DelfinGroup ieņēmumi otrajā pusgadā pieauguši par 52%

DelfinGroup arī 2023. gada otrajā ceturksnī turpināja uzrādīt stabilus izaugsmes rādītājus visos biznesa segmentos, kas atspoguļojas finanšu rezultātos. Uzņēmums ir sniedzis šādu darbības un finanšu informāciju:

DelfinGroup ieņēmumi 2023. gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājās par 52%, sasniedzot 12 miljonus eiro. Uzņēmuma peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) pieauga līdz 4 miljoniem eiro, kas ir par 41% vairāk nekā 2022. gada 2. ceturksnī, savukārt, peļņa pirms nodokļiem palielinājās par 7%, sasniedzot 2 miljonus eiro. Uzņēmuma kredītportfelis ir sasniedzis 78 miljonus eiro, kopš gada sākuma palielinoties par 16%.

2023. gada pirmajā pusgadā DelfinGroup ieņēmumi, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājās par 51%, sasniedzot 23,7 miljonus eiro. Savukārt, uzņēmuma EBITDA pieauga līdz 8,3 miljoniem eiro, kas ir par 46% vairāk nekā 2022. gada pirmajā pusgadā.

"DelfinGroup turpina īstenot pārdomātu attīstības stratēģiju, kas ļāvis aizvadīt kārtējo veiksmīgo ceturksni. Esam audzējuši rādītājus gan aizdevumu izsniegšanā, gan lietotu preču tirdzniecībā. Uzņēmuma kredītportfelis turpina pieaugt, kas līdz ar procentu likmju un finansējuma izmaksu kāpumu ir likumsakarīgi ietekmējis peļņas rādītājus, tikmēr EBITDA pieauga par 41% līdz 4,3 miljoniem eiro. Uzņēmuma izaugsme mums ļauj attīstīt arvien jaunus pakalpojumus, tostarp virzot aprites ekonomikas principu nostiprināšanos sabiedrībā, veicinot otrreizēju preču apriti un kopumā rūpējoties par oglekļa pēdas nospieduma mazināšanu un pārdomātu resursu izlietošanu,"

komentē DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

Šī gada pirmajā pusgadā lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecības apjoms sasniedza 6,8 miljonus eiro, kas ir 39% pieaugums, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, savukārt aizdevumu apjoms šī gada pirmajā pusgadā sasniedza 45,7 miljonus eiro, kas ir 29% pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu.

Šajā ceturksnī izsniegti aizdevumi 22 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar aizvadītā gada 2. ceturksni ir kāpums par 7%. Palielinoties aizdevumu izsniegšanai 2023. gada pirmajā pusgadā, neto kredītportfeļa apjoms ir sasniedzis rekordaugstu līmeni – 78 miljonus eiro, tādejādi jau pārsniedzot stratēģisko mērķi 2023. gada beigās sasniegt 77 miljonu eiro neto kredītportfeli.

Balstoties uz patēriņa aizdevumu portfeļa datiem, DelfinGroup klienti 30 dienu laikā atmaksā 94,7% aizdevumu, bet periodā līdz 90 dienām kopumā tiek atmaksāti 97,8% aizdevumu.

DelfinGroup veica divas jaunas obligāciju emisijas: subordinētās obligācijas 5 miljonu eiro apmērā un nenodrošinātās obligācijas 15 miljonu eiro apmērā. Pēc privātās obligāciju emisijas pabeigšanas 3. jūlijā uzņēmums uzsāka 10 miljonu eiro obligāciju kotēšanu Nasdaq Riga alternatīvajā tirgū Nasdaq First North.

"Uzņēmuma izaugsme veicina arī investoru interesi. Šī gada maijā DelfinGroup lielāko akcionāru akciju publiskā piedāvājuma ietvaros pieprasījums pārsniedza piedāvājumu, un tā rezultātā uzņēmuma akciju apmērs brīvajā tirdzniecībā sasniedzis 27,1%. Turpinām arī regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu, nodrošinot akcionāriem stabilus un regulārus ienākumus,"

piebilst Didzis Ādmīdiņš.

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir 2009. gadā dibināts uzņēmums, kuram pieder divi aizdevumu izsniedzēji: Banknote un VIZIA. DelfinGroup ir otrs lielākais nebanku patēriņa kredītu izsniedzējs Latvijā. Kopš tā izveides, uzņēmums lombarda un patēriņa kredītos ir izsniedzis vairāk nekā 335 miljonus eiro, un tā klientu bāzē ir 400 000 klientu.

Banknote savā 93 filiāļu plašajā tīklā visā Latvijā piedāvā patēriņa kredītus un ar personisko īpašumu nodrošinātus kredītus (lombarda kredītus).

VIZIA specializējas patēriņa kredītu izsniegšanā, koncentrējoties uz klientiem ar vidējiem un vidēji augstiem ienākumiem un viņu finansiālajām vajadzībām dažādās dzīves situācijās.

No 2021. gada 6. maija ir notikušas izmaiņas īpašnieku struktūrā, un daži DelfinGroup un Mintos kapitāla investori pārklājas.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner