Mintos sveic Renti Lietuva – nozīmīgu spēlētāju auto nomas tirgū

Ar prieku informējam, ka Mintos platformai ir pievienojies Eleving Group meitas uzņēmums Renti Lietuva, kas ir līderis mobilitātes finansēšanas segmentā Lietuvā!

Renti Lietuva ir lietotu automašīnu nomas uzņēmums, kas klientiem piedāvā iespēju iznomāt automašīnu uz noteiktu laika periodu ar iespēju pēc līguma termiņa beigām automašīnu iegādāties vai atdot atpakaļ uzņēmumam. Renti Lietuva klientu skaits pārsniedz 2500, un tas demonstrē uzņēmuma nozīmīgo lomu automašīnu nomas nozarē Lietuvā.

Investoriem Mintos platformā tagad ir iespēja investēt Renti Lietuva parādzīmēs. Uzņēmums piedāvā dažādus līguma termiņus, sākot no 12 līdz 60 mēnešiem, un pēc pirmajiem 12 mēnešiem klienti var atgriezt transportlīdzekli jebkurā brīdī, nemaksājot papildu komisijas maksu. Automašīnas vērtības diapazons, ko ar Renti Lietuva starpniecību var piešķirt galapatērētājam, svārstās no 2000 līdz 15 000 eiro.

Renti Lietuva piedāvāto nomas līgumu vidējā vērtība ir 6700 eiro, atmaksas termiņš ir 53 mēneši, bet vidējā mēneša nomas maksa – 285 eiro. Autoparks galvenokārt sastāv no 9 līdz 17 gadus vecām automašīnām, un 70% no esošā autoparka ir Audi, BMW, Volkswagen, Volvo un Opel markas automašīnas.

"Pievienošanās Mintos platformai bija stratēģisks lēmums, lai mēs diversificētu savu finansējuma struktūru. Esam gandarīti par Mintos piedāvāto iespēju sasniegt jaunus investorus, jo tā kļūs par dzinējspēku mūsu biznesa turpmākai izaugsmei."

Renti LT direktors Laurynas Dzindzeleta

Renti Lietuva nomas līgumi Mintos platformā

Vidējā nomas līguma vērtība

6700 EUR

Ienākumus nenesošu aizdevumu īpatsvars (RPP 90*)

3% (uz 31.12.2022.)

Vidējais nomas līguma termiņš

53 mēneši

Līdzdalība aizdevumos

0%**

Mintos Risk Score

7.6

Atpirkšanas pienākums

Procenti par kavētiem maksājumiem

*Riskam pakļautais portfelis (kavējas ilgāk par 90 dienām)

**Tehniski līdzdalība aizdevumā ir 0 %, taču investīciju summa, ko Renti Lithuania var saņemt no investoriem Mintos aizdevumu tirgū, nav lielāka par summu, kas tiek aprēķināta, no Renti Lithuania noteiktās transportlīdzekļa sākotnējās vērtības atņemot transportlīdzekļa atlikušo vērtību katra nomas līguma beigās, ko nosaka Renti Lithuania un norāda nomas līgumā, kas ir < 70 % no transportlīdzekļa sākotnējās vērtības.

Renti Lietuva ir Eleving Group meitasuzņēmums. Eleving ir viens no lielākajiem vairāku zīmolu aizdevumu izsniedzējiem, kā arī viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas uzsāka līdzekļu piesaisti Mintos platformā. Grupai ir desmit gadu pieredze Lietuvas tirgū ar daudziem lietotu automašīnu finansēšanas produktiem un pakalpojumiem. Turklāt Eleving Group pēdējo septiņu gadu laikā ir demonstrējusi spēju sniegt ļoti labu atdevi Mintos investoriem.

Uzņēmumam ir plašs partneru un dīleru loks, un tas strauji paplašina klientu bāzi. Renti LT mērķis ir piedāvāt pielāgotus, uz klientu vajadzībām orientētus pakalpojumus, kas ir viegli saprotami un nodrošina klientiem vislabāko cenas un vērtības attiecību.

Par Renti Lietuva

Renti UAB tika reģistrēta 2020. gada 9. novembrī, un tā darbojas saskaņā ar Lietuvas Republikas tiesību aktiem kā sabiedrība ar ierobežotu atbildību. Renti UAB ir viens no lielākajiem ilgtermiņa auto nomas uzņēmumiem Lietuvā. Uzņēmumam ir plašs lietotu automašīnu tirgotāju partneru saraksts, un tas gala klientam piedāvā ātru un vienkāršu iespēju izmantot transportlīdzekli uz nomas pamata. Renti UAB ir Eleving Group daļa.

2012. gadā Latvijā dibinātā Eleving Group Mintos platformai pievienojās 2015. gadā, sākotnēji investīcijām piedāvājot aizdevumus no Latvijas. Šajā laikā grupa Mintos platformā ir izvietojusi 15 valstīs izsniegtus aizdevumus, pārstāvot Baltijas valstis, kā arī Centrālo, Austrumu un Dienvidaustrumu Eiropu. Uzņēmums darbojas arī Kaukāzā, Centrālāzijā un Austrumāfrikā. Līdz šim uzņēmums aizdevumos ir izsniedzis vairāk nekā 1,2 miljardus eiro, un tā neto kredītportfelis ir gandrīz 290 miljoni eiro.

Daži Eleving Group un Mintos kapitāla investori pārklājas.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner