Met Mintos Smart Cash kun je je portefeuille stabiliseren en laten groeien

Met Mintos Smart Cash kun je je geld beleggen in een geldmarktfonds (Money Market Fund, MMF), dit biedt een unieke kans om je geldbezit te optimaliseren. Geldmarktfondsen zijn zeer liquide beleggingen met een laag risico die zich richten op het genereren van inkomsten door in veilige, kortetermijnactiva zoals obligaties en bankdeposito’s te beleggen. Mintos Smart Cash valt op door het aantrekkelijke rendement, op dit moment tot 3,75% rente, gecombineerd met directe toegang tot je geld en een laag risico in een geldmarktfonds met een AAA-rating. Met zijn vele voordelen geeft Mintos Smart Cash je de mogelijkheid om het potentieel van je geld te maximaliseren.

Mintos Smart Cash — onderdeel van een gediversifieerde portefeuille

Mintos Smart Cash biedt talloze voordelen, waaronder: diversificatie, liquiditeit, kapitaalbehoud en inkomsten. Laten we eens dieper ingaan op elk van deze voordelen.

  • Diversificatie: Smart Cash is een geweldige aanvulling op een gediversifieerde portefeuille, die helpt beschermen tegen marktvolatiliteit en zorgt voor een evenwichtige benadering van vermogensgroei.
  • Verbeterde liquiditeit: Smart Cash biedt snelle en eenvoudige toegang tot contant geld voor noodgevallen of kortetermijnbehoeften zonder de beleggingsstrategie op de lange termijn te verstoren.
  • Kapitaalbehoud: Door te beleggen in een geldmarktfonds met de hoogste kredietkwaliteit (AAA van de grote ratingbureaus: S&P, Moody’s, and Fitch), richt Smart Cash zich op het behouden van de waarde van de initiële belegging en levert tegelijkertijd een stabiel inkomen. Smart Cash voegt een element van laag risico toe, waardoor de effecten van marktschommelingen worden verzacht en de impact van slechte prestaties in een enkele activaklasse wordt verminderd.
  • Inkomsten genereren: Smart Cash biedt regelmatige rente-inkomsten vanwege het hoge rendement op geld, wat het inkomstengenererende deel van de portefeuille versterkt.

Wanneer maak je gebruik van Smart Cash

Mintos Smart Cash kan goed passen bij bepaalde beleggingsdoelen. Laten we de verschillende scenario’s verkennen die geschikt zijn voor Smart Cash.

Noodfonds

Situatie: Je wilt een noodfonds aanhouden dat gemakkelijk toegankelijk is, maar ook wat rente oplevert, in plaats van ongebruikt op je betaalrekening te blijven staan.
Actie: Je belegt je noodfonds in Mintos Smart Cash.
Voordeel: Het geld blijft liquide en kan zonder boetes opgenomen worden wanneer dat nodig is, terwijl het nog steeds een hoog rendement genereert.

Kortetermijnbesparingen voor specifieke doelen

Situatie: Je spaart voor een kortetermijndoel, bijvoorbeeld een vakantie, woningrenovatie of een grote aankoop die gepland staat voor het komende jaar.
Actie: Je belegt het spaargeld in Mintos Smart Cash.
Voordeel: De belegging levert rente op, waardoor het spaargeld in de loop van tijd toeneemt en kan worden opgenomen zodra het doel bereikt is, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over marktvolatiliteit of langetermijnverplichtingen.

Cashmanagement voor bedrijven

Situatie: Je hebt een kleine onderneming of je bent een freelancer en je wilt een manier om overtollig geld te beheren dat niet onmiddellijk nodig is voor operationele uitgaven.
Actie: Je belegt overtollig geld in Mintos Smart Cash.
Voordeel: Het geld blijft liquide voor onverwachte zakelijke behoeften, terwijl het rendement oplevert, waardoor het algehele cashflowbeheer wordt verbeterd.

Tijdelijk geld parkeren

Situatie: Je wacht op een betere mogelijkheid om te beleggen in meer rendabele, maar risicovollere activa, zoals aandelen.
Actie: Je parkeert je geld tijdelijk in Mintos Smart Cash.
Voordeel: Je geld blijft behouden en levert in de tussentijd een stabiel rendement op, en je kunt het geld opnieuw snel toewijzen wanneer de juiste gelegenheid zich voordoet zonder verlies of boetes te riskeren.

Laten we een vergelijking maken: Smart Cash versus bankdeposito's

De voordelen van Smart Cash in vergelijking met concurrerende producten, zoals bankdeposito’s, zijn duidelijk. Smart Cash maakt het mogelijk om op ieder moment gemakkelijk en boetevrij geld op te nemen, en is daardoor zeer geschikt voor financiële behoeften op korte termijn of noodfondsen. Bankdeposito’s daarentegen zetten geld vaak voor een bepaalde termijn vast, met boetes voor vroegtijdige opname. Smart Cash biedt ook variabele rendementen die potentieel hoger kunnen zijn dan de rentetarieven van bankdeposito’s, waardoor een groter winstpotentieel ontstaat.

Mintos Smart Cash

Girale bankdeposito’s

Termijndeposito’s

Opnames op elk moment

Opnames toegestaan aan het einde van de dag

Geld vastgezet voor een bepaalde periode

Opnames zonder boetes

Opnames zonder boetes

Boete voor vervroegde opname

Tot 3,75% rendement

Gemiddeld rendement van 0,39%1

Rendementen liggen rond de 3,16%2

Rente wordt dagelijks berekend en maandelijks betaald

Rente wordt dagelijks of maandelijks betaald

Rente wordt jaarlijks, halfjaarlijks, maandelijks of op de vervaldatum betaald

Hoogste kredietkwaliteit (AAA van de grote ratingbureaus: S&P, Moody’s, and Fitch)

De kredietkwaliteit varieert

De kredietkwaliteit varieert

Zeer gediversifieerd door honderden emittenten waarin fondsen worden belegd

Lage diversificatie, met blootstelling aan 1 bank

Lage diversificatie, met blootstelling aan 1 bank


Beleggers moeten rekening houden met hun beleggingsdoelen, risicotolerantie, de marktomstandigheden en bijbehorende kosten bij het bepalen van het aandeel van Smart Cash in hun portefeuille.

Of het nu gebruikt wordt voor noodfondsen, kortetermijnsparen, cashmanagement of het tijdelijk parkeren van geld, Mintos Smart Cash biedt flexibiliteit. Door Smart Cash in een gediversifieerde beleggingsstrategie te integreren kunnen beleggers een combinatie van liquiditeit, veiligheid en rendement behalen, waarbij ze zowel op korte als lange termijn met vertrouwen hun financiële doelstellingen kunnen verwezenlijken.

1 Volgens de Europese Centrale Bank is in de EU vanaf maart 2024 de gemiddelde rente voor girale bankdeposito’s: 0,39%. https://data.ecb.europa.eu/main-figures/bank-interest-rates/deposits

2 Volgens de Europese Centrale Bank is in de EU vanaf maart 2024 de gemiddelde rente voor termijndeposito’s: 3,19%. https://data.ecb.europa.eu/main-figures/bank-interest-rates/deposits

Table of Contents