Úvěrové listy byly právě spuštěny na Mintosu!

S potěšením oznamujeme, že první úvěrové listy jsou nyní dostupné na Mintosu! Zde se dozvíte vše důležité o příchodu nových finančních nástrojů na Mintos.

Hlavní body:

  • Investoři mohou nyní na Mintosu investovat do úvěrových listů
  • Aktuálně jsou dostupné úvěrové listy pro 3 úvěrové společnosti: CashCredit (Cash Credit Mobile EAD), Eleving LV (AS mogo), and SunFinance LV (SIA Extra Credit)
  • Až do 30. června budete moci nakupovat jak pohledávky (prostřednictvím dohod o postoupení), tak i úvěrové listy. Od 1. července pak budete moci investovat pouze do úvěrových listů
  • Aktivní strategie Mintos a vlastní automatické strategie nadále investují jako obvykle, dostupné investice však budou postupně přecházet z pohledávek na úvěrové listy
  • Připravili jsme také článek, ve kterém odpovídáme na nejčastější otázky ohledně úvěrových listů

Nový způsob investování do úvěrů

Dnes jsme dosáhli významného milníku v podobě spuštění úvěrových listů na Mintosu. Investoři mohou nyní využívat řady výhod, které investování v regulovaném prostředí přináší, například:

  • Ochrana Vašich prostředků v souladu se směrnicí MiFID II
  • Systém pro odškodnění investorů až do výše 20 000 €
  • Vhodná a přiměřená nabídka produktů
  • Zvýšená úroveň transparentnosti

Přečtěte si další informace o ochraně investorů na Mintosu.

„Máme velkou radost, že veškeré naše úsilí vynaložené na vytvoření tohoto inovativního nastavení pro investování do úvěrů v regulovaném prostředí se konečně vyplatilo a nyní můžeme s jistotou říci, že Mintos posunul laťku o kus výš a přiblížil úvěry jakožto alternativní třídu aktiv ke standardům mainstreamových finančních trhů. Jasný a dobře zavedený regulační rámec, jakým je směrnice MiFID II, přináší investorům další úroveň ochrany a transparentnosti, což je pro tuto alternativní a relativně novou třídu aktiv zásadní,“ říká Mārtiņš Šulte, generální ředitel a spoluzakladatel Mintosu.

Pokud se chcete o úvěrových listech dozvědět více, podívejte se na naši novou stránku o fungování úvěrových listů.

Buďte mezi prvními investory s úvěrovými listy ve svém portfoliu

Aktuálně můžete investovat do úvěrových listů od 3 úvěrových společností. O těchto příležitostech se můžete dozvědět více ze schválených základních prospektů, jež byly připraveny v souladu s nařízením o prospektu a schváleny Komisí pro finanční a kapitálový trh (FCMC).

V příštích týdnech uvedeme také další úvěrové společnosti.

Pokud jste připraveni si úvěrové listy přidat do svého portfolia, přejděte do svého účtu a začněte investovat!

Dnes začíná přechod od pohledávek k úvěrovým listům

Až do 30. června budete moci nakupovat jak pohledávky (prostřednictvím dohod o postoupení), tak i úvěrové listy. Od 1. července pak budete moci investovat pouze do úvěrových listů.

Aktivní strategie Mintos a vlastní automatické strategie nadále investují jako obvykle, dostupné investice však budou postupně přecházet z pohledávek na úvěrové listy. Chcete-li se dozvědět více o tom, jakým způsobem Mintos spravuje investice v rámci strategií Mintos a vlastních automatických strategií, přečtěte si náš informační dokument.

Podrobnější vysvětlení přechodu z pohledávek na úvěrové listy naleznete v našem předchozím článku na blogu.

Chcete-li si prohlédnout právní dokumenty Mintosu, podívejte se prosím na stránku Podmínky a zásady.

Otázky a odpovědi pro investory

Nedávno jsme vás požádali, abyste nám zaslali dotazy ohledně úvěrových listů, abychom Vám na ně odpověděli ve speciálním článku. Tento článek jsme právě zveřejnili a doufáme, že Vám pomůže se lépe zorientovat ve světě úvěrových listů. Zobrazit článek s otázkami a odpověďmi pro investory.

V neposlední řadě bychom také rádi poděkovali všem, kteří nás na cestě k úvěrovým listům doprovázeli!

Sdílet:

Chcete se podělit o svůj názor?

Pište své nápady, pokládejte dotazy a diskutujte s jinými investory na našem diskuzním fóru Mintos Community.

community-banner