Kredo en Tigo zijn nu Finitera

Kredietverstrekkers Kredo en Tigo voegen zich samen tot één bedrijf, Finitera, een bestaande alternatieve kredietverstrekker. In 2019 onderging Finitera structurele veranderingen om de efficiëntie van haar bedrijfsvoering te verbeteren en alle producten op verschillende markten onder één bedrijf te brengen, waardoor de Finitera groep ontstond. Vanaf nu worden door Kredo en Tigo verstrekte leningen op Mintos vermeld als leningen van Finitera. 

Vanaf maart 2020 zullen beleggers Finitera in alle filters (Auto Invest, Primaire Markt, Secundaire Markt) en op de Kredietverstrekkers pagina op Mintos zien. Houd er rekening mee dat de instellingen voor Auto Invest automatisch worden bijgewerkt. Strategieën waarbij Kredo (Albanië) en Tigo (Noord-Macedonië) betrokken waren, omvatten nu leningen van Finitera van de respectieve landen (Albanië en Noord-Macedonië). Leningen van Kredo en Tigo zijn beide op Mintos onder het overkoepelende merk Finitera geplaatst. Finitera biedt een groepsgarantie voor alle leningen van Finitera op Mintos. Finitera heeft een B- Mintos beoordeling gekregen. Het bedrijf behoudt een aandeel van 10% van elke lening. 

“We zijn van mening dat beide kredietverstrekkers die deel worden van Finitera, een sterk bewijs vormen voor onze inspanningen om de toonaangevende datagedreven financiële dienstverlener voor particulieren te worden. Tigo en Kredo zijn gevestigde dienstverleners voor haar klanten en we zijn blij ze te mogen verwelkomen aan boord van de Finitera familie”,zegt Mārcis Grīnis, voorzitter en CEO van Finitera. 

Meer over Finitera

Finitera is een internationaal fintechbedrijf dat actief is in drie markten met 89 vestigingen, 450 werknemers en een aandelenkapitaal van EUR 8 miljoen. Het management van Finitera heeft meer dan 7 jaar ervaring in gedekte en ongedekte leningen en heeft een goede staat van dienst in het oprichten en ontwikkelen van activiteiten in alternatieve financiële leningen. Sommige aandelenbeleggers van Finitera en Mintos overlappen elkaar. 

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner