfs in moeilijke marktomstandigheden voor extra liquiditeit kan zorgen: uitbetalingen zijn gemiddeld binnen 5:44 uur voltooid.

Hoewel 50% van onze actieve beleggers sinds de lancering een Invest & Access portefeuille heeft gecreëerd, gaven ze ons ook veel feedback. Om ons productaanbod te verbeteren, hebben we hiernaar geluisterd en het gedrag van de beleggers geanalyseerd. Hierbij kwam een gemeenschappelijk thema naar voren: beleggers wilden meer keuze als het gaat om voorkeuren voor beleggen. We hebben de meest populaire voorkeuren vastgesteld en hiermee 3 nieuwe strategieën gemaakt die Invest & Access zullen vervangen: gediversifieerd, behoudend en hoog rendement.

Door deze wijziging is het nu nog eenvoudiger om een strategie te creëren die past bij jouw voorkeuren. Nieuwe beleggers kunnen snel aan de slag met een gediversifieerde portefeuille volgens hun gekozen profiel. En ervaren beleggers kunnen deze mogelijkheid gebruiken om de complexiteit door het uitvoeren van meerdere aangepaste strategieën te verminderen.

Gediversifieerd

De gediversifieerde strategie geeft je de meeste diversificatie en is van de nieuwe strategieën het meest vergelijkbaar met Invest & Access.

 • Diversifieert je belegging volledig over lopende leningen van alle kredietverstrekkers met een Mintos rating van A+ tot C-
 • Het algoritme geeft prioriteit aan diversificatie
 • Leningen met en zonder terugkoopgarantie inbegrepen – 99% van de leningen op Mintos hebben een terugkoopgarantie
 • Maximale blootstelling van 15% per kredietverstrekker

 

Behoudend

De behoudende strategie belegt in leningen van kredietverstrekkers met de beste kwaliteit van de portefeuille.

 • Belegt in lopende leningen van kredietverstrekkers met een Mintos Rating van A + tot B-
 • De portefeuille van de bedrijven is voor ten minste 80% op schema en heeft minder dan 10% van de betalingen in behandeling.
 • Het algoritme geeft prioriteit aan risicovermindering
 • Leningen met terugkoopgarantie
 • Maximale blootstelling van 15% per kredietverstrekker

 

Hoog rendement

De strategie voor hoog rendement belegt in leningen met de hoogste rente.

 • Investeert in leningen die qua rente in de de top 60% staan en die een Mintos Rating van A+ tot C- hebben
 • Het algoritme geeft prioriteit aan het rendement
 • Leningen met terugkoopgarantie
 • Maximale blootstelling van 15% per kredietverstrekker

De werking van de strategieën

De strategieën van Mintos zorgen voor een volledig geautomatiseerde manier van beleggen. Om te beginnen selecteer je het bedrag dat je wilt beleggen. Je krijgt een portefeuille met leningen die is gediversifieerd volgens de prioriteiten van elke strategie. De exacte verdeling van je portefeuille past zich automatisch aan de markt aan.

En net als Invest & Access zorgen de nieuwe strategieën voor extra liquiditeit: Als je eerder toegang wilt krijgen tot je geld, is er een optie voor uitbetaling waarmee je sneller toegang hebt tot je geld (afhankelijk van de vraag vanuit de markt).

Houd er rekening mee dat de Mintos strategieën alleen beschikbaar zijn voor beleggingen in EUR.

Bestaande Invest & Access portefeuilles krijgen een upgrade

Als je momenteel gebruik maakt van Invest & Access, hoef je niets te doen. Je strategie wordt automatisch bijgewerkt naar de gediversifieerde strategie. Als je de voorkeur geeft aan een van de andere strategieën, of als je niet wilt blijven beleggen, kun je je Invest & Access op elk gewenst moment stopzetten. Je kunt een behoudende strategie of een strategie met hoog rendement maken zodra de nieuwe strategieën zijn gelanceerd.

Auto Invest en handmatig beleggen worden aangepaste strategieën

We zullen zowel Auto Invest als handmatig beleggen op de primaire en secundaire markt blijven ondersteunen. Beleggers zullen beide opties kunnen vinden onder handmatig beleggen bij het creëren van een nieuwe strategie, of onderaangepaste geautomatiseerde strategieën en aangepast handmatig beleggen op de pagina Beleggen.

De nieuwe Mintos strategieën worden half augustus op de website en in de app van Mintos gelanceerd.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner