Kredietverstrekker Peachy staakt haar activiteiten in het Verenigd Koninkrijk

We zijn op de hoogte gebracht door onze samenwerkingspartners uit het managementteam van de kredietverstrekker Peachy, de handelsnaam van het bedrijf Cash On Go Limited, van hun beslissing om de bedrijfsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk stop te zetten.

Na een uitgebreide evaluatie voor een winstgevende voortzetting van het bedrijf in overeenstemming met de recent vastgestelde wettelijke vereisten van de Financial Conduct Authority (FCA), heeft het managementteam van Peachy de moeilijke beslissing genomen om de activiteiten stop te zetten en een administratieproces aan te vragen voor een duurzame afbouw van het bedrijf. De beheerders – partners bij het Britse bedrijf Smith & Williamson LLP – zijn gisteren benoemd.

De primaire rol van de beheerders is ervoor te zorgen dat het proces in overeenstemming met de wet wordt afgehandeld. Dit houdt in dat de activa efficiënt en conform de voorschriften moeten worden teruggevorderd om aan de vorderingen van de schuldeisers te voldoen. In dit geval zijn de beleggers bij Mintos met actieve beleggingen in leningen verstrekt door Peachy schuldeisers van Cash On Go Limited.

Wat gebeurt er nu

Als gevolg van de tijdige communicatie van het managementteam van Peachy met Mintos, hebben we al het initiatief genomen om een juridisch adviseur in het Verenigd Koninkrijk in te schakelen. De juridisch adviseur vertegenwoordigt en dient claims in namens beleggers bij Mintos. Dit betekent dat beleggers zelf op dit moment geen afzonderlijke stappen hoeven te zetten.

Mintos werkt samen met de beheerders. We hebben van hen vernomen dat op dit moment wordt geschat dat beleggers bij Mintos eerste schuldeisers zijn en dat hun vorderingen volledig zouden moeten worden voldaan.

Bovendien heeft het managementteam van Peachy ons laten weten dat het de bedoeling is dat uitbetalingen aan beleggers bij Mintos regelmatig zullen gebeuren zonder een significant verschil met de uitbetalingen toen het bedrijf volledig operationeel was. Daarom wordt verwacht dat de beleggers bij Mintos betalingen zullen blijven ontvangen zonder te hoeven wachten op de laatste fase van het afbouwproces.

In het kader van de mogelijke afbouw heeft het managementteam van Peachy al eerder stappen genomen en het bedrag van de verstrekte leningen van beleggers bij Mintos geleidelijk verlaagd, van EUR 6 829 112 aan het begin van dit jaar tot een huidig leningen van EUR 1 655 173.

De beheerders van het afbouwproces zullen, afhankelijk van juridisch advies, een aflossingsschema ontwikkelen voor de resterende openstaande betalingen aan beleggers bij Mintos.

De Mintos beoordeling voor Peachy zal vanwege het begin van het afbouwproces worden gewijzigd van B naar C. Dit zal binnenkort op het platform worden weergegeven.

Peachy zal van Mintos worden verwijderd zodra de afbouw is voltooid.

Over Smith & Williamson
Details over de vergunningsinstanties voor de curatoren bij Smith & Williamson zijn te vinden op: http://www.smithandwilliamson.com/insolvency-licensing-bodies .
Smith & Williamson LLP is lid van Nexia International, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountantskantoren www.nexia.com. De FCA heeft ingestemd met de benoeming van de genoemde beheerders.

Over Peachy
Peachy, de handelsnaam van het bedrijf Cash On Go Limited, is een kredietverstrekker die in 2010 is opgericht en kortlopende leningen verstrekt aan inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Peachy heeft in de periode van december 2018 tot februari 2020 op Mintos EUR 118,3 miljoen aan leningen verstrekt. Peachy sloot het jaar af met een EBITDA van EUR 1,569m, en een omzet van EUR 355.000.

Neem bij verdere vragen contact op met onze klantenservice.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner