Notes zijn nu beschikbaar op Mintos!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de eerste Notes nu beschikbaar zijn op Mintos! Hier is wat jij moet weten over de komst van de nieuwe financiële instrumenten op Mintos.

Belangrijkste punten:

  • Beleggers kunnen nu beleggen in Notes op Mintos
  • Momenteel zijn er Notes beschikbaar voor 3 kredietverstrekkers: CashCredit (Cash Credit Mobile EAD), Eleving LV (AS mogo), and SunFinance LV (SIA Extra Credit)
  • Tot 30 juni kun je zowel claims (via cessieovereenkomsten) als Notes kopen. Vanaf 1 juli kun je alleen nog in Notes beleggen.
  • Actieve Minto’s en aangepaste geautomatiseerde strategieën blijven beleggen zoals gebruikelijk, maar de aangeboden beleggingen zullen geleidelijk overgaan van claims naar Notes
  • Er is een speciaal vraag- en antwoordpakket voor Mintos-beleggers opgesteld om in te gaan op populaire vragen van beleggers over Notes

De nieuwe manier om in leningen te beleggen

Vandaag is een belangrijke mijlpaal bereikt met de lancering van Notes op Mintos. Beleggers kunnen nu profiteren van de vele voordelen die het beleggen in een gereguleerde omgeving met zich meebrengt, zoals:

  • De vrijwaring van je activa na MiFID II
  • Een beleggersbeschermingsregeling van maximaal 20 000 euro
  • Een geschikt en aangepast productaanbod
  • Meer transparantie

Martins Sulte, CEO en mede-oprichter van Mintos, zegt: “we zijn verheugd dat ons harde werk aan deze innovatieve opzet voor het beleggen in leningen in een gereguleerde omgeving tot zijn recht is gekomen, en we kunnen met vertrouwen zeggen dat Mintos de lat hoger heeft gelegd nu we leningen als een alternatieve beleggingscategorie op het niveau brengen van de mainstream financiële markten. Een duidelijk en gevestigde regelgevend kader zoals MiFID II brengt extra lagen van bescherming en transparantie voor beleggers – iets dat van cruciaal belang is als het gaat om een alternatieve en relatief nieuwe beleggingscategorie.”

Als je meer wilt te weten komen over Notes, bekijk dan onze laatste pagina over hoe Notes werken.

Beleg als een van de eersten in Notes

Momenteel kun je beleggen in Notes voor 3 leenvennootschappen. Je kunt kennis nemen van deze mogelijkheden met de goedgekeurde basisprospectussen die zijn opgesteld in overeenstemming met de Prospectusverordening en goedgekeurd door de Commissie voor Financiële en Kapitaalmarkten (FCMC).

Blijf op de hoogte om te weten te komen wanneer extra leenbedrijven in de komende weken beschikbaar worden.

Als je klaar bent om Notes toe te voegen aan je Mintos portfolio, ga dan naar je account om te beginnen met beleggen!

De overgang van claims naar Notes begint vandaag

Tot 30 juni kun je zowel claims (via cessieovereenkomsten) als Notes kopen. Vanaf 1 juli kun je alleen nog in Notes beleggen.

Actieve Mintos en aangepaste geautomatiseerde strategieën blijven beleggen zoals gebruikelijk, maar de aangeboden beleggingen zullen geleidelijk overgaan van claims naar Notes. Om meer te weten te komen over hoe Mintos de beleggingen binnen Mintos en aangepaste geautomatiseerde strategieën beheert, zie ons informatiedocument.

Voor een meer gedetailleerde uitleg over de overgang van claims naar Notes, zie onze vorige blogartikel.

Of om alle juridische documenten van Mintos te bekijken, zie onze voorwaarden en beleid.

Mintos Investor Q&A

Onlangs hebben wij je gevraagd om al je vragen over Notes in te sturen zodat wij een speciale Mintos investor Q&A konden voorbereiden. Dit artikel is nu gepubliceerd, en we hopen dat je het nuttig vindt om meer te weten te komen over Notes. Lees de vragen en antwoorden voor beleggers.

Belangrijker nog, we willen iedereen bedanken die ons heeft gesteund tijdens deze reis naar Notes!

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner