Introductie van de Geschiktheids- & Passendheidsbeoordeling

Terwijl we blijven werken aan het worden van een gereguleerd platform, introduceren we een toets om te beoordelen of de manieren van beleggen die we aanbieden geschikt en passend zijn voor de beleggers die deze willen gebruiken.

Belangrijkste punten

●      De geschiktheids- en passendheidsbeoordeling zal ons helpen om beleggingsproducten aan te kunnen bieden die zijn afgestemd op het ervaringsniveau van de beleggers en beleggers die pas net beginnen met beleggen in leningen te beschermen.

●      De beoordeling evalueert ook het vermogen en de bereidheid van beleggers om de risico’s die gepaard gaan met beleggen in leningen op zich te nemen.

●      Nadat Mintos de licentie heeft behaald, kunnen beleggers alleen nog producten gebruiken die volgens de uitkomst van de beoordeling als geschikt en passend voor hen worden beschouwd.

●      De beoordeling is een wettelijke vereiste en zal vanaf 16 december geleidelijk worden uitgerold.

 

Geschiktheid en passendheid uitgelegd

De Geschiktheids- en Passendheidsbeoordeling is bedoeld om ervoor te zorgen dat beleggers zich bewust zijn van de risico’s van beleggen bij Mintos, en dat hun financiële situatie hen in staat stelt deze risico’s te dragen. Het beoordeelt ook of de producten die door Mintos worden aangeboden, voldoen aan de verwachtingen en behoeften van beleggers, en of ze passen bij hun kennis en ervaring.

De beoordeling bestaat uit 4 onderdelen met vragen die zijn ontwikkeld in overeenstemming met de MiFID-regelgeving:

Financiële situatie: hier worden je een paar vragen gesteld over je jaarinkomen en vermogen.

Kennis: in dit gedeelte wordt je kennis van beleggen beoordeeld om te bepalen of je de voorwaarden en risico’s van beleggen bij Mintos kunt begrijpen.

Ervaring: in dit gedeelte wordt aandacht besteed aan je ervaring met beleggen in specifieke activaklassen.

Beleggingsdoelen: Ten slotte worden je een paar vragen gesteld over je beleggingsdoelen en risicobereidheid.

Hoe de beoordeling werkt

Aangezien de Geschiktheids- en Passendheidsbeoordeling nieuwe toepassingen toevoegt aan Mintos, zullen we het in fasen uitrollen om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals verwacht. Dat betekent dat je mogelijk niet onmiddellijk wordt gevraagd om de beoordeling af te ronden. Als je wordt gevraagd om de vragen van de Geschiktheidsbeoordeling te beantwoorden, vul deze dan zo snel mogelijk in, aangezien het in de toekomst verplicht zal worden voor het gebruik van Mintos onder de nieuwe licentie.

We laten je op je account weten zodra de beoordeling beschikbaar is. Om de beoordeling te starten, ga je naar het Overzicht van je account en klik je op Start beoordeling. De beoordeling duurt 10-15 minuten, maar je hoeft deze niet in één keer af te ronden. Je kunt op elk moment afsluiten. Je antwoorden worden opgeslagen en je kunt later doorgaan. Nadat je de beoordeling hebt afgerond, berekenen we je resultaten.

Afhankelijk van je antwoorden bieden we je manieren van beleggen die geschikt en passend worden geacht voor jouw behoeften. Nadat Mintos een licentie heeft gekregen, kun je enkel nog deze producten gebruiken. Als je situatie verandert, kun je je antwoorden vanuit je Profiel bijwerken. De resultaten van de beoordeling zullen dan opnieuw worden berekend.

We houden je op de hoogte van onze voortgang bij het verkrijgen van de licentie.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner