ESTO ziņo par 54% ieņēmumu pieaugumu 2023. gada Q3

Igaunijas maksājumu apstrādātājs un patēriņa kredītu sniedzējs ESTO Holdings (“Grupa”) ir publicējis 2023. gada 3. ceturkšņa neauditētos finanšu rezultātus. Uzņēmums sniedza šādu darbības un finanšu informāciju: Šogad ESTO trīs ceturkšņus pēc kārtas guva peļņu 2,3 miljonu eiro apmērā. 2023. gada 3. ceturksnī tas ieguva gandrīz 9 miljonus eiro jauna finansējuma un vairāk nekā 18,5 miljonus eiro kopš gada sākuma.

Svarīgākie punkti:

  • Ieņēmumi kopš 2022. gada 3. ceturkšņa palielinājās par 54%, sasniedzot 17,5 miljonus eiro, kas ir līdz šim labākais rādītājs uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē.
  • gada pirmajos deviņos mēnešos ESTO darījumu apgrozījums (preču bruto apgrozījums) pārsniedza 118 miljonus eiro, kas ir par 66% vairāk nekā tajā pašā period 2022. gadā.
  • Tirgotāju tīklam tika pievienoti vairāk nekā 300 jauni tirdzniecības punkti, kuru paredzamais preču bruto apgrozījums ir aptuveni 100 miljoni eiro.
  • Neto peļņa palielinājās par 27% (YoY), 2023. gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedzot 2,3 miljonus eiro salīdzinājumā ar 1,8 miljoniem eiro tajā pašā periodā 2022. gadā.
  • Neto kredītportfelis 2023. gada 3. ceturksnī palielinājās par 41%, salīdzinot ar 2022. gada 3. ceturksni.

"ESTO koncentrējas uz rentablu un ilgtspējīgu izaugsmi, un tas atspoguļojas mūsu biznesa attīstības stratēģijā, ko apliecina arī nesenā produktu līnijas paplašināšana, šī gada sākumā ieviešot ESTO platformu. Mūsu tirgus pozīcija joprojām ir spēcīga, it īpaši Igaunijā, kur ESTO zīmols ir plaši pazīstams. Esam sasnieguši iespaidīgus finanšu rezultātus, ievērojami palielinot ieņēmumus, EBITDA un neto peļņu, kas pārsniedz mūsu prognozes. Uzņēmums ir uz spēcīga viļņa, un mēs esam gatavi daudzsološai attīstības trajektorijai arī nākamajos ceturkšņos. Mēs saskatām milzīgas iespējas paplašināt ESTO darbību Latvijā, Lietuvā un citviet, un oktobrī uzsākām pašu kapitāla palielināšanas projektu, lai paātrinātu uzņēmuma izaugsmi"

ESTO dibinātājs un izpilddirektors Mikk Metsa.

ESTO paziņoja, ka ar vienbalsīgu akcionāru lēmumu ir nolemts, ka pašu kapitāla palielināšanas process notiks 2023. gada 4. ceturksnī. Tā mērķis ir veicināt ESTO izaugsmi Baltijā, iekarot papildu tirgus daļu un atbalstīt finanšu risinājumu attīstību.

"Šajā ceturksnī ESTO koncentrēšanās uz stingru kredītriska pārvaldību ir ievērojami uzlabojusi mūsu izsniegto kredītu un kredītportfeļa kvalitāti, kas atspoguļojas ārkārtīgi zemā INP un neto portfeļa īpatsvarā, kas ir zemāks par 1,2%," informēja ESTO finanšu direktors Kevin Koik. "Turklāt ir ievērojami uzlabojusies izmaksu un ienākumu attiecība, sasniedzot iespaidīgus 27%. Kopš gada sākuma ESTO ir nodrošinājis papildu 18,5 miljonus eiro jauna finansējuma un saglabājis faktisko finansējuma izmaksu likmi zem 11%, pat ņemot vērā neseno ECB likmes pieauguma dinamiku. Šie uzlabojumi lieliski demonstrē mūsu stratēģisko prioritāti - ilgtspējīgu izaugsmi un noturības veidošanu svārstīgos tirgus apstākļos."

ESTO finanšu direktors Kevin Koik

Par ESTO

2017. gadā dibinātais ESTO sniedz pilnībā automatizētu un uz tehnoloģijām balstītu pārdošanas punktu pirkumu finansēšanas un maksājumu risinājumus savam tirgotāju tīklam Baltijā. ESTO biznesa modelis ir atvieglot maksājumus starp klientu un tirgotāju e-komercijas vidē, nodrošinot reāllaika maksājumus tirgotājam un maksājumu grafikus klientam. Starp tā partneriem ir vairāki lielākie mazumtirgotāji Igaunijas tirgū: Kaup24, ONOFF, Valge Klaar, RDE, Bigbox, Photopoint un daudzi citi.

ESTO Group pieder ESTO AS, ESTO LV AS un ESTO UAB.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner