ESTO neto ieņēmumi 2023 Q2 sasniedz 2,6 miljonus eiro

2023. gada pirmajos sešos mēnešos ESTO AS piedzīvoja ievērojamu izaugsmi vairākos galvenajos darbības rādītājos. Uzņēmums ir sniedzis šādu darbības un finanšu informāciju:

ESTO AS guva 64% no 2022. gada kopējiem ieņēmumiem, un salīdzinājumā ar 2023. gada pirmo ceturksni tās ieņēmumi palielinājās par 8,59%. Turklāt uzņēmuma neto ieņēmumi turpina pieaugt un šobrīd ir 2,6 miljoni eiro. Uzņēmums 2023. gada pirmajā pusgadā guva 71% no pagājušā gada peļņas. Preču bruto vērtība palielinājās par 21% un pieaugums no 1. līdz 2. ceturksnim bija 5,73%. Uzņēmuma aktīvi 2023. gada pirmajā pusgadā pieauga no 45 miljoniem eiro līdz 49 miljoniem eiro, kas ir 7,8% pieaugums salīdzinājumā ar 2022. gadu.

2023. gada pirmajā pusgadā ESTO par 17% palielināja klientiem izsniegto aizdevumu skaitu. Turklāt uzņēmums nesen palielināja Mintos platformā pieejamās procentu likmes līdz 11%. ESTO mērķis ir piesaistīt vairāk investoru, kas meklē ienesīgas investīciju iespējas.

Esmu gandarīts, ka uzņēmums, ko mēs izveidojām nelielā kafejnīcā Tallinā, tikai sešu gadu laikā ir kļuvis par ievērojamu un stabilu Baltijas valstu tirdzniecības, maksājumu un kredītu tirgus dalībnieku. Mūsu bizness stāv uz stingriem pamatiem un nepārtraukti gūst labumu no gadiem ilgušā smagā darba, kas ieguldīts, veidojot tirgotāju tīklu visās Baltijas valstīs. Gada pirmajos divos ceturkšņos preču bruto vērtība tirgū parasti ir mazāka, kas skaidrojams ar mūsu biznesa ciklisko dabu. Neraugoties uz to, mēs joprojām spējām uzrādīt labu peļņas pieauguma tempu, kas ir apliecinājums tam, ka mēs spējam nepārtraukti augt rentabli. Tas ir iemesls, kāpēc mēs aicinām Mintos investorus pievienoties ESTO veiksmes stāstam, vienlaikus piedāvājot labāko riska un atdeves attiecību Mintos platformā

komentē ESTO izpilddirektors Mikk Metsa

Par ESTO

2017. gadā dibinātais ESTO sniedz pilnībā automatizētu un uz tehnoloģijām balstītu pārdošanas punktu pirkumu finansēšanas un maksājumu risinājumus savam tirgotāju tīklam Baltijā. ESTO biznesa modelis ir atvieglot maksājumus starp klientu un tirgotāju e-komercijas vidē, nodrošinot reāllaika maksājumus tirgotājam un maksājumu grafikus klientam. Starp tā partneriem ir vairāki lielākie mazumtirgotāji Igaunijas tirgū: Kaup24, ONOFF, Valge Klaar, RDE, Bigbox, Photopoint un daudzi citi.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner