Moneda, de eerste kredietverstrekker uit Bosnië en Herzegovina, start op Mintos

We kondigen graag aan dat een nieuwe kredietverstrekker zich bij Mintos heeft aangesloten! Moneda, een verstrekker van microkrediet uit de Republiek Bosnië en Herzegovina, sluit zich bij Mintos aan en biedt leningen in euro (EUR) aan met rentetarieven tot 16%. 

Moneda is een financieel bedrijf dat innovatieve en moderne technologie toepast om particulieren snel en gemakkelijk van microfinanciering te voorzien. Het bedrijf heeft een vergunning van het Agentschap voor bancaire diensten van de Servische Republiek en werkt in overeenstemming met de wetgeving voor microkredietorganisaties van de Servische Republiek.

Moneda heeft sinds de start in mei 2019 in totaal 9,5 duizend nieuwe klanten verworven, waarvan er 6,5 duizend herhaaldelijk een lening bij Moneda hebben afgesloten. Het bedrijf heeft meer dan 40 werknemers en 7 vestigingen in 6 steden. Moneda heeft al voor meer dan EUR 2,1 miljoen aan leningen verstrekt en het gemiddelde geleende bedrag is EUR 132.

“Met de lokale experts en het team streeft Moneda ernaar een marktleider te zijn op het gebied van fintech innovaties in de lokale financiële markt door. We doen dit door beslissingen te nemen die zijn gebaseerd op data en door nauw samen te werken met de wettelijke besluitvormers en toezichthouders. Onze visie is om een nieuw marktsegment te creëren en de behoefte van klanten aan leningen op de meest gemakkelijke manier mogelijk te maken, met een uitstekende klantenservice die gericht is op de behoefte van onze klanten. We zien bij Moneda een enorme kans om met een partner zoals Mintos samen te werken”, zegt Kerim Karasalihovic, CEO van Moneda.

Moneda op Mintos

Moneda heeft een C+ Mintos beoordeling gekregen. Beleggers kunnen een rendement tot 16% per jaar verwachten. Het bedrijf behoudt een aandeel van 10% van elke lening. Het geleende bedrag varieert van EUR 25 tot EUR 200, met een looptijd van maximaal 30 dagen.

Moneda verstrekt leningen aan klanten tussen de 23 en 70 jaar oud met een geldige identiteitskaart, een werkende mobiele telefoon en geen negatieve notering in de database voor eerder afgesloten kredieten. Alle potentiële klanten van Moneda worden grondig gecontroleerd op geloofwaardigheid, financiën en witwaspraktijken. Naast de criteria om in aanmerking te komen voor een lening, worden terugkerende klanten van Moneda ook geëvalueerd op basis van het aflossen van hun eerdere leningen en in geval van een positieve kredietgeschiedenis worden de limieten verhoogd.

Om leningen van Moneda te verkrijgen, kunnen beleggers in leningen die door Mintos Finance* aan Moneda zijn verstrekt beleggen, waarbij terugbetalingen afhankelijk zijn van de betalingen van de kredietnemer. Elke lening die door Mintos Finance aan Moneda wordt verstrekt, zal aan een respectieve lening worden gekoppeld die door Moneda aan de uiteindelijke kredietnemer is verstrekt. Mintos Finance is een groepsmaatschappij van Mintos. Een gedetailleerde beschrijving van de nieuwe structuur is beschikbaar in de leningsovereenkomst en de overeenkomst van opdracht van Mintos Finance.

Door middel van innovaties in technologie en transparante bedrijfspraktijken, wil Moneda de toegankelijkheid tot krediet verbeteren en eenvoudige en snelle oplossingen bieden voor korte termijn liquiditeit voor de burgers van de Republiek Bosnië en Herzegovina.

 

Klik hier om de leningen van Moneda op de Primaire Markt te bekijken.

Als u Auto Invest gebruikt, vergeet dan niet de instellingen van uw portefeuille aan te passen.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner