DelfinGroup ieņēmumi deviņos mēnešos pieauguši par 46%

DelfinGroup ir publiskojis 2023. gada 3. ceturkšņa neauditētos finanšu rezultātus, kas uzrāda stabilu izaugsmi visos biznesa segmentos. Uzņēmums ir sniedzis šādu darbības un finanšu informāciju:

DelfinGroup ieņēmumi šī gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedza 36,9 miljonus eiro. Uzņēmuma peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) pieauga līdz 13,1 miljonam eiro, kas ir par 41 % vairāk nekā 2022. gada pirmajos deviņos mēnešos, savukārt peļņa pirms nodokļiem palielinājās par 11%, sasniedzot 6 miljonus eiro.

2023. gada 3. ceturksnī vien DelfinGroup ieņēmumi, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājās par 38%, sasniedzot 13,3 miljonus eiro, savukārt uzņēmuma EBITDA pieauga līdz 4,8 miljoniem eiro, kas ir par 32% vairāk nekā 2022. gada 3. ceturksnī. Peļņa pirms nodokļiem palielinājās par 12%, sasniedzot 2,2 miljonus eiro. Uzņēmuma kredītportfelis ir sasniedzis rekordaugstu līmeni – 84,6 miljonus eiro.

"DelfinGroup turpina strauju attīstības kursu, kas ļauj nodrošināt augstus un noturīgus izaugsmes rādītājus katru ceturksni. Mēs turpinām kāpināt rādītājus gan aizdevumu izsniegšanā, gan lietotu preču tirdzniecībā, kur šobrīd vērojams izteikts pieprasījuma pieaugums saistībā ar aprites ekonomikas principu iedzīvināšanos sabiedrībā. Uzņēmuma peļņa trešajā ceturksnī ir pieaugusi par 12%, un šie rezultāti atspoguļo efektīvu un pārdomātu biznesa stratēģiju, ko veicinājusi biznesa procesu uzlabošana un inovāciju attīstīšana uzņēmumā. Turklāt šie rādītāji arī apliecina DelfinGroup spēju adaptēties mainīgajos tirgus apstākļos, nodrošinot uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību arī nākotnē."

DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš

Kopumā šī gada deviņos mēnešos lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecības apjoms sasniedza 10,8 miljonus eiro, kas ir 32% pieaugums, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn. Savukārt izsniegto aizdevumu apjoms šī gada deviņos mēnešos sasniedza 69,2 miljonus eiro, kas ir 20% pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu.

DelfinGroup veiksmīgi noslēdza obligāciju emisiju 15 miljonu eiro apmērā, ko organizēja Signet Bank. Kopš 3. oktobra šīs obligācijas tiek kotētas biržas Nasdaq Riga alternatīvajā tirgū First North.

"Šī emisija ir apliecinājums investoru uzticībai uzņēmumam, jo plānotie līdzekļi tika piesaistīti viena mēneša laikā – ātrāk nekā mēs bijām plānojuši. Refinansējot esošās saistības un veicot jaunu obligāciju izlaišanu, uzņēmums ir nodrošinājis ilgtermiņa finansiālo stabilitāti un perspektīvas nākotnē, vienlaikus iegūstot lielu uzticību no investoru puses. Vēlos minēt, ka 2. novembrī esam reģistrējuši vēl vienu jaunu slēgtā piedāvājuma nenodrošināto obligāciju emisiju 15 miljonu eiro apmērā, lai refinansētu esošās obligācijas 10 miljonu eiro apmērā, kuru atmaksas termiņš ir šī gada novembris. Jauno obligāciju kupona likme ir 9% + 3M EURIBOR ar atmaksas termiņu 3 gadi"

Didzis Ādmīdiņš

Uzņēmums turpina regulāri izmaksāt ceturkšņa dividendes, un valde plāno arī šajā ceturksnī izmaksāt līdz pat 50 % no uzņēmuma ceturkšņa peļņas.

Skatīt 2023 Q3 neauditētos finanšu rezultātus

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir 2009. gadā dibināts uzņēmums, kuram pieder divi aizdevumu izsniedzēji: Banknote un VIZIA. DelfinGroup ir otrs lielākais nebanku patēriņa kredītu izsniedzējs Latvijā. Kopš tā izveides, uzņēmums lombarda un patēriņa kredītos ir izsniedzis vairāk nekā 335 miljonus eiro, un tā klientu bāzē ir 400 000 klientu.

Banknote savā 93 filiāļu plašajā tīklā visā Latvijā piedāvā patēriņa kredītus un ar personisko īpašumu nodrošinātus kredītus (lombarda kredītus).

VIZIA specializējas patēriņa kredītu izsniegšanā, koncentrējoties uz klientiem ar vidējiem un vidēji augstiem ienākumiem un viņu finansiālajām vajadzībām dažādās dzīves situācijās.

No 2021. gada 6. maija ir notikušas izmaiņas īpašnieku struktūrā, un daži DelfinGroup un Mintos kapitāla investori pārklājas.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner