Atpirkšanas garantija tiek pārdēvēta par atpirkšanas pienākumu

Pašos Mintos pirmsākumos mēs apsvērām vairākus variantus, kā nodēvēt kreditēšanas uzņēmumu apņemšanos atpirkt kredītus aizņēmēja saistību neizpildes gadījumā. Galu galā tika izvēlēts termins “atpirkšanas garantija”, jo mēs uzskatījām to par plaši izmantotu juridisku terminu, kas ir saprotams visām iesaistītajām pusēm.

Laika gaitā mēs esam lasījuši komentārus un saņēmuši investoru atsauksmes par to, ka vārds “garantija” ir maldinošs.

Lai risinātu šo jautājumu, mēs sākotnēji izveidojām atpirkšanas koncepcijai veltītu jautājumu sadaļu, kā arī precizējām ar Mintos lietošanu saistītos riskus  investēšana un risks lapā, izklāstot aizdevēju riskus.

Tomēr mēs esam nonākuši pie atziņas, ka ne visi investori uzreiz apzināsies šādas detaļas un ka vārds “garantija” patiešām var tikt uztverts nepareizi – vismaz saistībā ar investēšanu aizdevumos.

Skaidrība ikvienam

Lai precīzāk aprakstītu kreditēšanas uzņēmuma līgumsaistības un ar investēšanu aizdevumos saistīto risku, mēs esam nolēmuši mainīt vārdu “garantija” uz “pienākums” gan Mintos platformā, gan saziņā ar investoriem.

  • Tiek mainīts tikai vārds “garantija”, un atpirkšanas koncepcija paliek tāda pati kā iepriekš.
  • Vārdu maiņa Mintos platformā negroza juridiskos līgumus.

Par atpirkšanas pienākumu

Atpirkšanas pienākums (iepriekš “atpirkšanas garantija”) ir līgumsaistības, saskaņā ar kurām Mintos platformā esošam kreditēšanas uzņēmumam ir pienākums atpirkt investīciju, samaksājot tās nominālvērtību un uzkrātos procentus, ja aizdevuma atmaksa kavējas vairāk nekā 60 dienas.

Šobrīd Mintos platformā 99% aizdevumu ir atpirkšanas pienākums. Šiem aizdevumiem investori var redzēt “atpirkšanas spējas” apakšvērtējumu, kas palīdz novērtēt atpirkšanas nodrošinātāja spēju izpildīt atpirkšanas pienākumu. Uzzini vairāk Mintos Risk Score lapā.

Plašāka informāciju par atpirkšanas pienākumu ir pieejama sadaļā Mintos palīdzība.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner