ID Finance Spānija neto peļņa 2022. gadā sasniedz 10 milj. eiro

ID Finance Spānija ir publicējis 2022. gada auditētos finanšu rezultātus. Uzņēmums ir sniedzis šādu darbības un finanšu informāciju:

  • Neto ienākumi 10,4 miljoni eiro
  • Ieņēmumi 119 miljoni eiro
  • Izaugsme 33% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu

ID Finance Spānija arī ziņo, ka uzņēmuma kapitāls palielinājās līdz 18,7 miljoniem eiro. Tādējādi pašu kapitāla īpatsvars ir 24%, kas pārsniedz nozares vidējo līmeni aptuveni 15% apmērā. 2022. gadā turpināja pieaugt arī kopējais izsniegto kredītu apjoms, sasniedzot 242 miljonus eiro.

ID Finance līdzdibinātājs Boris Batine uzņēmuma rezultātus vērtē kā ļoti pozitīvus. Viņš atzīmē, ka 2022. gads kopumā bija ļoti izaicinošs, taču, neraugoties uz ekonomisko nenoteiktību, uzņēmums turpināja izaugsmi, turklāt šāda tendence ir sagaidāma arī 2023. gadā.

"Esmu ļoti lepns par komandu, kas sarežģītajā gadā panāca spēcīgu izaugsmi, vienlaikus saglabājot uzņēmuma rentabilitāti. Esmu pārliecināts, ka mēs spēsim balstīties uz šiem panākumiem un 2023. gadā sasniegsim vēl labākus rezultātus."

Boris Batine, ID Finance līdzdibinātājs

ID Finance Spānija ziņo, ka tas optimizēja mārketinga izmaksas par 40%, sasniedzot zemāko līmeni, kāds jebkad reģistrēts uzņēmumā. Turklāt uzņēmums ir saglabājis augstas kvalitātes klientus, un ienākumus nenesošu aizdevumu īpatsvars 90 dienu periodā ir 10%. Šī tendence liecina par būtisku MoneyMan Spain struktūrvienības ekonomiskā stāvokļa uzlabošanos, kas, pateicoties tā spēcīgajai pozīcijai tirgū, sekmēs turpmāku veiksmīgu un ienesīgu izaugsmi.

Pateicoties labiem rezultātiem un augošajam pieprasījumam Spānijā, ID Finance veiksmīgi pagarināja 40 miljonu eiroobligāciju programmas dzēšanas termiņu, gūstot plašu atbalstu obligāciju turētāju vidū. Uzņēmums veica arī vairākus grozījumus, lai padarītu nosacījumus izdevīgākus plašākai Eiropas investoru auditorijai, tostarp samazinot nominālvērtību no 100 000 eiro līdz 1000 eiro un ieviešot finanšu nosacījumus, lai investoriem nodrošinātu finanšu kontroli. Obligācijas ir pieejamas tirdzniecībai Frankfurtes biržā (ISIN: XS2231806394).

Par ID Finance

ID Finance ir datu zinātnes, kredītspējas vērtēšanas un digitālo finanšu uzņēmums, kas ievieš finanšu tehnoloģiju inovācijas jaunietekmes tirgos un piedāvā virkni ērtu, konkurētspējīgu un pārredzamu aizdevumu produktu internetā. Uzņēmums izmanto mašīnmācības un augsta līmeņa datu zinātnes metodes, lai uzlabotu piekļuvi konkurētspējīgiem finanšu pakalpojumiem. ID Finance galvenais birojs atrodas Barselonā, un tas ar zīmoliem MoneyMan un Plazo darbojas Spānijā, Brazīlijā un Meksikā, savukārt uzņēmuma pētniecības un attīstības centrs ir izvietots Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Uzņēmuma dibinātāji iepriekš strādāja banku sektorā, tostarp Deutsche Bank un Royal Bank of Scotland. ID Finance uzticas gan privāti, gan institucionāli investori no visas pasaules. FT 1000 sarakstā ID Finance jau sesto gadu pēc kārtas ir ierindots kā viens no straujāk augošajiem uzņēmumiem Eiropā. Wired žurnāls to ir atzinis arī par vienu no karstākajiem jaunuzņēmumiem Barselonā.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner