Mintos Core ETF: het beleggingstraject vereenvoudigen

Beleggen in ETF’s kan een behoorlijke klus zijn. Je begint met het doorspitten van een berg aan mogelijkheden om de juiste ETF’s aan te wijzen die bij jouw behoeften passen. Maar de keuze gaat niet alleen om de ETF’s; je moet er ook voor zorgen dat ze in de juiste valuta zijn en een belastingregeling bieden die voor jou werkt.

Van het eerste onderzoek tot aan de laatste stappen: het navigeren door de tijdrovende details van het selecteren en kopen van ETF’s op een geschikt platform, en tegelijkertijd ook de vergoedingsstructuur en voowaarden van de makelaar begrijpen, is een uiterst complex proces.

Precies daarom hebben we Mintos Core ETF gecreëerd. Het is ontworpen om aan de behoeften van een breed scala aan beleggers te voldoen: gebruiksvriendelijk en ideaal voor zowel nieuwkomers als ervaren beleggers.

De rol van Mintos Core ETF in je beleggingsportefeuille begrijpen

Een beleggingsportefeuille is een verzameling van financiële activa zoals aandelen, obligaties, ETF’s en andere beleggingsvehikels. De samenstelling van deze activa is in lijn met de financiële doelen, risicotolerantie en beleggingshorizon van een belegger. Mintos Core ETF speelt een belangrijke rol in deze mix en fungeert als het anker van je portefeuille door de nodige stabiliteit te bieden en de noodzaak voor frequente aanpassingen te verminderen. Dit sluit aan bij de langetermijninvesteringsdoelstellingen en het risicobeheer waardoor Mintos Core ETF een belangrijk onderdeel is voor strategische activaspreiding.

Mintos Core ETF onderscheidt zich door het bieden van een gepersonaliseerde beleggingservaring. Het biedt een brede en gediversifieerde blootstelling, en omvat een breed scala aan industrieën en sectoren. Door deze brede dekking is het met name geschikt voor langetermijnbeleggingsstrategieën, waarbij gestage groei en risicobeperking belangrijke doelstellingen zijn.

Samenstelling en personalisatie van Mintos Core ETF

Bij Mintos begrijpen we dat de risicotolerantie en financiële doelen van elke belegger uniek zijn. Daarom is Mintos Core ETF gepersonaliseerd om te passen bij verschillende risicoprofielen. Door de samenstelling van activa binnen elke ETF-portefeuille aan te passen, stemmen we het risiconiveau af op elke belegger.

Deze personalisatie zorgt ervoor dat jouw Mintos Core ETF-portefeuille bij je profiel past, of je nu een voorzichtige belegger bent die neigt naar obligatie-ETF’s of iemand die vertrouwd is met de hogere volatiliteit van aandelen-ETF’s.

De selectie van activa binnen Mintos Core ETF is een nauwgezet proces, geleid door verschillende belangrijke criteria.

De reputatie van de Emittent: We kiezen ETF’s die uitgegeven en beheerd worden door internationaal erkende bedrijven met een bewezen staat van dienst, zoals iShares, Amundi en Vanguard. Dit zorgt voor vertrouwen in het beheer van en de ervaring met het omgaan met beleggersactiva.

ETF-omvang en -duur: We kiezen voor ETF’s met substantiële activa onder beheer en een lange marktaanwezigheid, wat duidt op stabiliteit, liquiditeit en een lager risico op sluiting.

Kostenefficiëntie: Onze focus ligt op ETF’s met lage Total Expense Ratios (TER’s), omdat lagere kosten de winstgevendheid op lange termijn aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Naleving van de regelgeving: We selecteren uitsluitend door ICBE’s gereguleerde ETF’s, zodat we voldoen aan de strenge wettelijke vereisten voor beleggersbescherming en transparantie.

Fiscale efficiëntie: We geven prioriteit aan belastingefficiënte ETF’s in Europa en selecteren zorgvuldig landen met gunstige belastingverdragen om de bronheffing op dividenden te verlagen en vermogenswinstbelastingstructuren te optimaliseren. Deze aanpak verbetert het nettorendement voor beleggers en zorgt voor een brede marktblootstelling, wat bijdraagt aan een evenwichtige beleggingsportefeuille.

Lage tracking error: ETF’s in onze portefeuille hebben een lage tracking error, waardoor ze hun benchmarkindices nauwgezet volgen.

Dividenduitkeringsstrategie: We geven de voorkeur aan het accumuleren van ETF’s, waarbij dividenden worden herbelegd, om de belastingdruk te verlagen en belastingbetalingen uit te stellen tot de verkoop van de ETF’s.

Replicatiemethode: Onze voorkeur gaat uit naar fysiek gerepliceerde ETF’s, waardoor de extra risico’s van derden die gepaard gaan met synthetische replicatie tot een minimum worden beperkt.

Nadruk op passieve beleggingen en groei op lange termijn

Passief beleggen is een strategie waarbij wordt belegd in fondsen die een marktindex volgen, zoals de S&P 500 of MSCI World, in plaats van te proberen om beter te presteren dan de markt. De grondgedachte achter deze benadering is gebaseerd op de Efficiënte Markthypothese, die erop wijst dat het moeilijk is om de markt consequent te verslaan door middel van actief beheer vanwege de inherente efficiëntie van de markt.

Door deze strategie te implementeren streven passieve ETF’s ernaar om de prestaties van hun benchmarkindex te weerspiegelen, dit biedt beleggers voordelen zoals een brede marktblootstelling, lagere kosten en diversificatie. Deze aanpak is met name effectief op de lange termijn, omdat het de algehele groei van de markt probeert vast te leggen, waardoor het geschikt is voor beleggers met een lange beleggingshorizon.

