Beleggen in leningen: een nieuwe generatie beleggingscategorieën

10.08.2020

mintosblog

Bij Mintos maken we leningen een toegankelijke beleggingscategorie voor reguliere beleggers wereldwijd. In dit artikel kijken we hoe leningen in de portefeuille van elke belegger een aanvulling kunnen vormen op ‘traditionele’ beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties. (meer…)

Binnenkort: nieuwe Mintos strategieën bieden meer keuze voor beleggers

22.07.2020

mintosblog

Ongeveer een jaar geleden introduceerden we Invest & Access bij Mintos, een nieuwe manier van beleggen die zorgt voor een aantrekkelijk rendement met meer liquiditeit. In de afgelopen maanden bleek dat het zelfs in moeilijke marktomstandigheden voor extra liquiditeit kan zorgen: uitbetalingen zijn gemiddeld binnen 5:44 uur voltooid. (meer…)

Geconsolideerd jaarverslag van Mintos over het jaar 2019

20.07.2020

mintosblog

We publiceren het geconsolideerde jaarverslag van Mintos Holdings om onze beleggers en andere belanghebbenden te informeren over de bedrijfsresultaten van Mintos in 2019. (meer…)

Invoering van een verkoopvergoeding voor leningen op de secundaire markt

31.03.2020

mintosblog

Vanaf 13 april 2020 introduceren we een kleine vergoeding van 0,85% voor de verkoop van leningen op de secundaire markt. Wij zijn dat dit een eerlijke en doorzichtige vergoeding is die ons zal helpen de kosten te dekken, en die ons op gelijke hoogte brengt met of onder andere toonaangevende platforms in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Met 38% van onze actieve beleggers hebben gebruikt gemaakt van de secundaire markt, en ongeveer € 700.000 aan leningen die elke dag gemiddeld worden verkocht,¹ onze Secundaire Markt biedt een aanzienlijke mate van liquiditeit aan die beleggers die een belegging vroegtijdig willen…

Mintos Ratings Update, maart 2020

31.03.2020

mintosblog

We publiceren wijzigingen in de Mintos Ratings voor een aantal kredietverlenende bedrijven op Mintos, op basis van de genomen beslissingen voor ontwikkelingen veroorzaakt door de COVID-19 pandemie.  (meer…)

Betalingen in behandeling – alles wat je moet weten

30.03.2020

mintosblog

In een perfecte wereld zou geld binnen enkele ogenblikken kunnen worden verplaatst en zouden beleggers hun terugbetaling onmiddellijk ontvangen. Helaas zijn internationale financiële systemen nog niet volledig geglobaliseerd en is een onmiddellijke afwikkeling om meerdere redenen niet altijd mogelijk. Eenvoudig gezegd: geldoverboekingen – vooral internationale overboekingen – kosten tijd. Om  die reden staat de betaling in behandeling. Maar wat betekent dit precies, en waarom staat je geld soms meerdere dagen ‘in de wacht’? (meer…)

Update: vergunning van Finko AM (Varks) ingetrokken in Armenië

27.03.2020

mintosblog

Op 24 maart 2020 heeft de Raad van Bestuur van de Centrale Bank van de Republiek Armenië (CBA) een intrekking van de vergunning van de kredietverstrekker United Credit Joint Stock Company, dat werkzaam is onder de merknaam Varks, gepubliceerd. Varks, als onderdeel van de Finko groep, is op Mintos vertegenwoordigd als Finko AM. (meer…)

Mintos introduceert een extra functie voor verlenging ter ondersteuning van de huidige marktontwikkelingen

24.03.2020

mintosblog

  • Geen categorie
0

De huidige wereldwijde pandemie en economische neergang hebben wereldwijd gevolgen voor kredietnemers. Kredietverstrekkers reageren en ondersteunen kredietnemers door verlengingen aan te bieden waar dit redelijk en passend is. Sommige landen (bijv. Litouwen, Roemenië en Spanje) hebben een moratorium aangekondigd waardoor kredietnemers de terugbetaling van schulden kunnen uitstellen. (meer…)

Hier is versie V1.0.2. van de mobiele app van Mintos

24.03.2020

mintosblog

Versie V1.0.2. van de mobiele app van Mintos is nu beschikbaar om te downloaden en updaten in de Google Play Store en Apple App Store. (meer…)

De vergunning van IFN Extra Finance is ingetrokken

20.03.2020

mintosblog

We hebben vernomen dat de Nationale Bank van Roemenië de vergunning van IFN Extra Finance heeft ingetrokken.

De intrekking van de vergunning en uitsluiting van het algemene register en het speciale register voor de niet-bancaire financiële instellingen van Roemenië verbiedt verdere kredietverlening van IFN Extra Finance. (meer…)

Important

Volg ons