Mogo Group biedt nu aan om te beleggen in autoleningen uit Kazachstan

Mogo Group  plaatst leningen uit weer een ander land op Mintos – Kazachstan. Mogo Kazachstan biedt de mogelijkheid om een jaarrendement te behalen van maximaal 12% voor in euro genoteerde leningen (EUR) en tot 18% voor in Kazachse tenge genoteerde leningen (KZT). 

Kazachstan is tot nu toe het grootste land waarin Mogo Finance opereert en staat bekend om zijn aanzienlijke hoeveelheid aan natuurlijke hulpbronnen, geavanceerde wetgevende hervormingen en strategische ligging. Momenteel vindt meer dan 93% van de aankoop en verkoop van voertuigen in het land plaats op de markt voor gebruikte auto’s, wat gunstige voorwaarden heeft gecreëerd voor Mogo Kazachstan om de markt te betreden en als gevolg daarvan zijn kredietportefeuille continu te laten groeien.

Het bedrijf Mogo Kazachstan startte zijn activiteiten in januari 2019 en op 31 december 2019 had het bedrijf een netto kredietportefeuille van EUR 5.000.000 (KZT 2 miljard), 1 564 actieve klanten, en een totaal van EUR 7,1 miljoen aan verstrekte leningen. Mogo Group had op 31 december 2019 een netto kredietportefeuille van meer dan 190 miljoen EUR voor al zijn activiteiten.

Mogo Kazachstan op Mintos

Door TOO Mogo Kazachstan verstrekte leningen op Mintos zijn genoteerd in EUR en KZT en variëren van EUR 714 tot EUR 16 666 (KZT 300 000 – KZT 7 000 000), met een looptijd van 3 tot 84 maanden. Beleggers op Mintos kunnen een netto jaarrendement van maximaal 12% (leningen in EUR) en maximaal 18% (leningen in KZT) verwachten. Voor alle leningen die op Mintos zijn geplaatst, behoudt Mogo Group 5% op haar balans om ervoor te zorgen dat haar belangen overeenkomen met die van de beleggers op Mintos.

Alle door Mogo Kazachstan verstrekte leningen hebben een terugkoopgarantie en een Mintos Rating van A. Bovendien heeft Mogo een Fitch Rating van B-. Beide beoordelingen zijn het resultaat van langdurige solide financiële prestaties van Mogo Group en het feit dat Mogo Finance de verplichtingen voor al haar entiteiten garandeert.

Om leningen van Mogo Kazachstan te verkrijgen, kunnen beleggers op Mintos in leningen die door Mintos Finance aan Mogo Kazachstan zijn verstrekt beleggen, waarbij terugbetalingen afhankelijk zijn van de betalingen van de kredietnemer. Elke lening die door Mintos Finance aan Mogo Kazachstan wordt verstrekt, zal aan een respectieve lening worden gekoppeld die door TOO Mogo Kazachstan aan de uiteindelijke kredietnemer is verstrekt. Mintos Finance is een groepsmaatschappij van Mintos. Een gedetailleerde beschrijving van de nieuwe structuur is beschikbaar in de leningsovereenkomst en de  overeenkomst van opdracht van Mintos Finance. Sommige aandelenbeleggers van Mogo Group en Mintos overlappen elkaar.

Sinds de start in januari 2019 heeft Mogo Kazachstan de beste methoden en processen van de Mogo Group overgenomen en ze aangevuld met lokaal beschikbare en aangepaste mogelijkheden met betrekking tot IT, beveiliging en marketing. Het bedrijf controleert op veiligheid, inkomsten en kredietwaardigheid, dat de mogelijkheden op externe en interne fraude of wangedrag minimaliseert. Mogo Kazachstan onderscheidt zich door het hebben van een eigen team voor IT en marketing.

“Mogo Kazachstan startte in januari 2019 en werd al snel een aantrekkelijke plaats om financiering te krijgen voor het kopen van een auto. Het bedrijf heeft een sterk team van ervaren verzekeraars en incassospecialisten die voortdurend de betalingsdiscipline in de gaten houden en de bedrijfsactiviteiten vlot en goed maken. Ik geloof dat ons professionele sales- en marketingteam in combinatie met het krachtige back-endteam belangrijke voorwaarden creëren voor een duurzame en kwalitatieve groei van de portefeuille. Ik ben blij dat Mogo Kazachstan nu uitgroeit tot een kredietverstrekker voor de beleggers bij Mintos en dat alle belanghebbenden nu kunnen profiteren van deze nieuwe mogelijkheid”, zegt Azamat Seitbekov, CEO van Mogo Kazachstan.

Klik hier om te filteren op leningen verstrekt door Mogo Kazachstan op de primaire markt. 

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner