DelfinGroup peļņa 2022. gadā palielinājusies par 40%

DelfinGroup peļņa 2022. gadā palielinājusies par 40%, sasniedzot 7,3 miljonus eiro, bet ieņēmumi sasnieguši 35,1 miljonu eiro, liecina uzņēmuma neauditētie finanšu rezultāti par 2022. gadu. Uzņēmuma kredītportfelis palielinājās par 54%, sasniedzot 67,4 miljonus eiro, savukārt EBITDA pieauga līdz 13,1 miljoniem eiro, kas ir par 29% vairāk nekā 2021. gadā. Uzņēmums ir sniedzis šādu darbības un finanšu informāciju:

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš sasniegtos rezultātus vērtē pozitīvi, norādot, ka pieaugumu 2022. gadā sekmēja gan uzņēmuma nostiprinātās tirgus pozīcijas galvenajos biznesa segmentos un pieprasījums pēc vienkāršiem un uz klientiem vērstiem finanšu pakalpojumiem, gan spēja pielāgoties globālās ekonomikas izaicinājumiem.

"Lai arī iepriekšējais gads iesākās ar pakāpenisku pandēmijas ierobežojumu mazināšanu, kas ļāva mums cerīgi skatīties nākotnē, sarežģītā ģeopolitiskā situācija radīja jaunus izaicinājumus un nenoteiktību globālajā ekonomikā. Uzņēmumam tas nozīmēja pielāgoties jaunajai situācijai, turpinot investēt un attīstīt ikvienu no darbības segmentiem – patēriņa aizdevumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību. Jāatzīst, ka arī nenoteiktības apstākļos esam spējuši veiksmīgi turpināt uzņēmuma attīstību un objektīvie ekonomikas satricinājumi uzņēmumu ilgtermiņā padarīs vēl spēcīgāku. Bez šaubām, tas nebūtu iespējams bez DelfinGroup komandas,"

komentē Didzis Ādmīdiņš.

2022. gadā DelfinGroup izsniedza aizdevumus 80,3 miljonu eiro apmērā, kas ir par 62% vairāk nekā 2021. gadā, savukārt preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 27%, sasniedzot 11,4 miljonus eiro. Saskaņā ar jaunākajiem publiski pieejamiem datiem, 2022. gada pirmajā pusgadā gan patēriņa aizdevumu jomā, gan lombarda segmentā DelfinGroup tirgus daļa ir pieaugusi. Par pērnā gada otro pusi dati vēl nav publicēti, taču pēc uzņēmuma prognozēm tirgus daļas pieauguma tendence saglabāsies arī šajā periodā.

"Rezultāti liecina, ka mūsu darbības stratēģija, attīstot daudzpusīgus finanšu risinājumus, ir pareiza, un arī šogad lielu uzsvaru liksim uz aprites ekonomikas koncepta un mazlietotu preču tirdzniecības attīstīšanu. Turpināsim modernizēt aprites ekonomikas veikala Banknote filiāļu tīklu, kuru šobrīd veido vairāk nekā 90 filiāles, nodrošinot finanšu pakalpojumus plašā pārklājumā visā Latvijā,"

skaidro Didzis Ādmīdiņš.

Līdzās klātienes veikalu attīstībai, uzņēmuma nemainīga prioritāte ir arī lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecība interneta veikalā. Klientiem tiek piedāvāta garantija iegādātajām precēm, ērta piegāde un plaša preču kategoriju izvēle. Šīs jomas attīstība ir cieši saistīta arī ar uzņēmuma mērķtiecīgajiem ieguldījumiem digitalizācijā.

"Ikvienā no darbības segmentiem fokusējamies arī uz digitālajiem risinājumiem, kas paliks nemainīga uzņēmuma pieeja. Piemēram, pērn investīcijas digitālajos risinājumos sasniedza vairāk nekā 100 000 eiro, savukārt tirdzniecībā mūsu fokuss ir aprites ekonomikas koncepta virzīšana un aktualizēšana sabiedrībā. Mums kopīgiem spēkiem jāsamazina CO2 emisijas, un lietotas, pārbaudītas preces iegāde ir viens ļoti vienkāršs veids, kā to izdarīt. Ja gribam, lai mums joprojām būtu skaistas un sniegotas ziemas – mums ir jārīkojas! DelfinGroup attīstītais Banknote interneta veikala un klātienes filiāļu piedāvātie pakalpojumi ir solis pretī zaļākam dzīvesveidam,"

piebilst Didzis Ādmīdiņš.

Pērn DelfinGroup ir veicis sešus dividenžu maksājumus vairāk nekā 5 miljonu eiro apmērā jeb 0,1197 eiro par akciju, kas nodrošina uzņēmuma akcionāriem ļoti labu 8,1% ienesīgumu, balstoties uz akcijas cenu 2022. gada 30. decembrī. Turklāt, lai gan Nasdaq Baltijas biržas indekss pērn kopumā samazinājās par 11,75%, DelfinGroup akciju cena pieauga par 5,86%.

"Esam gandarīti, ka uzņēmuma konkurētspēja kapitāla tirgū nodrošina investoriem labu ienesīgumu un saglabā labu izaugsmes potenciālu, ko apstiprina arī analītiķu vērtējums,"

komentē Didzis Ādmīdiņš.

Viņš piebilst, ka uzņēmuma straujo izaugsmi ir veicinājuši ambiciozie finanšu mērķi, kas ļāvuši uzrādīt labus rezultātus nozarē, tomēr, ņemot vērā globālo situāciju ekonomikā un finansējuma izmaksu pieaugumu, arī DelfinGroup atjaunos savus finanšu mērķus turpmākajiem gadiem, atjaunoto versiju publicējot 28. februārī.

Paralēli biznesa attīstībai pērn DelfinGroup turpināja arī sociālās iniciatīvas, tai skaitā sniedzot atbalstu senioriem ar mērķi paaugstināt senioru dzīves kvalitāti un apstākļus, kā arī sniedzot atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem. Kopš kara sākuma uzņēmums kopā ir ziedojis 250 000 eiro Bērnu slimnīcas fondam, fondam Uzņēmēji mieram un biedrībai TEV, un aicina arī citus uzņēmumus atbalstīt minētos fondus un biedrību.

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa un lombarda aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus un mazlietotu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup vairāk nekā 300 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstama Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2022. gadā uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 67,4 miljonus eiro, EBITDA bija 13,1 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem sasniedza 7,3 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

No 2021. gada 6. maija ir notikušas izmaiņas īpašnieku struktūrā, un daži DelfinGroup un Mintos kapitāla investori pārklājas.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner