Eleving Group integrācijas ceļā pārņem ExpressCredit

Saskaņā ar Eleving Group sniegto paziņojumu, uzņēmums ir uzsācis EC Finance Group Ltd. (plašāk pazīstamu kā ExpressCredit) integrāciju sava tiešā meitasuzņēmuma AS El Finance biznesa portfelī. ExpressCredit ir patērētāju finanšu pakalpojumu sniedzējs, kas darbojas Dienvidāfrikas reģionā. Darījuma rezultātā Eleving Group pārņem ExpressCredit aktīvus, meitasuzņēmumus un klientu portfeli, kā arī palielina Eleving Group pašu kapitālu.

Šā darījuma mērķis ir paplašināt uzņēmuma darbību Āfrikas reģionā. Eleving Group jau ir plaši pārstāvēta Kenijā un Ugandā, kur uzņēmuma galvenais produkts ir transportlīdzekļu finansēšana, galvenokārt pašnodarbināto un MVU segmentā. Līdz ar ExpressCredit integrāciju Eleving Group portfelis Āfrikā tiek papildināts ar Botsvānu, Namībiju, Lesoto un Zambiju. Eleving Group plāno jaunajos tirgos turpināt piedāvāt jau esošos patēriņa finanšu pakalpojumus un ieviest jaunus produktus.

"Darījuma ietvaros mēs esam pārņēmuši neto portfeli 28 miljonu eiro apmērā, kas sadalīts četros tirgos un veido aptuveni 10% no mūsu esošā portfeļa, kā arī vairāk nekā 30 filiāles. Mēs plānojam turpināt attīstīt jauniegūto biznesu, ieviest jaunus produktus un izmantot operacionālo un finansēšanas sinerģiju, tādējādi uzlabojot kopējo uzņēmējdarbības efektivitāti. Šis ir svarīgs pavērsiena punkts Eleving Group turpmākajā izaugsmē, nostiprinot tās klātbūtni Āfrikas reģionā,"

komentē Modestas Sudnius, Eleving Group izpilddirektors

ExpressCredit tika dibināts 2017. gadā, un tas galvenokārt izsniedz ilgtermiņa patēriņa kredītus valsts pārvaldes iestāžu darbiniekiem Āfrikas tirgos. Uzņēmuma specialitāte ir automatizēti ikmēneša maksājumi, kas tiek ieturēti no klienta algas vai kredītkartes. Pateicoties šai metodei, atmaksas rādītāji ir pastāvīgi augsti, un parāda piedziņas process ir vienkāršs.

Eleving Group tika dibināta Latvijā, un tā darbojas 16 globālos tirgos trīs kontinentos. Uzņēmuma vēsturiskā klientu bāze pārsniedz 500 000 klientu visā pasaulē, un izsniegto aizdevumu kopējais apjoms ir vairāk nekā 1,35 miljardi eiro. 2020. un 2021. gadā Financial Times ierindoja Eleving uzņēmumu starp Eiropas 1000 visstraujāk augošajiem finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem. 2023. gada 2. ceturksnī uzņēmums saņēma B- reitingu no Fitch.

Mintos investori

Lūdzu, ņemiet vērā, ka Mintos investorus šīs izmaiņas neietekmē. Parādzīmes, kas ir nodrošinātas ar Eleving Group un ExpressCredit aizdevumiem, šī darījuma rezultātā nekādā veidā nemainīsies. Turklāt Eleving Group (Luksemburga) sniegs korporatīvo garantiju ExpressCredit Botsvānas saistībām attiecībā uz parādzīmēm, savukārt Zambijas saistības pret investoriem arī turpmāk tiks atmaksātas saskaņā ar iepriekš saskaņoto grafiku.

Eleving Group organizē jautājumu un atbilžu sesiju Mintos investoriem. Lūdzam savus jautājumus līdz 2023. gada 26. jūlijam sūtīt uz e-pastu [email protected], tematā norādot “Questions for Q&A session”. Eleving Group izvēlēsies desmit populārākos jautājumus, un finanšu direktors un izpilddirektors ierakstīs video ar atbildēm.

Par Eleving Group

2012. gadā Latvijā dibinātā Eleving Group Mintos platformai pievienojās 2015. gadā, sākotnēji investīcijām piedāvājot aizdevumus no Latvijas. Šajā laikā grupa Mintos platformā ir izvietojusi 15 valstīs izsniegtus aizdevumus, pārstāvot Baltijas valstis, kā arī Centrālo, Austrumu un Dienvidaustrumu Eiropu. Uzņēmums darbojas arī Kaukāzā, Centrālāzijā un Austrumāfrikā. Līdz šim uzņēmums aizdevumos ir izsniedzis vairāk nekā 1,35 miljardus eiro, un tā neto kredītportfelis ir gandrīz 290 miljoni eiro.

Daži Eleving Group un Mintos kapitāla investori pārklājas.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner