Individueel beheer van ETF’s versus Mintos Core ETF: wat past het beste bij jou?

Met dit artikel willen we het beheer van enkele ETF’s en de Mintos Core ETF-portefeuille ontleden en vergelijken. Ons doel bij Mintos is om onze beleggers altijd het volledige plaatje te bieden, zodat je goed geïnformeerde beslissingen over je beleggingen kunt maken.

Als je een opfriscursus nodig hebt, bekijk dan onze eerdere artikelen:

  1. Beleggen vereenvoudigd: wij introduceren de Mintos ETF portefeuilles
  2. Wat zijn ETF’s?
  3. Hoe werkt Mintos Core ETF?

Beleggen in ETF's voor beginners: het proces vereenvoudigen

Het beleggingslandschap is voor beginners vaak overweldigend, bezaaid met talloze opties en complexe beslissingen. Met Mintos Core ETF bieden we een gestroomlijnde en efficiënte aanpak voor het beleggen in ETF’s.

De keuze van een nieuwe belegger

Stel je een nieuwe belegger voor: Emma, die haar opties voor een ETF-belegging onderzoekt. Ze overweegt twee paden:

  1. Individueel beheer: Emma kan haar ETF’s selecteren en beheren. Dit pad geeft haar volledige controle over haar beleggingen, maar het vereist ook dat zij voortdurend op de hoogte blijft van markttrends en dat zij alle beslissingen neemt over de samenstelling en herbalancering van haar portefeuille.
  2. Mintos Core ETF: Emma kan ook kiezen voor Mintos Core ETF. Met deze keuze profiteert ze van een professioneel beheerde portefeuille, waarin alle aspecten van ETF-selectie en beheer door Mintos worden afgehandeld. Dankzij deze optie kan ze beleggen met minder tijd en moeite, wat beter past bij haar drukke levensstijl.

Beide paden bieden duidelijke voordelen en komen tegemoet aan verschillende beleggingsstijlen en behoeften. Hoewel de handmatige aanpak meer controle biedt, vereist het meer tijd en kennis.

Mintos Core ETF’s, aan de andere kant, bieden een eenvoudigere en meer gestroomlijnde beleggingservaring die vooral gunstig is voor beginners of mensen die op zoek zijn naar een passieve beleggingsstrategie.

Deze vergelijking tussen het beheren van enkele ETF’s en het gebruik maken van de door Mintos beheerde Core ETF-portefeuille, benadrukt belangrijke verschillen in het beleggingsproces. Het illustreert hoe Mintos verschillende aspecten van het beleggen vereenvoudigt, van de tijd en moeite die het kost tot risicobeheer, waardoor het toegankelijker en hanteerbaarder wordt voor degenen die nieuw zijn in de wereld van ETF’s.

Aspect

Enkel ETF-beheer (zelfstandig beheer)

Mintos Core ETF-portefeuille (beheerd door Mintos)

Aanpak van beleggingsbeheer

Individueel beheer van een enkele ETF vereist dat beleggers op de hoogte blijven van markttrends en de prestaties van de door hun gekozen ETF. Beslissingen over wanneer te kopen, aan te houden of te verkopen zijn uitsluitend ter beoordeling van de belegger.

Mintos biedt een professioneel beheerde portefeuillebenadering.

We behandelen alle aspecten van portefeuillebeheer, met inbegrip van marktanalyse, ETF-selectie en de timing van transacties, waardoor de belegger een meer hands-off ervaring krijgt.

Tijd en moeite

Aanzienlijke tijdsinvestering in onderzoek, controle en herbalancering. Steilere leercurve voor financieel beheer.

Vereenvoudigd het beleggingsproces, ideaal voor passieve beleggers. Bespaart tijd en moeite, zodat je je op andere prioriteiten kunt richten.

Samenstelling van de portefeuille

Vereist kennis van de assetallocatieprincipes. Beleggers moeten actief beslissen over de verhouding van elke ETF.

Geautomatiseerde portefeuilleopbouw volgens vooraf gedefinieerde beleggingsdoelen en risicoprofielen. De belegger hoeft niet voortdurend bij te sturen.

Herbalancering van de portefeuille

Het kan nodig zijn om regelmatig handmatig te herbalanceren, vooral in volatiele markten. Kan extra transactiekosten met zich meebrengen.

Automatische herbalancering met beleggings- en opnameactiviteiten. Handhaaft efficiënt de vooraf gedefinieerde ETF-ratio’s zonder extra kosten.

Inzicht in kosten

Omvat het navigeren door verschillende vergoedingsstructuren (beheerkosten, transactiekosten). Risico op hogere kosten als gevolg van meerdere transacties.

Een transparante kostenstructuur zonder beheerkosten opgelegd door Mintos.

Instap beleggingsbedrag

Om echte diversificatie te bereiken zijn doorgaans hogere initiële beleggingen vereist. Mogelijk niet haalbaar voor beleggers met beperkt kapitaal.

Toegankelijk instappunt met een minimale investering van slechts €50. Maakt gediversifieerd beleggen haalbaar voor de meeste budgetten, dankzij de mogelijkheid om in fracties van de ETF’s te beleggen.

Risicomanagement

Individuele risicobeoordeling voor elke ETF vereist. Potentieel voor onevenwichtige blootstelling aan risico’s als gevolg van onjuiste selectie.

Ontworpen om aan te sluiten bij de risicotolerantie en doelstellingen van de belegger.

Ter conclusie van Emma’s scenario; haar keuze tussen zelfstandig beheerde ETF’s en Mintos Core ETF vat de fundamentele verschillen in beleggingsbenaderingen samen.

Terwijl het beheren van enkele ETF’s actieve betrokkenheid, marktkennis en tijdsbesteding van Emma vergt, biedt de Mintos Core ETF-aanpak haar een professioneel beheerde, tijdbesparende oplossing met een focus op risicobeheer en portefeuillediversificatie, die is afgestemd op haar levensstijl en beleggingsdoelen.

Mintos Core ETF: maximaliseer het potentieel en minimaliseer de tijd en kosten

Beleggen in ETF’s kan voor beginners een eenvoudig proces zijn, vooral met de beschikbaarheid van gebruiksvriendelijke platforms en een breed scala aan ETF-mogelijkheden. Hoewel het selecteren en kopen van individuele ETF’s relatief eenvoudig kan zijn, worden beginners vaak geconfronteerd met uitdagingen bij het begrijpen van de bredere aspecten van het beleggen in ETF’s, zoals bijvoorbeeld assetallocatie, risicobeheer en het herbalanceren van de portefeuille.

Beleggen in beheerde portefeuilles zoals Mintos Core ETF’s gaat gepaard met een extra stap waarbij je een geschiktheids- en passendheidsbeoordeling moet afleggen. Dit zorgt ervoor dat de belegging aansluit bij het profiel en de risicotolerantie van de belegger, een waarborg die niet altijd aanwezig is bij de aankoop van individuele ETF’s, die kunnen worden gekocht zelfs als ze misschien niet optimaal aansluiten bij de behoeften van de belegger.

Ons doel met Mintos Core ETF is om beleggers in staat te stellen om beslissingen te nemen. Een belangrijke factor voor ons zijn kosten en toegankelijkheid — en de beste manier om dit voor beleggers te stroomlijnen.

  • Een gepersonaliseerde beleggingservaring: We erkennen dat elke belegger uniek is. Daarom zijn onze ETF-portefeuilles gepersonaliseerd, zodat ze bij jouw specifieke risicotolerantie en financiële doelstellingen passen. Jouw exacte portefeuille hangt af van hoeveel risico je bereidt bent te nemen, en hoe lang je van plan bent om je beleggingen aan te houden.
  • Geen extra commissies: Mintos brengt geen commissies in rekening voor beheer, handel of andere diensten. Deze benadering is vooral aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve beleggingsstrategie. De enige kosten zijn de Total Expense Ratio (TER) van de ETF, die gemiddeld minder dan 0,1% bedraagt voor de ETF’s die we zorgvuldig hebben uitgekozen.
  • Diversificatie vereenvoudigd: Onze vakkundig samengestelde verzameling van ETF’s voorziet je van een gediversifieerde blootstelling aan verschillende activaklassen, waardoor het risico wordt verminderd en het rendementspotentieel wordt vergroot. We stellen wereldwijd gediversifieerde portefeuilles samen, die een brede vertegenwoordiging van de sector en de regio in een enkele belegging bieden, waardoor het beleggingsrisico wordt verminderd.

Een beginner die zich bezighoudt met individueel ETF-beheer loopt een groter risico vanwege de beperkte marktkennis en ervaring. De mogelijkheid om markttrends verkeerd in te schatten of om niet adequaat te diversifiëren kan leiden tot een grotere volatiliteit van de rendementen.

Hoewel je met individuele ETF’s voor elke ETF alle afzonderlijke transacties en periodieke herbalancering zelf kan verzorgen, zal de portefeuille na verloop van tijd van je beoogde verhoudingen gaan afwijken.

Het uitvoeren van al deze transacties zou je meer kunnen kosten, en het zal zeker meer tijd vergen. Bovendien kun je misschien geen fracties van de ETF’s kopen, zodat het moeilijk kan zijn om dezelfde doelgewichten te bereiken. Met elke belegging of verkoop zorgen we voor een dynamische herbalancering van je portefeuille om deze opnieuw terug te brengen naar de streefgewichten:

  • Als je belegt, voegen we bij voorkeur fondsen toe aan de onderwogen ETF’s.
  • Wanneer je verkoopt, halen we eerst meer uit de overwogen ETF’s.

Op deze manier kun je regelmatig beleggen en probleemloos je streefgewichten behouden.

Lees meer over hoe we ETF’s selecteren.

Heb je een vraag voordat je met ons aan je ETF-beleggingsreis begint? We helpen je graag!

Of, als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan, kun je hier je portefeuille diversifiëren — begin met beleggen vanaf slechts €50.

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner