De mobiele app van Mintos: De eerste week in een oogopslag

“Een goed begin! Ik ben enthousiast en kijk uit naar de nieuwe functies”, belegger bij Mintos.

We sluiten ons aan bij deze quote van een van onze beleggers die de mobiele app van Mintos heeft beoordeeld. Wij denken er hetzelfde over! 

De mobiele app van Mintos is live, de beoordelingen zijn geweldig en we moeten toegeven dat we erg tevreden zijn over het werk dat gedaan is. We zijn nu op weg om beleggers bij Mintos nog meer waarde te bieden met alle komende functies die in de toekomst aan de app zullen worden toegevoegd.

Terwijl het mobiele app-team aan nieuwe ontwikkelingen werkt, willen we een aantal gegevens delen die we hebben verzameld tijdens de eerste week nadat de mobiele app van Mintos werd gelanceerd in de App Store en Google Play Store. 

De eerste piek na de lancering

“Ik vind de werking en het ontwerp fantastisch. Een pluim voor de programmeurs.”

Belegger bij Mintos

Een pluim voor ons team en een pluim voor duizenden van onze loyale beleggers die de app in het eerste uur na de release al hebben gedownload. In de onderstaande video zie je het tijdsverloop van de downloads in de eerste 40 minuten nadat de mobiele app werd gelanceerd.

Een overzicht van het aantal wereldwijde downloads van de mobiele app van Mintos gedurende de eerste 40 minuten na lancering

Mobiele app van Mintos – de eerste gebruiksgegevens

“Zeer goed uitgevoerde app van topkwaliteit, zoals verwacht.” 

Belegger bij Mintos

In deeerste week na de lancering is de mobiele app van Mintos 40 760  keer gedownload door beleggers bij Mintos over de hele wereld. De verdeling van downloads tussen gebruikers van Android en iOS was respectievelijk 56% en 44%. 

Tot nu toe duurde een sessie gemiddeld 2 minuten en 25 seconden . Het meest voorkomende gebruik van de app gaat als volgt: de gebruiker start op het scherm “Overzicht”, van hieruit gaat hij/zij naar het scherm “Mijn beleggingen” voor een visuele weergave van de gegevens en het monitoren hiervan. De volgende stap is het cirkeldiagram “Lopende beleggingen” en ten slotte krijgt de gebruiker een beter overzicht van de grafiek als de beleggingen “Op bedrag” worden getoond.

De mobiele app van Mintos stond tijdens de eerste week op de eerste plaats in de categorie financiële apps in de App Store in Letland en op de vijfde plaats in diezelfde categorie in Duitsland. 

Steun van beleggers

“Deze app is geweldig. En de mensen erachter ook. Bedankt, Mintos.” 

Belegger bij Mintos

Beleggers bij Mintos zijn zo vriendelijk geweest om hun enthousiasme en support te delen op onze social media kanalen en in grote aantallen in de app stores. We tellen honderden reacties met feedback, en dat is iets wat we enorm waarderen. 

Reacties van volgers op @Mintos Twitter en Mintos Facebook pagina

Momenteel geven de gemiddelde beoordelingen ons een goede score. In de App Store heeft de mobiele app van Mintos een gemiddelde score van 4,7/5 sterren, en in de Google Play Store wordt de app met een gemiddelde van 4,2/5 sterren beoordeeld. We zijn er trots op dat beleggers die de Mintos app hebben gedownload tot nu toe 100% crashvrije sessies (voor zowel Android als iOS) hebben gehad.

We zijn erg dankbaar voor de steun van meer dan 3500 beleggers die hebben meegewerkt aan het testen van de mobiele bèta-app van Mintos en die ons hebben geholpen om de eerste versie van de app “crashless” te laten werken. 

Peteris Studens, Product Owner bij Mintos zegt dat het team door zoveel steun van beleggers nog gemotiveerder is om binnenkort met nieuwe releases en updates van de bestaande versie te komen. 

“Het is een week geleden dat de mobiele app van Mintos live ging en we waren erg nieuwsgierig naar de prestaties van de app. Voor het team was het moment dat de app live ging ontzettend druk en spannend. Tijdens de piek ontvingen we 5500 aanvragen tegelijkertijd.  Hieruit blijkt een grote belangstelling van onze gebruikers. Tientallen beoordelingen van de app en opmerkingen werden in ontvangst genomen om de gewenste toekomstige functies van de app in kaart te brengen. De mogelijkheid om met de app te kunnen beleggen staat ongetwijfeld bovenaan de lijst. Het team van de mobiele app is al bezig om Invest & Access in de mobiele app van Mintos te introduceren”, zei Peteris.

Op de dag van de lancering was de gebruikers retentie voor de mobiele app van Mintos 52%. Dat is 49% hoger dan het gemiddelde in de sector. De benchmark van een financiële app  is ongeveer 35%. Na zeven dagen in gebruik is de gebruikers retentie van de mobiele app van Mintos 42%. De gemiddelde retentie voor apps is 14,5% in de eerste zeven dagen. Het team van de mobiele app is zeer tevreden met de analyses die aantonen dat de app herhaaldelijk door beleggers wordt gebruikt. Dit is een enorme motivatie om in de toekomstige releases meer gebruiksvriendelijke functies te blijven leveren.

Op dit moment is de Mintos mobiele app beschikbaar in het Engels en Duits. Binnenkort zal deze ook in het Nederlands en Spaans beschikbaar zijn.

Je kunt de Mintos mobiele app downloaden in de App Store en in de Google Play Store.

Je feedback en suggesties zijn altijd welkom.

Bedankt voor je aanwezigheid tijdens deze mijlpaal!

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner