Nieuwe iCotton Fractional Bonds op Mintos

We zijn verheugd om te kunnen aankondigen dat we zojuist nieuwe Fractional Bonds hebben gelanceerd op Mintos! Dit is ons eerste Fractional Bonds-aanbod van iCotton, een productiebedrijf met producten die naar heel Europa worden geëxporteerd en actief is sinds 2011. In de eerste 9 maanden van 2023, heeft iCotton Group een omzet van meer dan €50 miljoen bereikt, en een EBITDA van bijna €8 miljoen.

iCotton zal €20 miljoen aan onderhandse senior gedekte obligaties uitgeven met een looptijd van 3,5 jaar en een bullet-aflossingsstructuur, waarbij de geleende hoofdsom op de vervaldatum wordt terugbetaald. Deze uitgifte heeft een jaarlijkse couponrente van 6% + 3M EURIBOR (9,975% voor de eerste berekeningsperiode) en de couponrente wordt per kwartaal uitbetaald. iCotton Fractional Bonds op Mintos zijn gekoppeld aan de oorspronkelijke obligatie-uitgifte en hebben dezelfde looptijd en rente.

Het aanbod van deze Fractional Bonds is beperkt. De belegging voor iCotton Fractional Bonds op Mintos eindigt 15 december.

Onderhandse plaatsing

Een onderhandse plaatsing is voor beleggers op Mintos een unieke kans, om dat beleggen via onderhandse plaatsing traditioneel alleen openstaat voor individuele beleggers die honderdduizenden euro’s kunnen investeren. De obligaties van iCotton bonds zijn exclusief voor Mintos in de vorm van Fractional Bonds, vanaf slechts €50. Dit is onze eerste Fractional Bonds-aanbod gekoppeld aan een groot productiebedrijf. Met dit aanbod kunnen beleggers hun portefeuille verder diversifiëren, omdat iCotton een compleet nieuwe industrie is voor beleggers op Mintos.

iCotton: een duurzaam productiebedrijf

iCotton werd in 2011 in Letland opgericht en maakt deel uit van de iCotton Group. iCotton Group produceert hygiëne- en cosmeticaproducten en is de grootste producent van hygiëneproducten in Polen en de Baltische staten, waarbij de nadruk in het merk wordt gelegd op duurzaamheid. In 2023 heeft iCotton zijn inzet voor duurzaamheid verstevigd door ervoor te zorgen dat 100% van de verbruikte energie wordt geproduceerd met energie uit hernieuwbare bronnen.

Details iCotton-obligatie

Belangrijkste kenmerken van de obligaties:

  • Couponrente en couponbetalingsfrequentie: De hoogrentende obligatie biedt een couponrente van 6% + 3M EURIBOR (9,975% voor de eerste berekeningsperiode) met driemaandelijkse betalingen. De vervaldatum is vastgesteld op 3,5 jaar.
  • Private aanbiedingsdetails: iCotton biedt tot €20 miljoen aan senior gedekte obligaties aan, die alleen aan beleggers op Mintos worden aangeboden als Fractional Bonds, in plaats van openbaar op de open markt.
  • Beleggers die vroegtijdig willen uitbetalen kunnen dit doen op de Secundaire Markt van Mintos.

De zekerheid voor de iCotton-obligatie, waaraan de Mintos iCotton Fractional Bonds gekoppeld zijn, bestaat uit het volgende: hypotheek op onroerend goed in Polen en Letland, een commercieel pandrecht op vaste activa in Polen en Letland, een commercieel pandrecht op handelsmerken en een commercieel pandrecht op de aandelen van SIA iCotton.1 iCotton heeft ook een bedrijfsgarantie van haar dochteronderneming Harper Hygienics S.A. (Polen).

Over iCotton Group

iCotton Group werd in 2011 opgericht en is een internationale fabrikant die gespecialiseerd is in katoen en persoonlijke verzorgingsproducten. Door de jaren heen heeft het bedrijf zijn productassortiment gediversifieerd naar producten zoals wattenschijfjes, wattenstaafjes, onderleggers, vochtige doekjes en maandverband. In 2017 verwierf het bedrijf een meerderheidsbelang in Harper Hygienics SA, een Poolse fabrikant die genoteerd staat aan de beurs van Warschau. De thuismarkten van het bedrijf, Polen en de Baltische staten, zijn goed voor 45% van de inkomsten in 2022, terwijl de export naar de Europese Unie en 40 andere landen de resterende 55% vormt. iCotton breidde in 2023 naar Noord-Amerika uit door de overname van Hempress Hygienics Inc., een in de VS gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in hennepvezeltechnologie en duurzame producten voor vrouwelijke verzorging. Om zijn ecologische voetafdruk actief te verkleinen, gebruikt iCotton recyclebare verpakkingen en investeert in efficiënte apparatuur en energiebesparende technologieën. De belangrijkste merken van iCotton zijn Cleanic, Kindii, en Presto, gedistribueerd in winkels zoals Rossmann, Drogas, Rimi, Tesco, Lidl, en meer.

Meer weten over Fractional Bonds? Als je nieuw bent in de wereld van obligaties en je meer te weten wilt komen over hoe ze werken, hebben we hulpmiddelen samengesteld om je op weg te helpen en om weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen.

Heb je vragen over Fractional Bonds op Mintos? Je bent van harte welkom om je vragen te stellen in de Fractional Bonds-thread op de Mintos Community.

1Eerste rang toezeggingen in Letland, eerste rang toezeggingen in Polen (gedeeltelijk pari passu gedeeld met Altum AIF)

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner