Ieturējuma nodoklis tiks samazināts līdz 5% ES un EEZ nodokļu rezidentiem

Samazināts ieturējuma nodoklis tagad ir pieejams ES un EEZ nodokļu rezidentiem

Lai izmantotu samazināto nodokļa likmi (5%) ES/EEZ nodokļu rezidentiem, pārbaudiet un apstipriniet savu nodokļu informāciju. Tiklīdz to izdarīsiet, jaunā nodokļu likme tiks piemērota automātiski.

Apstiprināt tagad

Latvijas parlaments ir pieņēmis likumu, kas samazina ieturējuma nodokļa prasības privātpersonām, kuras ir ES un EEZ valstu nodokļu rezidenti, no 20% līdz 5%. Turklāt likums arī vienkāršo nodokļu uzlikšanas kārtību, jo investoriem būs tikai vienreiz jāapliecina sava nodokļu rezidence, un nebūs nepieciešamas nekādas izziņas vai citi dokumenti.1 Likuma izmaiņas stāsies spēkā 2022. gada 14. novembrī.

Mēs strādājam pie izmaiņu ieviešanas Mintos platformā. Sagaidām, ka izstrāde tiks pabeigta līdz novembra beigām. Kad izmaiņas būs gatavas, tev būs jāpārskata un jāapstiprina sava nodokļu informācija, lai izmantotu samazināto nodokļa likmi. Mēs tevi informēsim, kad samazinātā likme būs ieviesta.

Šis ir liels ieguvums investoriem. Mēs esam strādājuši kopā ar vietējo finanšu iestāžu tirdzniecības asociāciju un citām ieinteresētajām pusēm divus gadus, lai panāktu likuma izmaiņas, un esam ļoti priecīgi redzēt, ka mūsu kopīgie centieni beidzot ir vainagojušies ar panākumiem!

Likuma izmaiņas neattiecas uz investoriem, kuri nav ES vai EEZ valstu nodokļu rezidenti. Tā neattiecas arī uz juridiskām personām, kurām nepiemēro nodokļu ieturējumu.

1Ja esi nodokļu rezidents valstī, kurā saskaņā ar nolīgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu ieturējuma nodoklis ir mazāks par 5%, tu vari izmantot zemāku likmi, iesniedzot nodokļu rezidenta apliecību. Uzzināt vairāk

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner