Introductie van Notes – de toekomstige vorm van beleggen in leningen bij Mintos in een gereguleerde omgeving

26.10.2020

mintosblog

We blijven werken aan het worden van een beleggingsonderneming en het doorvoeren van de nodige wijzigingen.

Een van de belangrijkste wijzigingen is de onderliggende opzet van hoe beleggers in leningen beleggen. In een gereguleerde omgeving worden beleggingen in leningen bij Mintos beleggingen in Notes – financiële instrumenten die worden gedekt door leningen. We vertellen je er graag meer over. (meer…)

Binnenkort: meer transparantie voor beleggers met de Mintos Risk Score

09.10.2020

mintosblog

  • De Mintos Risk Score is een nieuw risicobeoordelingsmodel dat beleggingsmogelijkheden op Mintos beoordeelt.
  • Het zal de mate van transparantie en de inzichten voor beleggers vergroten
  • Naast de algemene score zullen beleggers 4 extra subscores zien (prestaties van de kredietportefeuille, efficiëntie van de kredietbeheerder, vermogen tot terugkoop en samenwerkingsstructuur)
  • Scores en abonnees zullen gebaseerd zijn op een volledig op punten gebaseerd numeriek model
  • De Mintos Risk Score en de bijgewerkte bestaande beoordelingen zullen in de tweede helft van oktober 2020 worden gepresenteerd

Lees verder

Verdien 1% cashback met leningen van Wowwo tot 31 oktober 2020

28.09.2020

mintosblog

Goed nieuws voor beleggers bij Mintos – Wowwo, een kredietverstrekker uit Turkije die gespecialiseerd is in autoleningen, heeft een nieuwe cashback campagne gelanceerd. Deze is geldig van 28 september 2020 tot 31 oktober 2020 en biedt een cashback van 1% op alle beleggingen in leningen van Wowwo. (meer…)

Update: nieuwe Mintos beleggingsstrategieën die voor meer keuze voor beleggers zorgen

09.09.2020

mintosblog

9 september 2020

Sinds de lancering van de nieuwe strategieën op 13 augustus hebben we van veel beleggers feedback ontvangen en hier rekening mee gehouden. We komen met 2 updates:

  • We hebben de kwaliteitsnorm voor de behoudende strategie verhoogd door het algoritme alleen toe te staan te beleggen in leningen die zijn verstrekt door kredietverstrekkers met een rating van B+ of hoger. De kredietverstrekkers met een rating van B en B- maken geen deel meer uit van deze strategie. Als je strategie heeft belegd in leningen met een rating van B of B- kun je wachten tot de…

Introductie van gepersonaliseerde informatie over teruggevorderde bedragen

04.09.2020

mintosblog

Belangrijke wijzigingen
● Mintos zal een dashboard introduceren met gepersonaliseerde informatie over terugvorderingen
● Beleggers kunnen hun blootstelling per kredietverstrekker zien (meer…)

AML: maatregelen tegen witwassen en waarom het belangrijk is

03.09.2020

mintosblog

Witwassen van geld is een crimineel proces waardoor illegaal verdiend geld in de reguliere geldstroom van de samenleving terechtkomt. Aangezien er over de hele wereld regelgeving ter bestrijding van het witwassen van geld (AML) bestaat voor financiële producten en diensten, is de internationale gemeenschap het duidelijk eens over de dreiging die het witwassen van geld vormt voor de wereldeconomie. In dit artikel wordt uitgelegd waarom en wat we kunnen doen om dit te voorkomen. (meer…)

Mintos on the way to become a regulated marketplace for investing in loans

Mintos is op weg om een gereguleerd platform voor beleggen in leningen te worden

31.08.2020

mintosblog

Eerder dit jaar heeft Mintos zowel een licentie voor beleggingsonderneming als een licentie voor instelling voor elektronisch geld aangevraagd. De implementatie van verschillende wijzigingen met betrekking op de verwachte licenties komt nu dichterbij en daarom laten we graag weten hoe de wijziging naar een gereguleerd platform van invloed zal zijn op beleggers. (meer…)

Bijgewerkt: Beleggers zullen rente ontvangen over betalingen die in behandeling zijn

31.08.2020

mintosblog

Update van 31 augustus

De laatste tijd zijn er veel gevallen geweest waarin kredietverstrekkers rente moesten betalen over betalingen in behandeling, ondanks dat ze het geld op tijd hadden overgemaakt. Dit gebeurt doordat bankoverschrijvingen soms tot 3 dagen kunnen duren, meestal omdat een kredietverstrekker buiten de Europese Unie is gevestigd. (meer…)

Beleggen in leningen: een nieuwe generatie beleggingscategorieën

10.08.2020

mintosblog

Bij Mintos maken we leningen een toegankelijke beleggingscategorie voor reguliere beleggers wereldwijd. In dit artikel kijken we hoe leningen in de portefeuille van elke belegger een aanvulling kunnen vormen op ‘traditionele’ beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties. (meer…)

Binnenkort: nieuwe Mintos strategieën bieden meer keuze voor beleggers

22.07.2020

mintosblog

Ongeveer een jaar geleden introduceerden we Invest & Access bij Mintos, een nieuwe manier van beleggen die zorgt voor een aantrekkelijk rendement met meer liquiditeit. In de afgelopen maanden bleek dat het zelfs in moeilijke marktomstandigheden voor extra liquiditeit kan zorgen: uitbetalingen zijn gemiddeld binnen 5:44 uur voltooid. (meer…)

Important

Volg ons