Actief beleggen in ETF’s houdt daarentegen meer direct beheer in, waarbij fondsbeheerders specifieke beleggingsbeslissingen nemen met het doel beter te presteren dan een benchmarkindex. Deze aanpak vereist een rigoureuze marktanalyse, voorspellingen en een meer praktische strategie.

Hoewel actief beleggen potentieel hogere rendementen biedt, gaat het ook gepaard met hogere risico’s en doorgaans hogere kosten. Voor ETF-beleggers met een kortere beleggingshorizon, of voor degenen die bereid zijn meer risico te nemen voor potentieel grotere beloningen, kan actief beleggen aantrekkelijk zijn.

De voordelen van passief beleggen op lange termijn

  1. Lagere kosten: Door het frequente kopen en verkopen te vermijden dat inherent is aan actief beheer, brengt passief beleggen doorgaans lagere vergoedingen en transactiekosten met zich mee. Deze strategie helpt om in de loop van de tijd meer van het beleggingsrendement te behouden, omdat het de kosten minimaliseert die anders dit rendement kunnen verlagen.
  2. Marktvertegenwoordiging: Passieve beleggingsstrategieën, als deze gediversifieerd zijn, bieden brede marktblootstelling. Diversificatie betekent in deze context beleggen in een breed scale aan aandelen of sectoren in plaats van je te concentreren op individuele keuzes. Deze aanpak vermindert het risico dat gepaard gaat met het kiezen van specifieke aandelen of sectoren, omdat het beleggingen over de bredere markt verspreidt.
  3. Minder emotioneel beleggen: Deze aanpak helpt beleggers te voorkomen dat ze impulsieve beslissingen nemen op basis van marktschommelingen op korte termijn, wat schadelijk kan zijn voor financiële langetermijndoelen.

Wie kan beleggen met Mintos Core ETF?

Beleggen draait in essentie om het vinden van een balans tussen risico en potentieel rendement. Deze balans is met name cruciaal als je Mintos Core ETF overweegt, omdat het geschikt is voor een breed scala aan risicotoleranties en beleggingsdoelstellingen.

Afstemming op individuele risicoprofielen

  • Conservatieve portefeuille: Voor beleggers die kapitaalbehoud belangrijker vinden dan hoge rendementen, bevatten onze conservatieve portefeuilles voornamelijk obligatie-ETF’s. Deze zijn ideaal voor mensen met een lagere risicotolerantie en bieden standvastigheid en een stabiel, zij het meestal lager, rendement.
  • Evenwichtige portefeuille: Deze benadering is een mix van aandelen en obligaties, om een middenweg te bieden. Deze aanpak is geschikt voor beleggers die bereid zijn om enig risico te nemen voor een potentieel hoger rendement.
  • Op groei gerichte portefeuille: Portefeuilles met een hoog risico zijn bedoeld voor beleggers met een hoge risicotolerantie en een langere tijdshorizon, en zijn sterk gericht op ETF’s voor aandelen. Hoewel ze een hogere volatiliteit met zich meebrengen, bieden ze ook het potentieel voor hogere rendementen op de lange termijn.1

Afstemming op beleggingshorizon

Mintos Core ETF is zo gestructureerd dat het bijzonder effectief is voor de langetermijnbeleggingshorizon. De nadruk ligt op geleidelijke groei en vermogensgroei in de loop van de tijd, in plaats van winst op de korte termijn. Deze aanpak sluit goed aan bij de beleggingsdoelen van individuen die gestaag vermogen willen opbouwen, of het nu gaat om hun pensioen, de financiering van onderwijs of andere langetermijndoelstellingen.

Wat Mintos onderscheidt, is onze toewijding om Mintos Core ETF af te stemmen op de langetermijnstrategie van de individuele belegger. We erkennen dat elke belegger een unieke reis heeft en ons platform weerspiegelt dit door ETF-portefeuilles aan te bieden op basis van individuele risicoprofielen en beleggingsdoelen.

Het gekozen risicoprofiel van een Mintos Core ETF-portefeuille moet aansluiten bij de tijdshorizon van de belegger:

  • Kortetermijndoelen: Voor beleggers met een kortere tijdshorizon wordt vaak een conservatieve benadering aanbevolen om het risico van marktvolatiliteit te minimaliseren.
  • Langetermijndoelen: Beleggers met een langere horizon worden gekoppeld aan portefeuilles met een evenwichtig tot hoog risicoprofiel. Deze portefeuilles zijn ontworpen om het potentieel voor hogere rendementen te bieden, met voldoende tijd om te herstellen van marktschommelingen.

Mintos Core ETF is afgestemd op verschillende beleggersprofielen, waarbij risico en rendement in evenwicht zijn. De focus op passieve groei op de lange termijn, in combinatie met diversificatie, positioneert het als een stabiele basis voor elke portefeuille. Vanaf slechts €50 maakt Mintos Core ETF het voor iedereen toegankelijk om aan hun beleggingsreis te beginnen.

Voor een beter begrip van hoe Mintos Core ETF jouw beleggingservaring kan veranderen, kun je deze aanvullende bronnen verkennen:

Heb je hulp nodig of heb je vragen over Mintos Core ETF’s? Ons team voor beleggersdiensten staat voor je klaar.

1Het is belangrijk op te merken dat rendement niet gegarandeerd is en dat het kapitaal risico loopt.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner