Eleving Group emitē obligācijas 50 milj. eiro apmērā

Eleving Group emitēja augstākās prioritātes nodrošinātās un garantētas obligācijas 50 miljonu eiro apmērā (ISIN DE000A3LL7M4). Aptuveni 2000 privātie un institucionālie investori no Baltijas valstīm un Vācijas ir apmainījuši vai parakstījušies uz Eleving Group jaunajām obligācijām. Emisijas laikā Eleving Group piedāvāja augstākās prioritātes nodrošinātās un garantētās obligācijas ar dzēšanas termiņu 2028. gadā, nominālvērtību 100 eiro un fiksētu kupona likmi 13% apmērā. Procenti tiks maksāti reizi ceturksnī.

“Šoreiz sasniegto rezultātu uzskatām par panākumu. Apjoma ziņā šis jau ir viens no lielākajiem pēdējo gadu laikā Baltijā veiktajiem korporatīvo obligāciju publiskajiem piedāvājumiem. Pateicoties šai emisijai, mēs veiksmīgi turpinājām uzņēmuma finansējuma struktūras diversifikāciju, piesaistot vairāk nekā 1500 jaunu investoru no dažādām valstīm, līdz ar to mēs neesam atkarīgi no viena vai dažiem institucionālajiem investoriem. Turklāt jaunās obligācijas uzlabos mūsu parādu atmaksāšanas profilu, ņemot vērā, ka to dzēšanas termiņš ir četrus gadus vēlāk nekā Mogo AS 2021/2024 obligācijām. Esam sasnieguši punktu, kad līdz nākamajam lielajam dzēšanas termiņam ir atlikuši trīs gadi, un tas dod mums pietiekami daudz laika tam sagatavoties.”

Modestas Sudnius, Eleving Group izpilddirektors.

Paredzams, ka jaunās obligācijas tiks izvietotas Frankfurtes Fondu biržas regulētajā tirgū 31. oktobrī vai tuvu tam. Nasdaq Riga biržas regulētajā tirgū izvietošanas datums ir noteikts aptuveni 6. novembris.

Aptuveni 20 miljonus eiro (aptuveni 26% no Eleving Group neatmaksātajām investīcijām Mintos platformā) no obligāciju ieņēmumiem Eleving Group plāno izmantot, lai atpirktu Mintos platformā finansētos aizdevumus.

Mintos investori, kuri ir investējuši šajos aizdevumos, šīs atpirkšanas ietvaros saņems pilnu pamatsummas atmaksu un procentus. Eleving Group plāno, ka atpirkšana skars visas valstis, un to ir plānots pakāpeniski uzsākt tuvākajā laikā. Eleving Group atpirks gan ienākumus nesošus, gan nenesošus aizdevumus. Eleving Group turpinās piedāvāt investīciju iespējas investoriem Mintos platformā.

“Līdz ar veiksmīgo obligāciju emisiju Mintos platformai arī turpmāk būs būtiska loma grupas finansējuma struktūrā. Mēs augstu novērtējam to, ka ievērojams skaits Mintos investoru ir izrādījuši uzticību mūsu uzņēmumam un investējuši mūsu produktos, tāpēc plānojam turpināt uzturēt gan esošās, gan piedāvāt jaunas investīciju iespējas dažos mūsu tirgos. Esam gandarīti arī par lielo skaitu ar jaunajiem obligāciju īpašniekiem, kas investēja, izmantojot Mintos Fractional Bonds pirmo piedāvājumu – Eleving Group obligācijas. Ceram, ka tas arī turpmāk būtiski paplašinās investīciju iespējas Mintos platformā, un esam priecīgi, ka varējām uzņemties inaugurējošo lomu šajā procesā.”

papildina Māris Kreics, Eleving Group finanšu direktors.

Mēs saņēmām vairāk nekā 4500 rīkojumu vairāk nekā 1,5 miljonu eiro apmērā par pirmo Eleving Fractional Bonds aizdevumu Mintos tirgū. Šis piedāvājums ir izpārdots, bet drīzumā būs pieejama nākamā iespēja investēt Eleving Fractional Bonds.

Investēšanas alternatīvas Mintos platformā

Investēšanas alternatīvas Mintos platformā

Pieejamas investīcijām

€14 milj.

€17.6 milj.

€1.6 milj.

€1 milj.

€1.9 milj.

€1 mlj.

€4.5 mlj.

Par Eleving Group

2012. gadā Latvijā dibinātā Eleving Group Mintos platformai pievienojās 2015. gadā, sākotnēji investīcijām piedāvājot aizdevumus no Latvijas. Šajā laikā grupa Mintos platformā ir izvietojusi 16 valstīs izsniegtus aizdevumus, pārstāvot Baltijas valstis, kā arī Centrālo, Austrumu un Dienvidaustrumu Eiropu. Uzņēmums darbojas arī Kaukāzā, Centrālāzijā un Austrumāfrikā. Līdz šim uzņēmums aizdevumos ir izsniedzis vairāk nekā 1,5 miljardus eiro, un tā neto kredītportfelis ir gandrīz 295,1 miljons eiro.
Daži Eleving Group un Mintos kapitāla investori pārklājas.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner