Mintos platformā ir ieviestas parādzīmes!

Ar prieku informējam, ka Mintos platformā ir pieejamas pirmās parādzīmes! Lūk, kas tev jāzina par jauno finanšu instrumentu ieviešanu Mintos platformā.

Svarīgākie punkti:

  • Investori Mintos platformā tagad var investēt parādzīmēs.
  • Pašlaik parādzīmes ir pieejamas trīs kreditēšanas uzņēmumiem: CashCredit (Cash Credit Mobile EAD), Eleving LV (AS mogo), and SunFinance LV (SIA Extra Credit)
  • Līdz 30. jūnijam tu vari iegādāties gan prasības (izmantojot cesijas līgumus), gan parādzīmes. No 1. jūlija tu varēsi investēt tikai parādzīmēs.
  • Aktīvās Mintos un personalizētās automatizētās stratēģijas turpina investēt kā parasti, taču piedāvātās investīcijas pakāpeniski pāries no prasībām uz parādzīmēm.
  • Lai atbildētu uz populārākajiem investoru jautājumiem par parādzīmēm, ir sagatavots īpašs Mintos investoru jautājumu un atbilžu raksts.

Jauns veids kā investēt aizdevumos

Šodien, uzsākot parādzīmju piedāvāšanu Mintos platformā, ir sasniegts nozīmīgs pagrieziena punkts. Tagad investori var izmantot daudzās priekšrocības, ko sniedz investēšana regulētā vidē, piemēram:

  • Tavu aktīvu aizsardzība saskaņā ar MiFID II
  • Investoru aizsardzības sistēma līdz 20 000 eiro
  • Piemērots un atbilstošs produktu piedāvājums
  • Lielāka pārskatāmība

Mintos vadītājs un līdzdibinātājs Mārtiņš Šulte komentē: “Esam gandarīti, ka mūsu smagais darbs pie šīs inovatīvās sistēmas investēšanai aizdevumos regulētā vidē ir vainagojies panākumiem, un varam droši apgalvot, ka Mintos ir pacēlis latiņu, aizdevumus kā alternatīvu aktīvu klasi nostādot vienā līmenī ar tradicionālo finanšu tirgu standartiem. Skaidra un labi izveidota regulatīvā sistēma, piemēram, MiFID II, investoriem sniedz papildu aizsardzības un pārskatāmības līmeņus, un tas ir ļoti svarīgi attiecībā uz alternatīvu un salīdzinoši jaunu aktīvu klasi.”

Ja gribi uzzināt vairāk par parādzīmēm, skati mūsu jaunāko lapu par to, kā darbojas parādzīmes.

Esi viens no pirmajiem, kas investē parādzīmēs

Šobrīd tu vari investēt parādzīmēs trīs kreditēšanas uzņēmumiem. Par šīm iespējām vari uzzināt no apstiprinātajiem pamatprospektiem, kas sagatavoti saskaņā ar Prospektu regulu un kurus apstiprinājusi Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

Seko līdzi jaunumiem, jo tuvākajās nedēļās mēs pievienosim vēl citus kreditēšanas uzņēmumus.

Ja esi gatavs pievienot parādzīmes savam Mintos portfelim, dodies uz savu kontu, lai sāktu investēt!

Šodien sākas pāreja no prasībām uz parādzīmēm

Līdz 30. jūnijam tu vari iegādāties gan prasības (izmantojot cesijas līgumus), gan parādzīmes. No 1. jūlija tu varēsi investēt tikai parādzīmēs.

Aktīvās Mintos un personalizētās automatizētās stratēģijas turpina investēt kā parasti, taču piedāvātās investīcijas pakāpeniski pāries no prasībām uz parādzīmēm. Lai uzzinātu vairāk par to, kā Mintos pārvalda investīcijas Mintos un personalizētajās automatizētajās stratēģijās, skati mūsu informatīvo dokumentu.

Sīkāku skaidrojumu par pāreju no prasībām uz parādzīmēm skati mūsu iepriekšējā bloga rakstā.

Savukārt, lai apskatītu visus Mintos juridiskos dokumentus, dodies uz noteikumu un politiku sadaļu.

Mintos investoru jautājumi un atbildes

Nesen mēs tevi aicinājām iesūtīt jautājumus par parādzīmēm, lai mēs varētu sagatavot īpašu Mintos investoru jautājumu un atbilžu rakstu. Šis raksts tagad ir publicēts, un mēs ceram, ka tas tev noderēs, lai uzzinātu vairāk par parādzīmēm. Lasīt investoru jautājumus un atbildes.

Nobeigumā ne mazāk svarīgais – liels paldies ikvienam, kurš ir bijis mums līdzās ceļā uz parādzīmju ieviešanu!

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner