Igaunijas patēriņa kreditēšanas uzņēmums BB Finance pievienojas Mintos

Esam priecīgi uzsākt sadarbību ar BB Finance OÜ — Igaunijā strādājošu patēriņa kreditēšanas uzņēmumu, kas Mintos platformā piedāvās jaunas investīciju iespējas ar procentu likmēm līdz 12.5% gadā.

Svarīgākais par BB Finance

BB Finance 2006. gadā nodibināja uzņēmuma izpilddirektors Martin Kolu un valdes loceklis Urmo Kokmann. Šobrīd uzņēmumam ir vairāk nekā 122 tūkstoši reģistrētu klientu, vairāk kā 10 tūkstoši aktīvu klientu un kredītportfelis 15 miljonu eiro apmērā (grafikam atbilstoši līdz 60 dienas kavēti maksājumi). Uzņēmums ir licencēts un tā darbību uzrauga — Igaunijas Finanšu uzraudzības un noregulējuma iestāde.

BB Finance grib padarīt savus pakalpojumus pieejamus un efektīvus, liekot uzsvaru uz tehnoloģiju izmantošanu procesu racionalizēšanai. Uzņēmuma mērķis ir kļūt par privātpersonu prioritāro īstermiņa kredītu partneri Igaunijā. BB Finance paredz, ka līdz 2023. gada beigām tā peļņa (anualizēta) pārsniegs divus miljonus eiro pirms procentu izmaksām.

“2021. gadā mēs nolēmām izbeigt darbību Somijā un koncentrēties tikai uz galveno tirgu – Igauniju. Mēs sedzām visas saistības pret Mintos investoriem, kuriem bija investīcijas Somijā izsniegtos aizdevumos. Esam priecīgi atsākt sadarbību ar Mintos brīdī, kad uzņēmuma finansiālais stāvoklis ir spēcīgs. Līdz šim 2023. gadā uzņēmuma portfelis ir palielinājies par 45%, savukārt klientu skaits laika periodā no 2021. gada ir divkāršojies. Mēs pievienojamies Mintos, lai, galvenokārt, nostiprinātu un diversificētu uzņēmuma finansējuma struktūru, jo gatavojamies izmantot tirgū esošo iespēju būtiski mērogot darbību. Uzņēmuma kredītportfelis tika mērķtiecīgi samazināts atbilstoši konservatīvajai pieejai, kas tika īstenota saistībā ar COVID-19 un iepriekšējo Igaunijas pensiju reformu. Esam ieviesuši spēcīgākus un labākus riska parakstīšanas modeļus, tāpēc uzskatām, ka portfeli var dubultot, jo īpaši ņemot vērā rekordlielo klientu skaitu un par 20% mazāku aizdevumu apmēru uz vienu klientu nekā pirms COVID. Pašreizējais galvenais izaugsmes un ievērojami lielākas rentabilitātes virzītājspēks ir finansējuma pieejamība,”

komentē BB Finance dibinātājs un izpilddirektors Martin Kolu.

BB Finance parādzīmes Mintos platformā

Uzņēmums piedāvā finansējumu ar zīmolu Raha24, kas tika izveidots 2006. gadā. Tā galvenais produkts ir vairāku maksājumu aizdevumi līdz 4000 eiro ar atmaksas termiņu līdz 60 mēnešiem, kas veido aptuveni 85 % no portfeļa.

Gada procentu likme

12.5%

Vidējā GPL*

48.90%

Vidējais aizdevuma apmērs

100 – 4000 EUR

Ienākumus nenesošu aizdevumu īpatsvars (RPP 90**)

4%

Vidējais aizdevuma termiņš

10 mēneši

Līdzdalība aizdevumos

10%

Mintos Risk Score

7.5

Atpirkšanas pienākums

Procenti par kavētiem maksājumiem

*Gada procentu likme

**Riskam pakļautais portfelis (kavējas ilgāk par 90 dienām)

BB Finance izsniegtajiem kredītiem ir piešķirts Mintos Risk Score 7.5 ar šādiem apakšrādītājiem: kredītportfeļa sniegums — 8.0, aizdevumu apkalpotāja efektivitāte — 9.0, atpirkšanas spēja — 6.9 un sadarbības struktūra — 4.0.

Nodrošinājumu veido ķīla uz visiem kreditēšanas uzņēmuma debitoru parādiem un subordinācijas līgums starp uzņēmumu, BB Finance Group OÜ, kreditēšanas uzņēmumu, SPV (emitentu) un Mintos.

Kā investēt BB Finance parādzīmēs

Mintos ir pievienojis BB Finance aizdevumus Mintos Core. Ja gribi investēt šajās parādzīmēs, izmantojot Mintos Custom portfeli, atceries attiecīgi pielāgot sava portfeļa iestatījumus. Ja investē manuāli, tu vari filtrēt parādzīmes pirmreizējā tirgū.

Par BB Finance

BB Finance OÜ ir patēriņa kreditēšanas uzņēmums, kas Igaunijā darbojas kopš 2006. gada. Uzņēmums darbojas saskaņā ar Igaunijas Republikas tiesību aktiem, un to uzrauga Igaunijas Finanšu uzraudzības un noregulējuma iestāde. BB Finance Igaunijā darbojas ar diviem galvenajiem zīmoliem: Raha24 un HyBa. Uzņēmums koncentrējas uz lietotāju pieredzi, atbildīgu kreditēšanas praksi un ātru apkalpošanu. BB Finance zīmola ietvaros tiek uzsvērta tehnoloģiju izmantošana, kā arī efektivitāte.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner