Bronbelasting wordt verlaagd tot 5% voor fiscaal ingezetenen van de EU en de EER

Verlaagde bronbelasting is nu beschikbaar voor fiscaal inwoners van EU- en EER-landen

Controleer en bevestig je belastinggegevens om te profiteren van het verlaagde belastingtarief (5%) voor fiscaal inwoners van de EU/EER. Zodra dit gedaan is, wordt het nieuwe belastingtarief automatisch toegepast. 

Bevestig nu

Het Letse parlement heeft een wet aangenomen die de bronbelastingvereisten voor particulieren die fiscaal ingezetenen zijn van EU- en EER-landen verlaagt van 20% naar 5%. Bovendien vereenvoudigt de wet de belastingervaring, omdat beleggers slechts eenmaal hun fiscale woonplaats hoeven te bevestigen en er geen certificaten of andere documentatie nodig zijn.1 De wetswijziging wordt vanaf 14 november 2022 van kracht.

We werken aan de implementatie van de wijzigingen op Mintos. We verwachten dat de ontwikkeling eind november afgerond is. Zodra de wijzigingen klaar zijn moet je je belastinggegevens controleren en bevestigen om van het verlaagde belastingtarief te kunnen profiteren. We laten je weten wanneer het verlaagde tarief live is.

Dit is een grote overwinning voor beleggers. We hebben 2 jaar met de plaatselijke handelsvereniging van financiële instellingen en andere belanghebbenden samengewerkt om een wetswijziging te bewerkstelligen en we zijn erg blij om te zien dat onze gezamenlijke inspanningen eindelijk hun vruchten hebben afgeworpen!

De wetswijziging is niet van toepassing op beleggers die geen fiscaal ingezetene zijn van EU- of EER-landen. Het is ook niet van toepassing op rechtspersonen die niet onderworpen zijn aan bronbelasting.

1 Als je een fiscaal ingezetene bent van een land met minder dan 5% bronbelasting onder de dubbelbelastingverdragen, kun je toch profiteren van het lagere tarief door een certificaat van fiscaal ingezetene in te dienen. Meer informatie

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner