Mogo verhoogt de omzet tot € 76,7 miljoen, aanhoudende groei

Mogo Finance, een mondiale aanbieder van leningen voor tweedehands auto’s en een van de grootste kredietverstrekkers op Mintos, eindigde 2019 met een geconsolideerd inkomen van  € 76,7 miljoen en een winst van € 6,2 miljoen. In vergelijking met 2018 groeide de omzet met 41% en de winst met 35%.

De operationele winst (EBITDA) van het bedrijf steeg in 2019 steeg met 54% tot € 31,5 miljoen. In de afgelopen jaren heeft Mogo Finance zijn internationale aanwezigheid uitgebreid door een aantal nieuwe markten te betreden.

Mogo Finance werkt samen met meer dan 2 000 dealers van tweedehands auto’s en het toonaangevende platform voor carpoolen. In 2019 bedroegen de leasewaarden en leningen verstrekt door de onderneming € 178,4 miljoen. Vorig jaar ontving Mogo Finance een kredietbeoordeling van B- van Fitch Ratings, en werd daarmee een van de weinige bedrijven met een kredietbeoordeling van Fitch Ratings in de Baltische staten.

“De record stijging van de operationele winst (EBITDA) met meer dan 50% in een jaar-op-jaar vergelijking spreekt boekdelen over de succesvolle uitvoering van onze strategie. Dit kan voornamelijk worden toegeschreven aan aanzienlijke verbeteringen in de winstgevendheid en operationele prestaties van een aantal van onze belangrijkste markten. Ons regionaal en zakelijk leiderschap is volledig toegewijd aan de missie van ons bedrijf – mobiliteit mogelijk maken door onze klanten de financiële oplossingen te bieden die het meest geschikt zijn voor hun behoeften. De Mogo groep kijkt uit naar 2020 als een nieuw recordjaar, gedreven door groei”, zegt de CEO van Mogo Finance, Modestas Sudnius.

Mogo Finance heeft het hoofdkantoor in Riga, Letland en is momenteel actief in 17 landen in Europa, Centraal-Azië en Afrika. Tot deze landen behoren onder andere Letland, Estland, Litouwen, Georgië, Polen, Roemenië, Bulgarije, Moldavië, Albanië, Wit-Rusland, Armenië, Oezbekistan, Kazachstan, Noord-Macedonië, Bosnië en Herzegovina, Kenia en Oeganda. Het bedrijf heeft meer dan 1 000 werknemers in dienst. 

Momenteel zijn er 11 landen waar de Mogo groep actief is op Mintos. Kazachstan zal zich hier binnenkort bij aansluiten. Sinds het begin van de samenwerking met Mintos in 2016 heeft de Mogo groep voor meer dan € 400 miljoen aan investeringen aangetrokken voor de verstrekte leningen. Dit is het gevolg van het opbouwen van een betrouwbare relatie met beleggers bij Mintos. Het vertrouwen van de beleggers bij Mintos in Mogo heeft aanzienlijk bijgedragen aan de snelle groei van de groep. Mogo wil een groot deel van zijn kredietportefeuille via Mintos blijven financieren. Om de belangstelling van beleggers bij Mintos te houden, is het bedrijf van plan het aanbod uit te breiden door nieuwe landen en producten te introduceren.

Over Mogo Finance

Mogo Finance werd opgericht in 2012. Op basis van zijn geografische activiteit is het de grootste aanbieder van gedekte leningen voor tweedehands auto’s ter wereld en een van de snelst groeiende financieringsmaatschappijen voor tweedehands auto’s in Europa. In 2015 ontving het bedrijf financiële steun van het investeringsfonds Accession Mezzanine Capital III L.P, dat gerenommeerde institutionele beleggers zoals de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling en het Europees Investeringsfonds omvat. Per 31 december 2019 bedroeg het eigen vermogen en de achtergestelde schuld € 28,8 miljoen. Mogo Finance is van plan het eigen vermogen in 2020 verder te vergroten door de winst opnieuw in het bedrijf te investeren. Bovendien hebben de aandeelhouders van het bedrijf toegezegd om in de loop van dit jaar minimaal € 5 miljoen te investeren in de achtergestelde schuld om de balans van de onderneming te versterken en verdere groei te bevorderen.

Mogo JSC heeft obligaties uitgegeven voor een totaalbedrag van € 30 miljoen. Deze obligaties zijn genoteerd aan de NASDAQ OMX Baltic. Mogo Finance heeft euro-obligaties uitgegeven voor een bedrag van € 100 miljoen. Deze zijn genoteerd aan de beurs van Frankfurt.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner