Invoering van een vereiste voor verantwoord beleggen voor alle geautomatiseerde beleggingen in overeenstemming met MiFID II

Aangezien beleggers in staat zullen zijn om in Notes te beleggen in een gereguleerde omgeving op Mintos, introduceren wij een verantwoord beleggen vereiste voor alle geautomatiseerde beleggingen die in lijn staat met het MiFID II kader. Om ervoor te zorgen dat beleggers geen buitensporige risico’s nemen, zullen zij tot een bepaald bedrag kunnen beleggen met geautomatiseerde beleggingen op Mintos.

Bescherming van beleggers in het kader van MiFID II

Door onze verwerving van een Europese vergunning als beleggingsonderneming en de aanstaande release van Notes, zullen de beleggers op Mintos beschermd worden door het MiFID II kader voor beleggersbescherming.

Een van de beschermingsaspecten omvat het ervoor zorgen dat:

  • Beleggers nemen niet meer risico dan ze financieel kunnen dragen door hun portefeuille te veel bloot te stellen aan een enkele activaklasse of door te veel van hun totale vermogen in één enkele activaklasse te beleggen;
  • De aangeboden beleggingsdiensten zijn passend en geschikt voor de risicotolerantie en de beleggingsdoelstellingen van de beleggers.

Wat verantwoord beleggen betekent voor particuliere beleggers

Om ervoor te zorgen dat beleggers geen buitensporig risico nemen, zullen zij tot een bepaald bedrag kunnen beleggen met geautomatiseerde beleggingen op Mintos.

Dit bedrag wordt voor elke belegger afzonderlijk berekend op basis van zijn beleggingsdoelstellingen en zijn nettovermogen zoals vermeld in de geschiktheids- en passendheidsbeoordeling. Zodra beleggers dit bedrag hebben bereikt, kunnen zij nog steeds handmatig beleggen.

Het bedrag is altijd beschikbaar in de accountinstellingen van de beleggers, onder het gedeelte Geschiktheid en Passendheid. We zullen alle beleggers ook via e-mail informeren.

Als het bedrag te hoog of te laag lijkt, controleer dan je antwoorden op de geschiktheids- en passendheidsbeoordeling en zorg ervoor dat de door jou verstrekte informatie juist is.

Het nieuwe vereiste wordt van kracht samen met de lancering van de eerste Notes op Mintos. Tot die tijd zullen de geautomatiseerde strategieën niet stoppen als beleggers hun berekende beleggingsbedragen hebben bereikt. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op en wij zullen je graag helpen.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner