Verdien tot 15% met Forward Flow van Finko Armenia

We kondigen graag aan dat Finko Armenia (Varks) de eerste kredietverstrekker is die Forward Flow aanbiedt op Mintos.

Forward Flow is een nieuw en uniek product in de markt voor crowdlending. Een Forward Flow is een verbintenis waarbij je voor een bepaalde periode belegt in een reeks vooraf overeengekomen onderliggende leningen, tegen een vooraf bepaald rentetarief. Gedurende de looptijd van de Forward Flow ontvangen beleggers wekelijke rentebetalingen op basis van de prestaties van de onderliggende leningen. 

We zijn ervan overtuigd dat Forward Flow meer waarde zal opleveren voor beleggers bij Mintos. 

– De hoofdsom die in een Forward Flow is belegd, zal gedurende de looptijd van de overeenkomst blijven werken. Hierdoor kunnen beleggers hun herbeleggingsrisico verminderen in vergelijking met het beleggen in afzonderlijke leningen.  

– In 2019 bedroeg de gewogen gemiddelde rentevoet voor leningen van Varks ~12%. Het hoogste tarief voor een lening was ~14%, en het laagste was ~8%. Met Forward Flow kunnen beleggers de rente een langere tijd vergrendelen en daarmee blootstelling aan veranderingen in de rente op Mintos verminderen. 

– Gemiddeld kunnen beleggers een hogere rente verwachten in vergelijking met vergelijkbare afzonderlijke leningen op het platform, omdat ze hun geld voor een langere periode vastleggen. Met Forward Flows van Varks kunnen beleggers een rente tot 15% verwachten.

Forward Flows van Varks beginnen bij een hoofdsom van € 5.000 – 100.000, een looptijd van 12 maanden en rentetarieven tot 15%. Ze worden gedekt door een groepsgarantie van Finko group.

Om Forward Flows die door Varks worden aangeboden te verkrijgen, kunnen beleggers in leningen beleggen die door Mintos Finance aan Varks zijn verstrekt. In overeenstemming met de door Mintos Finance en Varks gesloten overeenkomsten zullen de leningen binnen een maand worden gedekt door een pandrecht op een deel van de vorderingen van Varks op haar kredietnemers. Mintos Finance is een groepsmaatschappij van Mintos. Een gedetailleerde beschrijving van de structuur is beschikbaar in de leningsovereenkomst en de overeenkomst van opdracht van Mintos Finance.

Meer over Forward Flow

Over Finko Armenia (Varks)

Varks.am is opgericht in 2016 en een algemene kredietverstrekker die haar klanten een snelle en gemakkelijke toegang tot krediet biedt via een effectief aanvraagproces. Varks.am is een van de toonaangevende kredietverstrekkers in Armenië. Na een aanvraag bij een van de 51 vestigingen in het hele land, kunnen de klanten hun lening contant of via bankoverschrijving ontvangen. 

Varks.am sloot zich in februari 2018 aan bij Mintos en werd in november 2019 onderdeel van Finko group. Het bedrijf biedt op Mintos kortlopende leningen aan met bedragen van € 20-900 en een gemiddelde looptijd van 30 dagen. Op 31 december 2019 had de onderneming een netto kredietportefeuille van meer dan € 28 miljoen. Varks heeft meer dan 450 000 geregistreerde klanten en heeft sinds de oprichting 1,7 miljoen kredietaanvragen verwerkt. 

Varks streeft ernaar de leidende positie in de niet-bancaire microfinancieringssector in Armenië te behouden. Het streven is de kredietportefeuille voor het einde van 2020 uit te breiden naar € 35 miljoen en het kantorennetwerk in het hele land uit te breiden. Het bedrijf heeft in 2019 18 nieuwe vestigingen geopend en voor 2020 zijn 10 extra vestigingen gepland. Varks zorgt voor verantwoorde kredietverlening en ondersteunt projecten op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner