DelfinGroup publicē 2023. gada 1. ceturkšņa finanšu rezultātus

DelfinGroup ieņēmumi 2023. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir palielinājušies par 46%, sasniedzot 11,1 miljonus eiro. Uzņēmuma peļņa pirms nodokļu nomaksas ir palielinājusies par 16%, sasniedzot 1,8 miljonus eiro, savukārt tā kredītportfelis kopš gada sākuma ir palielinājies par 9%, sasniedzot 73,5 miljonus eiro. DelfinGroup EBITDA pieauga līdz 3,9 miljoniem eiro, kas ir par 53% vairāk nekā 2022. gada 1. ceturksnī.

Uzņēmums ir sniedzis šādu darbības un finanšu informāciju:

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš rezultātus vērtē pozitīvi. Viņš uzsvēra, ka šis gads ir sācies veiksmīgi, kāpinot izaugsmes rādītājus visos biznesa segmentos

“Mēs turpinām uzrādīt stabilus izaugsmes rādītājus gan aizdevumu izsniegšanā, gan preču tirdzniecības jomā, kas šobrīd ir viena no uzņēmuma stratēģiskajām prioritātēm, ieviešot un virzot sabiedrībā aprites ekonomikas principus. Aprīlī mēs Rīgā atklājām lielāko lietotu preču veikalu Banknote XL, nodrošinot iespēju uz vietas iegādāties vairāk nekā 4500 lietotas un mazlietotas preces ar garantiju, turklāt veikalā ir iespējams arī izdevīgi pārdot tādas lietas, kas vairs netiek izmantotas mājsaimniecībā. Banknote XL šobrīd ir lielākais šāda koncepta veikals Baltijas mērogā, līdztekus preču tirdzniecībai piedāvājot arī lombarda pakalpojumus un patēriņa aizdevumus,"

komentē Didzis Ādmīdiņš.

Viņš papildina, ka uzņēmums strauji attīsta arī aprites ekonomikas interneta veikalu, kurā šobrīd pieejamas jau vairāk nekā 50 000 mazlietotas, lietotas un jaunas preces vienuviet.

Kopumā pirmajos trīs šī gada mēnešos DelfinGroup ir izsniedzis patēriņa aizdevumus 18,3 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar aizvadītā gada pirmajiem trīs mēnešiem ir kāpums par 59%. Kopumā uzņēmums ir izsniedzis aizdevumus 24 miljonu eiro apmērā.

Saskaņā ar jaunākajiem publiski pieejamajiem datiem 2023. gada pirmajos trīs mēnešos izsniegto lombarda aizdevumu apjoms palielinājās par 58%, sasniedzot 5,7 miljonus eiro. Lietotu, mazlietotu un jaunu preču pārdošana šī gada pirmajā ceturksnī sasniedza 3,3 miljonus eiro, kas ir par 43% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

“Pirmā ceturkšņa rezultāti apliecina, ka sabiedrībā ir augsts pieprasījums pēc DelfinGroup piedāvātajiem vienkāršiem un uz klientiem vērstiem finanšu pakalpojumiem, kā arī pēc plaša lietotu un pārbaudītu preču klāsta gan mūsu vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, gan tiešsaistē. Balstoties uz uzrādītajiem biznesa un finanšu rezultātiem, mēs prognozējam, ka arī turpmāk uzņēmums uzrādīs stabilu izaugsmi,"

norāda Didzis Ādmīdiņš.

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup vairāk nekā 300 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstama Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2022. gadā uzņēmuma neto kredītportfelis sasniedza 67,4 miljonus eiro, savukārt EBITDA bija 13,1 miljons eiro un peļņa pirms nodokļiem sasniedza 7,3 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

 

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner