De vergunning van IFN Extra Finance is ingetrokken

We hebben vernomen dat de Nationale Bank van Roemenië de vergunning van IFN Extra Finance heeft ingetrokken.

De intrekking van de vergunning en uitsluiting van het algemene register en het speciale register voor de niet-bancaire financiële instellingen van Roemenië verbiedt verdere kredietverlening van IFN Extra Finance.

Wat er nu gebeurt

De kredietverstrekker zal de verstrekte leningen tot 17 maart 2020 zonder enige beperking blijven onderhouden. Vanaf 17 maart 2020 zullen er geen nieuwe leningen meer worden verstrekt aan kredietnemers.

Hoe dit beleggers bij Mintos beïnvloedt

De laatste keer dat IFN Extra Finance nieuwe leningen op het platform van Mintos plaatste, was in oktober 2019. Vanaf 17 maart 2020 worden er geen nieuwe leningen meer op de primaire en secundaire markt geplaatst namens IFN Extra Finance.

Beleggers bij Mintos met bestaande beleggingen in leningen die afkomstig zijn van IFN Extra Finance, zullen de terugbetalingen van kredietnemers blijven ontvangen wanneer ze worden geïnd.

De Mintos Rating voor IFN Extra Finance zal mogelijk worden gewijzigd, we zullen hierover berichten zodra we meer nieuws hebben.

Het huidige bedrag aan uitstaande IFN Extra Finance beleggingen op Mintos is EUR 681 497. Het aantal beleggers met actieve beleggingen in verstrekte leningen van IFN Extra Finance bedraagt 27 377, met een gemiddelde belegging van EUR 25 per belegger.

Zodra we meer informatie hebben, zullen we per e-mail een gedetailleerde update naar beleggers sturen die actieve beleggingen in verstrekte leningen van IFN Extra Finance hebben.

Meer informatie en de officiële verklaring van de Nationale Bank van Roemenië in het Roemeens vind je hier: Wetgevingsbesluit

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner