Eleving Group ieņēmumi 2023. gada 1. ceturksnī sasniedz 44,7 milj. EUR

Eleving Group ir publicējusi neauditētus 2023. gada 1. ceturkšņa rezultātus. Uzņēmums ir sniedzis šādu darbības un finanšu informāciju: Pirmajā ceturksnī uzņēmums uzrādīja stabilus finanšu rādītājus, neto portfelim sasniedzot 290,3 miljonus eiro. Tā rentabilitāte un portfeļa kvalitāte ir nemainīgi stabila.

Uzņēmums turpināja diversificēt savu saimniecisko darbību un uzturēt sabalansētu ieņēmumu plūsmu visos trīs pamatdarbības virzienos. Elastīgās nomas un transportlīdzekļu abonēšanas produkti 2023. gada 1. ceturkšņa ieņēmumos veidoja 12,7 milj. eiro, kas ir par 19,5% vairāk nekā 2022. gada pirmajos trīs mēnešos, bet par 5,0% mazāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Finanšu un atgriezeniskā līzinga produktu ieņēmumi sasniedza 17 milj. eiro, kas ir par 12,4 % vairāk nekā 2022. gada pirmajā ceturksnī un par 2,1 % vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Savukārt patēriņa finansēšanas segmenta ieņēmumi pārskata perioda ieņēmumos veidoja 13,2 milj. eiro, kas ir par 26% mazāk nekā 2022. gada attiecīgajā periodā, bet stabilā līmenī salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni.

Uzņēmuma EBITDA pārskata periodā sasniedza 18,9 milj. eiro, salīdzinot ar 16,4 milj. eiro pirms gada, savukārt koriģētā neto peļņa pirms valūtas maiņas darījumiem bija 7,3 milj. eiro, kas ir par 1,4 milj. eiro vairāk nekā 2022. gada pirmajā ceturksnī.

"Šī gada pirmais ceturksnis izvērtās tieši tā, kā mēs bijām paredzējuši, jo gada sākums vienmēr ir nedaudz mierīgāks mobilitātes segmentā, turklāt to pavadīja lielāki komunālo pakalpojumu rēķini, kas ietekmēja patēriņa apjomus. Neraugoties uz izaicinājumiem, mēs saglabājām Grupas portfeļa kvalitāti, pierādot, ka mūsu stratēģija un biznesa lēmumi spēj nodrošināt kvalitatīvus rezultātus pat neskaidros apstākļos. Pagājušā gada vidū mēs pārskatījām mūsu plānus attiecībā uz izaugsmi un pievērsām vēl lielāku uzmanību biznesa efektivitātes celšanai. Portfeļa izaugsme patiešām ir nedaudz sabremzējusies, kas negatīvi ietekmē ceturkšņa ieņēmumus, taču tajā pašā laikā uzņēmums ir saglabājis teicamu izmaksu disciplīnu. Tas ļāva sasniegt augstākus efektivitātes rādītājus, kas atbilst uzņēmuma stratēģijai,”

Modestas Sudnius, Eleving Group izpilddirektors

Pirmajā ceturksnī Eleving Group Lietuvā uzsāka biznesa operācijas ar premium klases transportlīdzekļu finansēšanas zīmolu Primero, tādējādi padarot šo produktu pieejamu visās trīs Baltijas valstīs. Kopumā Baltijas valstu bizness Grupas kopējā neto portfelī sastāda 18,3%. Apjoma ziņā Lietuvas portfelis veido lielāko Baltijas valstu portfeļa daļu (28,6 milj. eiro), kam seko Latvijas portfelis (13,4 milj. eiro) un Igaunijas portfelis ar 11,3 milj. eiro.

“Pirmajos mēnešos mēs turpinājām sekmīgi diversificēt biznesa operācijas, tādējādi samazinot ar uzņēmējdarbību saistītos riskus. Lietuvā esam uzsākuši biznesu ar premium automobiļu finansēšanas produktu Primero, savukārt Rumānijā turpinām digitalizēt biznesa operācijas, lai uzlabotu klientu piesaistes procesu. Kopumā 2023. gadā darbības fokuss joprojām ir vērsts uz turpmāku procesu digitalizāciju un mūsu esošo produktu pilnveidošanu. Neraugoties uz konservatīvāku biznesa stratēģiju, mūsu mērķis joprojām ir līdz gada beigām sasniegt divciparu izaugsmi neto portfeļa izteiksmē. Turklāt, pateicoties stabilai finanšu un pašu kapitāla pozīcijai, kā arī labi diversificētiem aizņemšanās kanāliem, Grupa izvērtē potenciālu jaunu portfeļu vai uzņēmumu iegādi,”

Modestas Sudnius, Eleving Group izpilddirektors

Ņemot vērā stabilos finanšu rādītājus un pozitīvo naudas plūsmu, Eleving Group pirmo reizi kompānijas vēsturē nolēma atmaksāt daļu esošā kapitāla akcionāriem dividenžu veidā. Attiecīgā dividenžu izmaksa tika veikta 2023. gada sākumā par kopējo summu 5,1 milj. eiro. Vienlaikus nākamā gada 1. ceturksnī noslēgsies Grupas trīs gadu obligāciju termiņš Latvijā.

Par Eleving Group

2012. gadā Latvijā dibinātā Eleving Group Mintos platformai pievienojās 2015. gadā, sākotnēji investīcijām piedāvājot aizdevumus no Latvijas. Šajā laikā grupa Mintos platformā ir izvietojusi 15 valstīs izsniegtus aizdevumus, pārstāvot Baltijas valstis, kā arī Centrālo, Austrumu un Dienvidaustrumu Eiropu. Uzņēmums darbojas arī Kaukāzā, Centrālāzijā un Austrumāfrikā. Līdz šim uzņēmums aizdevumos ir izsniedzis vairāk nekā 1,2 miljardus eiro, un tā neto kredītportfelis ir gandrīz 290 miljoni eiro.

Daži Eleving Group un Mintos kapitāla investori pārklājas. 

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner