Mintos beleggersenquête 2021: focus op gediversifieerde portefeuilles, omdat het vertrouwen in beleggen in leningen hoog blijft

23.03.2021

mintosblog

Belangrijkste punten

  • 2814 beleggers namen deel aan de enquête
  • Met leningen meegerekend, heeft 77% van de beleggers ook andere alternatieve beleggingscategorieën in hun beleggingsportefeuille
  • De helft van de ondervraagde beleggers verwacht in 2021 een gemiddeld rendement van 9,3% op beleggingen in leningen
  • Het rendement is de belangrijkste factor voor beleggers wanneer ze een lening kiezen om in te beleggen
  • 82% van de beleggers zegt zich bewust te zijn van alle risico’s die verbonden zijn aan het beleggen in leningen
  • Voor 49% van de ondervraagde beleggers is…

Mintos opent Community Forum

23.03.2021

mintosblog

Bijgewerkt: 31 maart 2021

We willen u er vriendelijk aan herinneren dat vanaf vandaag alle discussies verhuizen van de commentaarsectie naar het Mintos Community forum.


Origineel: 23 maart 2021

Nadat we de afgelopen jaren zijn gegroeid, is Mintos een plek geworden voor beleggers van over de hele wereld. Deel uitmaken van een internationale beleggersgemeenschap betekent levendige discussies op onze social media en blog, en we waarderen deze betrokkenheid. Om tegemoet te komen aan het feit dat onze beleggers vragen hebben en hun mening willen delen, lanceren we ons nieuwe Mintos Community Forum. Dit is bedoeld om discussies over Mintos en…

Kom alles te weten over de historische prestaties van Mintos

18.02.2021

mintosblog

Om de transparantie voor beleggers te vergroten, publiceren we nu meer statistieken. Bekijk onze nieuwe pagina Historische prestaties voor meer informatie over de prestaties van Mintos in het verleden, inclusief jaarlijks rendement en verlies, en bekijk hoe Mintos zich verhoudt tot andere beleggingscategorieën. (meer…)

De Mintos Risk Scores worden op 27 januari bijgewerkt

26.01.2021

mintosblog

Op woensdag 27 januari 2021 zullen de Mintos Risk Score en de subscores worden bijgewerkt voor de beschikbare leningen op het platform van Mintos.

Deze actualiseringen zijn gebaseerd op gegevens van het derde kwartaal van 2020. Dit zal de eerste wijziging zijn in de Mintos Risk Score en de subscores sinds de lancering van dit nieuwe instrument voor de risicobeoordeling van leningen op ons platform. (meer…)

Is de prestatie van de lening of de kredietverstrekker het belangrijkste?

06.01.2021

mintosblog

Met een ongeëvenaard aantal leningen afkomstig van vele kredietverstrekkers over de hele wereld, biedt het platform van Mintos een geweldige manier om een zeer gediversifieerde beleggingsportefeuille van leningen op te bouwen. Hoewel diversificatie het belangrijkste onderdeel is om op de lange termijn je financiële doelstellingen te behalen en risico’s te minimaliseren, blijft de vraag: hoe kies je in welke leningen je wilt beleggen? Moet je kijken naar de prestaties van de lening, of liever naar de financiële draagkracht van de kredietverstrekker? Of misschien allebei? Is de prestatie van de lening überhaupt belangrijk als de leningen een terugkoopverplichting van de…

Introductie van de Geschiktheids- & Passendheidsbeoordeling

16.12.2020

mintosblog

Terwijl we blijven werken aan het worden van een gereguleerd platform, introduceren we een toets om te beoordelen of de manieren van beleggen die we aanbieden geschikt en passend zijn voor de beleggers die deze willen gebruiken. (meer…)

Verdien tot 1% cashback met leningen van Revo

14.12.2020

mintosblog

Goed nieuws voor beleggers bij Mintos – Revo, een leningsbedrijf uit Rusland dat gespecialiseerd is in Buy Now Pay Later-leningen, heeft een nieuwe cashback-campagne gelanceerd.  (meer…)

Verbetering van de gebruikersinterface van Mintos

10.12.2020

mintosblog

We hebben onze gebruikersinterface gewijzigd om de gebruiksvriendelijkheid en de ervaring voor beleggers te verbeteren.

De navigatie op mintos.com is bijgewerkt. Sommige pagina’s die voorheen beschikbaar waren in de hoofdnavigatie, zijn nu beschikbaar onder Meer: (meer…)

Terugkoopgarantie krijgt de naam terugkoopverplichting

02.12.2020

mintosblog

Aan het begin van Mintos hebben we verschillende namen overwogen voor de toezegging van de kredietverstrekkers om leningen terug te kopen in het geval dat een kredietnemer in gebreke blijft. Uiteindelijk werd de term “terugkoopgarantie” gekozen, omdat we het een veelgebruikte juridische term vonden, die voor alle betrokken partijen begrijpelijk was. (meer…)

Vervolg op onze recente aankondiging over Notes

13.11.2020

mintosblog

Onlangs hebben we een update gedeeld over de komende introductie van Notes, de nieuwe financiële instrumenten die beschikbaar zullen zijn zodra Mintos een gereguleerd platform wordt. We kregen veel belangstelling en vragen over de werking van Notes. Hieronder zie je een compilatie van de meest gestelde vragen van beleggers die opdoken op onze blog en in e-mails aan onze klantenservice. (meer…)

Important

Volg ons