Mintos heeft wereldwijd nu meer dan 200.000 beleggers!

Wanneer een start-up begint te praten over “honderdduizenden klanten” – wordt dit een geweldige prestatie om te gebruiken voor marketingdoeleinden, maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee voor het hele team. Met dit in gedachten besturen we hier bij Mintos in november 2019 een marktplaats met 215.000 investeerders, afwachtend om in slechts een paar maanden de mijlpaal van 300.000 te bereiken! Dit is een mooie mijlpaal om de mensen en gewoonten die onze markt vormen eens nader te bekijken: Mintos beleggers.

Het groeipad

De groei van Mintos vond door de jaren heen gelijktijdig plaats via alle relevante kanalen. We zijn in 2018 gestart met 43.000 investeerders. Nadat we in januari 2019 een aantal van 100.000 investeerders op Mintos bereikt hadden, hebben we elke maand een groeiende instroom van nieuwe investeerders op onze markt gezien. Van januari tot oktober 2019 kwamen er maandelijks gemiddeld 10.500 investeerders bij die op zoek waren naar mogelijkheden om in leningen te investeren en geld te verdienen. Het was soms een uitdaging voor ons om de vraag en het aanbod van leningen met elkaar in evenwicht te brengen.

We hebben op Mintos zojuist de mijlpaal van een totaal van EUR 4 miljard aan gefinancierde leningen bereikt. Tot nu toe is dit bedrag verdeeld over 20 miljoen leningen van kredietnemers afkomstig uit meer dan 30 landen en 5 continenten van de wereld, beschikbaar voor investeerders in 12 internationale valuta. Het mondiale karakter van Mintos en de ongeëvenaarde diversificatie die ons unieke kenmerk is, is het resultaat van leningen die zijn ontstaan via de parallellen en meridianen van de wereld: van Denemarken tot de Zuid-Afrikaanse Republiek, en van Mexico tot Indonesië.

De opschaling op mondiaal niveau wordt ondersteund door de opschaling van het Mintos team – in 2019 zijn er meer dan 100 nieuwe werknemers bij het bedrijf gekomen om aan geweldige producten te werken en uitstekende service te bieden aan het groeiende aantal investeerders. Daarom zijn we vandaag de dag een sterk team van 170 mensen.

Mintos en beleggers: globaliteit

We hebben vanaf het begin van Mintos een wereldwijde mentaliteit gehad. In 2015 waren we investeerders uit 41 landen van dienst, maar de eerste investeerders kwamen uit Letland en andere Baltische landen. Vandaag komen de 215.000 investeerders op Mintos uit 85 landen, overheersend investeerders uit Oostenrijk, Denemarken, Estland, Duitsland, Nederland, Portugal, Spanje, Zwitserland, enz. Om investeerders van dienst te zijn, is Mintos momenteel beschikbaar in 7 talen: Engels, Tsjechisch, Duits, Lets, Pools, Russisch en Spaans, en we zullen binnenkort Nederlands lanceren. Ons Investor Service team spreekt 12 talen en behandelt elke week ongeveer 2.000 vragen van beleggers met een gemiddelde reactietijd van 74 minuten. 85% van de bijna duizend beleggers die Mintos op Trustpilot beoordeelden, hebben ons als uitstekend en goed beoordeeld, wat zich vertaalt naar een score van 4,3 van de 5 sterren.

Gewoonten, activiteiten en voorkeuren

Het totale bedrag aan leningen dat sinds 2015 op Mintos is gefinancierd, bedroeg in november 2019 EUR 4 miljard. Al in de eerste week na aanmelding op Mintos investeren beleggers gemiddeld EUR 1.100 en gemiddeld hebben beleggers een uitstaand saldo van EUR 4.725 geïnvesteerd in leningen op Mintos, verdeeld over 241 verschillende leningen. Met een gemiddelde rentevoet van 11,9% (vanaf november 2019) hebben beleggers op Mintos EUR 70 miljoen aan rente verdiend bij de kredietnemers.

Als het gaat om beleggingsstrategieën, tonen beleggers verschillende voorkeuren. Sommige beleggers gebruiken slechts één optie om te beleggen, sommige combineren verschillende opties die Mintos biedt voor handig en eemvoudig beleggen. Zoals tot nu toe het geval is gebleven, blijft Auto Invest de populairste optie onder beleggers. 33% van de beleggers op Mintos gebruikt alleen Auto Invest voor hun belegging. Handmatig beleggen heeft de voorkeur voor 10% van de beleggers op Mintos, terwijl 8% van de beleggers Invest & Access kiest als het enige instrument dat zij op Mintos gebruiken om te beleggen. 24% van de beleggers gebruikt zowel handmatig beleggen als Auto Invest, terwijl 11% van alle beleggers Invest & Access en Auto Invest gebruikt, maar niet aan handmatig beleggen doet.

De persona’s

Onlangs hebben we wat werk verricht om de persona’s van beleggers op Mintos af te beelden. De twee meest populaire types die onder onze beleggers zijn te herkennen, zijn een man van begin dertig en een man van begin vijftig, met een gemiddeld spaarbedrag van respectievelijk EUR 22.000 en EUR 120.000. Beide type beleggers zijn goed opgeleide en getrouwde mannen, voornamelijk afkomstig uit de IT-, engineering- en financiële sector, met interesses in verschillende outdoor activiteiten, hun vakgebied en zelfontwikkeling. Ze investeren op Mintos vanuit hun stedelijke en voorstedelijke woningen en besteden gemiddeld tussen de 10 en 11 minuten per bezoek om hun uitstaande investeringen van respectievelijk ongeveer EUR 4.000 en EUR 10.000 te volgen en te beheren.

Vrouwelijke beleggers op Mintos

We hebben van deze persona’s mannelijke beleggers gemaakt, aangezien meer dan 80% van de beleggers op Mintos mannen zijn. Het is geen geheim dat mannen meer investeren dan vrouwen, hoewel uit veel soorten onderzoek blijkt dat vrouwen beter zijn in het investeren van geld. Volgens onderzoek van The Warwick Business School, verdienen vrouwen een hoger rendement en zijn betere spaarders. Verwacht wordt dat de ongelijkheid tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke investeerders zal blijven afnemen met de aanhoudende wereldwijde economische emancipatie van vrouwen en een gemakkelijkere toegang tot financiële geletterdheid.

Sinds de lancering van Mintos in 2015 is de trend van vrouwelijke investeerders die zich bij Mintos aanmelden gegroeid samen met de groei van de Mintos marktplaats. Terwijl in 2018 14,7% van het totaal aantal nieuwe investeerders vrouwen waren, is dit percentage in 2019 tot 15,7% gestegen. Gezien het kleine verschil in tijd tussen registratie en de eerste investering, lijken vrouwen ook vastberadener te zijn met hun investeringskeuzes. Vrouwen doen over het algemeen meer onderzoek voordat ze beginnen met investeren, en investeren minder impulsief dan mannen.

Op Mintos staan de Baltische staten aan de top van de positieve trend van vrouwelijke investeerders. Estland heeft het grootste aandeel vrouwelijke investeerders op Mintos, vertegenwoordigd door 32,7% van het totale aantal Estlandse investeerders. Ook bij Letse en Litouwse vrouwelijke investeerders wordt een relatief hoge aanwezigheid gezien: respectievelijk 22,5% en 17,6%, gevolgd door vrouwelijke investeerders uit Denemarken die voor 16,2% van alle Deense investeerders op Mintos zorgen.

Wat de leeftijd betreft, zijn de meeste vrouwelijke beleggers op Mintos te vinden in de leeftijdsgroep van 30-34 jaar.

De toekomstige koers

We zijn zowel blij als bewust dat de populariteit van beleggen in leningen zal blijven groeien. Als toonaangevende wereldwijde marktplaats die gebruiksgemak, wereldwijde toegankelijkheid en de beste diversificatiemogelijkheden biedt, zullen we onze marktplaats blijven verbeteren voor de beste beleggingservaring. We kijken ernaar uit om de marktplaats te blijven als het gaat om het beleggen in leningen voor individuele beleggers, ongeacht of ze nu ervaren zijn of net beginnen – zoals we tot nu toe hebben bewezen.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner