Eigenaar van Banknote & Vizia heeft zijn bedrijfsidentiteit geactualiseerd en maakt inschrijving voor een nieuwe obligatie uitgifte van EUR 5 miljoen mogelijk

De op één na grootste niet-bancaire kredietverstrekker voor consumenten in Letland, SIA ExpressCredit, kondigt de wijziging van haar bedrijfsidentiteit aan die met ingang van 4 februari van kracht is. De nieuwe bedrijfsidentiteit vertegenwoordigt niet alleen een nieuwe naam, maar ook een vernieuwde missie en nieuwe waarden. Voortaan zullen medewerkers, partners, beleggers en toezichthouders de houdstermaatschappij als DelfinGroup kennen, terwijl klanten de belangrijkste producten van het bedrijf blijven gebruiken onder de merknamen – Banknote en VIZIA.  

“De verandering van de bedrijfsidentiteit was noodzakelijk om beter weer te geven wat het bedrijf doet en van plan is om te gaan doen”, legt CEO Didzis Admidins uit. Het bedrijf biedt al een gevarieerde mix van niet-bancaire kredietverlening aan consumenten en is bezig met het creëren van nieuwe financiële oplossingen op maat. 

Profielupdate op Mintos

Op Mintos zijn de twee merken – Banknote en Vizia onder het overkoepelende merk DelfinGroup geplaatst. 

De naamswijziging en samenvoeging van de groep kredietverstrekkers heeft invloed op de namen van de bovengenoemde kredietverstrekkers in het aanbod van leningen op Mintos en de beschikbare filters voor investeringsopties. De twee kredietverstrekkers worden niet langer afzonderlijk op Mintos vermeld met hun eerder bekende merknamen. In plaats daarvan zien beleggers DelfinGroup in alle filters (Auto Invest, Primaire markt, Secundaire markt) en op de kredietverstrekkers pagina op Mintos. Let op: instellingen van Auto Invest worden automatisch bijgewerkt. 

Bedrijfsobligaties

Het voormalige SIA ExpressCredit (Banknote en VIZIA) komt met een doorlopende inschrijving op een driejarige gedekte bedrijfsobligatie ter waarde van EUR 5 miljoen. De inschrijving werd geregistreerd op 15 november 2019 en is open tot de vervaldatum van de obligatie uitgifte in 2022 of tot de volledige inschrijving, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

De nieuwe obligaties zullen naar verwachting worden genoteerd aan de Nasdaq First North Riga effectenbeurs zodra de inschrijving volledig is.

Deze uitgifte van obligaties zet de langdurige samenwerking tussen DelfinGroup en beleggers voort. De recente uitgifte geeft ook de volwassenheid van het bedrijf weer en de wens om een open, vertrouwde en transparante partner te blijven voor zijn beleggers.

De opbrengst van de obligatie uitgifte zal gedeeltelijk de verplichtingen tegenover de bestaande obligatiehouders dekken en de financieringsbronnen van DelfinGroup diversifiëren. DelfinGroup blijft zich inzetten om een deel van haar kredietportefeuille in de toekomst via Mintos te blijven financieren. 

Achtergrond

Sinds de oprichting heeft het bedrijf 255 miljoen euro aan gedekte leningen en consumentenleningen verstrekt en heeft het een klantenbestand van bijna 400 duizend klanten. Eind december 2019 bedroeg de netto kredietportefeuille van Banknote 19,4 miljoen euro en de netto kredietportfolio van VIZIA 3,1 miljoen euro. Het merk Banknote wordt gebruikt voor gedekte leningen en consumentenleningen, terwijl het merk VIZIA alleen wordt gebruikt voor online consumentenleningen en is gericht op een modern tech-savvy publiek. 

Gedurende de afgelopen tien jaar heeft het bedrijf een snelle groei doorgemaakt, vooral in de afgelopen jaren. De voornaamste redenen voor het succes zijn de hoge mate van klantgerichtheid, het gebruiksgemak, online beschikbaarheid en investeringen in informatiesystemen en gegevensverwerking. Het geoptimaliseerde netwerk van 87 vestigingen in heel Letland draagt ook bij aan het succes.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner