ESTO grupa paplašina darbību Lietuvā

Esam priecīgi uzsākt sadarbību ar ESTO grupu (Lietuvas uzņēmuma juridiskais nosaukums ESTO UAB) — kreditēšanas uzņēmumu, kas paplašina darbību Lietuvā, un Mintos platformā piedāvās jaunas investīciju iespējas ar atjaunojamo fondu un procentu likmēm līdz 12% gadā.

Atjaunojamā fonda darbības laikā pamatā esošie aizdevumi var mainīties, bet procentu likme paliek nemainīga.

ESTO mērķis ir būt par vadošo iepirkšanās tīklu Baltijā. ESTO nodrošina daudzkanālu iepirkšanās risinājumus vairāk nekā 500 tūkstošiem lietotāju un 4,5 tūkstošiem tirdzniecības vietu Baltijā. Kopš 2017. gada kumulatīvi ESTO preču bruto apjoms ir sasniedzis vairāk nekā 500 miljonus eiro, ieņēmumi — 50 miljonus eiro un EBITDA — 20 miljonus eiro. 2019. gadā ESTO nodibināja uzņēmumu Lietuvā (ESTO Lietuva), kas darbību uzsāka 2020. gadā. 2021. gadā ESTO pieņēma darbā vietējo lietuviešu komandu, lai vadītu darbību uz vietas. Uzņēmuma kredītportfeļa lielums ir 4,2 miljoni eiro, un līdz šim tā kopējais preču bruto apjoms ir sasniedzis 29,2 miljonus eiro.

ESTO Lietuva Mintos platformā piedāvās investēt kredītlīnijas produktā. Šo produktu izmanto iepriekšējie ESTO “Pērc tagad, maksā vēlāk” risinājuma lietotāji. 2023. gada 3. ceturkšņa rādītāji liecina, ka gan portfeļa kvalitāte, gan aizņēmēju uzvedība ir saglabājusies stabila.

"Baltijas tirgū darbojamies kopš 2017. gada, un šajā periodā esam uzrādījuši ļoti stabilu portfeļa kvalitāti. Mūsu pieredze liecina, ka sniegums ir samērā līdzīgs visās trīs Baltijas valstīs, turklāt atmaksas disciplīna tajās ir ļoti laba,"

komentē ESTO grupas izpilddirektors Mikk Metsa.

ESTO Lietuva (ESTO UAB) aizdevumi Mintos platformā

Gada procentu likmes

12%

Vidējā GPL*

Kredītlīnija — 72%
Pirkums uz nomaksu — 10,19%
Patēriņa kredīts — 38,55%

Vidējais kredīta apmērs

Kredītlīnija — 927 eiro
Pirkums uz nomaksu — 489 eiro
Patēriņa kredīts — 756 eiro

Aizdevuma veids

Atjaunojamais fonds

Ienākumus nenesošu aizdevumu īpatsvars (RPP 90**)

Kredītlīnija: 4,37%
Pirkums uz nomaksu: 0,52%
Patēriņa kredīts: 2,34%

Vidējais aizdevuma termiņš

Kredītlīnija — 36 mēneši
Pirkums uz nomaksu — 12 mēneši
Patēriņa kredīts — 33 mēneši

Līdzdalība aizdevumā

10%

Mintos Risk Score

7

Atpirkšanas pienākums

Procenti par kavētiem maksājumiem

*Gada procentu likme
**Riskam pakļautais portfelis (kavējas ilgāk par 90 dienām)

ESTO UAB izsniegtajiem aizdevumiem ir piešķirts Mintos Risk Score 7 ar šādiem apakšrādītājiem: kredītportfeļa sniegums — 5,6, aizdevumu apkalpotāja efektivitāte — 8, atpirkšanas spēja — 9,2 un sadarbības struktūra — 4,5.

Drošību veido nodrošinājums attiecībā uz daļu no prasījumiem, lai nodrošinātu kreditēšanas uzņēmuma saistības, un ESTO Estonia (ESTO AS) garantija.

Kā investēt ESTO Lietuva (ESTO UAB) aizdevumos

Mintos ir pievienojis ESTO Lietuva aizdevumus Mintos Core. Ja gribi investēt šajās parādzīmēs, izmantojot Mintos Custom portfeli, atceries attiecīgi pielāgot sava portfeļa iestatījumus. Ja investē manuāli, tu vari filtrēt parādzīmes pirmreizējā tirgū.

Par ESTO grupu

ESTO ir dinamisks un progresīvs uzņēmums, kura mērķis ir mainīt iepirkšanās pieredzi, vienkāršojot sarežģīto iepirkšanās ekosistēmu. Pateicoties ilggadējai pieredzei, ESTO ir gatavs pārveidot e-komercijas jomu Baltijā un ārpus tās. ESTO mērķis ir nodrošināt plūstošu, pielāgotu un daudzkanālu iepirkšanās pieredzi gan patērētājiem, gan mazumtirgotājiem, liekot lielu uzsvaru uz tehnoloģijām un klientu lojalitāti.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner