Update: nieuwe Mintos beleggingsstrategieën die voor meer keuze voor beleggers zorgen

9 september 2020

Sinds de lancering van de nieuwe strategieën op 13 augustus hebben we van veel beleggers feedback ontvangen en hier rekening mee gehouden. We komen met 2 updates:

 • We hebben de kwaliteitsnorm voor de behoudende strategie verhoogd door het algoritme alleen toe te staan te beleggen in leningen die zijn verstrekt door kredietverstrekkers met een rating van B+ of hoger. De kredietverstrekkers met een rating van B en B- maken geen deel meer uit van deze strategie. Als je strategie heeft belegd in leningen met een rating van B of B- kun je wachten tot de leningen aflopen of je belegging laten uitbetalen.
 • Vanaf nu zal het algoritme voor de strategie voor hoog rendement niet alleen beleggen in leningen met de hoogste 60% rente, maar je geld zal ook eerst worden belegd in leningen met de hoogste rente die op het platform beschikbaar is.

13 augustus 2020

Ongeveer een jaar geleden introduceerden we Invest & Access bij Mintos, een nieuwe manier van beleggen die zorgt voor een aantrekkelijk rendement met meer liquiditeit. In de afgelopen maanden is gebleken dat het zelfs in moeilijke marktomstandigheden voor extra liquiditeit kan zorgen: uitbetalingen zijn gemiddeld binnen 5:44 uur voltooid.

Hoewel 50% van onze actieve beleggers sinds de lancering een Invest & Access portefeuille heeft gecreëerd, gaven ze ons ook veel feedback. Om ons productaanbod te verbeteren, hebben we hiernaar geluisterd en het gedrag van de beleggers geanalyseerd. Hierbij kwam een gemeenschappelijk thema naar voren: beleggers wilden meer keuze als het gaat om voorkeuren voor beleggen. We hebben de meest populaire voorkeuren vastgesteld en hiermee 3 nieuwe Mintos strategieën gemaakt die Invest & Access zullen vervangen: gediversifieerd, behoudend en hoog rendement.

Door deze wijziging is het nu nog eenvoudiger om een strategie te creëren die past bij jouw voorkeuren. Nieuwe beleggers kunnen snel aan de slag met een gediversifieerde portefeuille volgens hun gekozen profiel. En ervaren beleggers kunnen deze mogelijkheid gebruiken om de complexiteit door het uitvoeren van meerdere aangepaste strategieën te verminderen.

Gediversifieerd

 

De gediversifieerde strategie geeft je de hoogste diversificatie en is van de nieuwe strategieën het meest vergelijkbaar met Invest & Access.

 • Diversifieert je belegging volledig over lopende leningen van alle kredietverstrekkers met een Mintos rating van A+ tot C-
 • Het algoritme geeft prioriteit aan diversificatie.
 • Leningen met en zonder terugkoopgarantie inbegrepen – 99% van de leningen bij Mintos heeft een terugkoopgarantie
 • Maximale blootstelling van 15% per kredietverstrekker

 

Behoudend

 

De behoudende strategie belegt in leningen van kredietverstrekkers met de beste kwaliteit van de portefeuille.

 • Belegt in lopende leningen van kredietverstrekkers met een Mintos Rating van A + tot B-
 • De portefeuille van de bedrijven is voor ten minste 80% op schema en heeft minder dan 10% van de betalingen in behandeling
 • Het algoritme geeft prioriteit aan risicovermindering
 • Leningen met terugkoopgarantie
 • Maximale blootstelling van 15% per kredietverstrekker

 

Hoog rendement

 

De  strategie voor hoog rendement belegt in leningen met de hoogste rente.

 • Belegt in leningen die qua rente in de top 60% staan en die een Mintos Rating van A+ tot C- hebben
 • Het algoritme geeft prioriteit aan rendement
 • Leningen met terugkoopgarantie
 • Maximale blootstelling van 15% per kredietverstrekker

 

Invoering van limieten per belegging

 

Om de diversificatie verder te verbeteren en blootstelling van de beleggers te beperken, wordt het bedrag dat de 3 nieuwe strategieën in één enkele lening beleggen begrensd:

Streefbedrag van de strategie of de som van het belegde bedrag en het beschikbare saldo (de kleinste van de twee)
Belegging per lening
< € 5 000 € 10 – 10
€ 5 000,01 – 10 000 € 10 – 25
€ 10 000,01 – 15 000 € 10 – 50
€ 15 000,01 – 20 000 € 10 s- 75
> € 20 000,01 € 10 – 100

 

Ga aan de slag met Mintos strategieën

 

De strategieën van Mintos zorgen voor een volledig geautomatiseerde manier van beleggen. Om te beginnen selecteer je het bedrag dat je wilt beleggen. Je krijgt een portefeuille met leningen die is gediversifieerd volgens de prioriteiten van elke strategie. De exacte verdeling van je portefeuille past zich automatisch aan de markt aan.

Mintos strategieën bieden ook extra liquiditeit: Als je eerder toegang wilt krijgen tot je geld, is er een optie voor uitbetaling waarmee je sneller toegang hebt tot je geld (afhankelijk van de vraag vanuit de markt).

Houd er rekening mee dat de Mintos strategieën alleen beschikbaar zijn voor beleggingen in EUR.

Auto Invest en handmatig beleggen worden aangepaste strategieën

 

We zullen zowel Auto Invest als handmatig beleggen op de primaire en secundaire markt blijven ondersteunen. Beleggers kunnen beide opties vinden onder Aangepast Beleggen bij het aanmaken van een nieuwe strategie, of onder aangepaste geautomatiseerde strategieën en aangepast handmatig beleggen op de pagina Beleggen.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner