Kredit Pintar breidt aanbod uit, lanceert meer leningen op afbetaling op Mintos

Kredit Pintar, de in Indonesië gevestigde aanbieder van ongedekte persoonlijke leningen, heeft zijn aanbod op Mintos uitgebreid met persoonlijke leningen. De persoonlijke leningen hebben een looptijd tot 12 maanden en een gemiddeld bedrag van 120 euro. De leningen worden geleverd met een terugkoopgarantie, worden genoteerd in EUR en beleggers kunnen een netto jaarlijks rendement van maximaal 13% verwachten.

Sinds Kredit Pintar in april 2019 bij Mintos kwam, heeft het bedrijf leningen op de Mintos marktplaats gefinancierd ter waarde van EUR 70 miljoen.
Kredit Pintar, gevestigd in Indonesië, verstrekt consumentenleningen met behulp van een op kunstmatige intelligentie gebaseerd platform voor risicobeheer. Het bedrijf werd gelanceerd in 2017 en heeft sindsdien een exponentiële groei doorgemaakt en heeft nu meer dan 1.000 werknemers, die sinds 2018 winstgevend zijn. Sinds de oprichting heeft Kredit Pintar voor meer dan 700 miljoen EUR aan leningen in Indonesië verstrekt.

Het bedrijf heeft een missie om de financiële toegankelijkheid bij de minderbedeelden in opkomende economieën in Azië te bevorderen. Momenteel is Kredit Pintar actief in Indonesië en de Filippijnen en breidt het zich uit naar Vietnam en India met een grotere verscheidenheid aan producten en geografische diversificatie.

Kredit Pintar wordt ondersteund door gerenommeerde private equity en venture capital investeerders, waaronder GSR Ventures, Vision Plus Capital, Provident Capital en Northstar Group.
Alle leningen die door Kredit Pintar op de Mintos markt worden aangeboden, worden verstrekt door het Indonesische bedrijf PT Wijaya Unggul Sentosa. Het bedrijf behoudt 10% van de leningen die het op Mintos plaatst, om ook iets op het spel te hebben staan. Bovendien biedt de houdstermaatschappij Neuroncredit Pte. Ltd. (Singapore) een groepsgarantie, waardoor de door de onderneming verstrekte terugkoopgarantie wordt gewaarborgd.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner