Nieuwe kredietverstrekker Kiva sluit zich aan bij Mintos

Kiva, onlangs gelanceerd in Rusland, is een nieuwe kredietverstrekker die zich deze maand bij Mintos aansluit en kortlopende leningen aanbiedt voor investeringen in euro (EUR). 

 Kiva streeft naar een betere dienstverlening aan het deel van de Russische bevolking dat slecht toegang heeft tot banken. Ze doet dit door het proces tot het verkrijgen van geld aanzienlijk te versnellen, de beschikbaarheid van diensten te verbeteren en de bureaucratie te verminderen.

Kiva biedt haar diensten alleen online aan en wordt gereguleerd door de Centrale Bank van de Russische Federatie. De kredietverstrekker verstrekt kortlopende leningen in RUB, beginnend bij RUB 3 000 tot maximaal RUB 30 000 (EUR 43 tot EUR 430) aan inwoners van Rusland. De looptijd van de lening varieert tussen 16, 23 en 30 dagen, met een mogelijkheid tot meerdere verlengingen van de lening.

Kiva op Mintos

De gemiddelde in Rusland verstrekte kortlopende lening die het bedrijf op Mintos heeft geplaatst, bedraagt ongeveer RUB 7 600 of EUR 110. De looptijd van de leningen is 16, 23 of 30 dagen en kredietnemers betalen hun lening in één keer terug. U kunt een netto jaarrendement verwachten van maximaal 13% voor de leningen in EUR.

Alle leningen die Kiva op Mintos plaatst, hebben een garantie van de holdingmaatschappij JSC Finko Group en worden teruggekocht als de lening 60 dagen of langer achterstallig is. Het bedrijf behoudt ook een belang van 10%  van elke lening die het op de markt plaatst.

Kiva maakt deel uit van de Finko groep. De Finko groep heeft de klanten van Metrokredit, een kredietverstrekker binnen de Finko groep wiens activiteiten onlangs zijn onderbroken, aangemoedigd om over te stappen naar Kiva om gebruik te blijven maken van diensten met betrekking tot kortlopende leningen.

De leningen van Kiva zijn op Mintos onder de naam Finko Russia te vinden in alle filters (Auto Invest, Primaire markt, Secundaire markt) en op de Kredietverstrekkerspagina. De risicobeoordeling van Mintos voor Kiva is C+.

Volgens Finko is het doel van Kiva om tegen het einde van 2020 tot de top tien aanbieders van microfinanciering in Rusland te behoren, gemeten in geld dat per maand wordt uitgekeerd. Om dit te bereiken, streeft Kiva ernaar om eind 2020 € 10-12 miljoen aan leningen per maand uit te keren. Momenteel verstrekt Kiva op maandbasis meer dan € 5 miljoen aan leningen, en naar schatting € 13,1 miljoen aan nieuwe leningen en € 8,8 miljoen aan herhaalde leningen tijdens het eerste kwartaal van 2020. De kredietverstrekker is van mening dat het klaar is voor gecontroleerde en duurzame groei. Het managementteam van Kiva gaf eerder leiding aan een van de grootste verstrekkers van kortlopend krediet in Rusland en heeft ruime ervaring in bedrijfsbeheer, risicobeheer en financiën.

Als u Auto Invest gebruikt, vergeet dan niet uw instellingen bij te werken om uw beleggingsstrategie aan te passen.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner