Revo Technologies, fintechbedrijf gespecialiseerd in achteraf betalen in Rusland en Centraal-Europa, sluit zich aan bij Mintos

Revo Technologies is een fintechbedrijf dat gespecialiseerd is het aanbieden van achteraf betalen in online en offline winkels in Rusland, Polen, en Roemenië. Volgens het lokale ratingbureau RA expert en marktrapporten is Revo Technologies een van de grootste spelers in dit segment in de regio. 

Met de leningen van Revo Technologies kunnen beleggers bij Mintos een jaarlijks rendement van maximaal 9% (voor leningen in EUR) en maximaal 12% (voor leningen in RUB) verwachten.

Revo Technologies werd in 2012 opgericht. Sindsdien heeft het bedrijf zijn partnernetwerk uitgebreid tot meer dan 100 grote nationale en internationale retailers en zijn de diensten nu beschikbaar voor consumenten in meer dan 6.500 winkels (www.mokka.ru, www.revoplus.pl). Het klantenbestand komt voornamelijk voort uit het netwerk van retailers en de leningen worden tegen aantrekkelijke tarieven aan consumenten aangeboden, geheel of gedeeltelijk gesubsidieerd door de retailers. 

Naast het financieren van aankopen in winkels biedt het bedrijf zijn beste kredietnemers een reeks aanvullende producten op afbetaling, waaronder het betalen van hun energierekeningen, het opwaarderen van de telefoon, geld opnemen en geld overmaken naar vrienden en familie. Het bedrijf biedt geen flitskrediet. Door te focussen op kleine bedragen en termijnen is de kredietportefeuille van Revo goed gediversifieerd met een gemiddeld geleend bedrag van 126 EUR en een korte looptijd van gemiddeld 7 maanden.

Eind 2019 had Revo Technologies een klantenbestand van meer dan 4,0 miljoen unieke geregistreerde klanten. In 2019 financierde Revo 700.000 aankopen voor een totaalbedrag van 84,0 miljoen EUR.

Revo Technologies (Mokka) op Mintos

Revo Technologies heeft een Mintos beoordeling van B+ en het bedrijf houdt een aandeel van 10% op het spel. Alle leningen van Revo Technologies hebben een terugkoopgarantie en beleggers bij Mintos kunnen een jaarlijks rendement van maximaal 9% (voor leningen in EUR) en tot 12% (voor leningen in RUB) verwachten. 

De leningen van Revo Technologies hebben een looptijd van 3 tot 24 maanden en zijn maximaal EUR 1400. De gemiddelde looptijd van de lening is 7 maanden en het gemiddelde geleende bedrag is EUR 126.

Rekening houdend met de wettelijke vereisten en de belangen van beleggers, kunnen beleggers leningen van Revo Technologies verkrijgen door te beleggen in leningen verstrekt door Mintos Finance Estonia aan Mintos Finance LV. De terugbetaling van elke lening verstrekt door Mintos Finance Estonia aan Mintos Finance LV wordt gekoppeld aan de terugbetaling van een respectieve lening verstrekt door Mintos Finance LV aan Revo Technologies, die op zijn beurt gekoppeld zal worden aan de terugbetaling van de respectieve lening verstrekt door Revo Technologies aan de kredietnemer. Leningen van Mintos Finance Estonia worden gedekt door een pandrecht op vorderingen die voortvloeien uit leningen verstrekt door Revo Technologies aan kredietnemers. Een gedetailleerde beschrijving van de nieuwe structuur is beschikbaar in de leningsovereenkomst en de overeenkomst van opdracht van Mintos Finance.

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Mintos te starten. Hierdoor kan Revo financiering aantrekken tegen marktconforme tarieven wanneer dat nodig is en effectieve communicatie met beleggers hebben. Hoewel onze manier van klantenwerving via verkopers en onze geavanceerde verzekeringstechnologie onze belangrijkste concurrentievoordelen zijn, zal de samenwerking met Mintos een ander voordeel toevoegen nu we onze uitbreiding in Centraal- en Oost-Europa plannen”, zegt Timofey Shagun, algemeen directeur van Revo Technologies Rusland.

Klik hier om de leningen van Revo Technologies op de primaire markt te bekijken. Als je Auto Invest gebruikt, vergeet dan niet de instellingen van je portefeuille aan te passen.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner