Individuāla ETF pārvaldība — Mintos Core ETF: kas tev ir piemērotākais?

Šajā rakstā mēs analizēsim un salīdzināsim atsevišķu ETF pārvaldību un Mintos Core ETF portfeli. Mintos mērķis ir vienmēr piedāvāt investoriem visu informāciju, lai jūs varētu pieņemt pārdomātus lēmumus par savām investīcijām.

Ja gribi atsvaidzināt savas zināšanas, apskati mūsu iepriekšējos rakstus:

  1. Vienkāršāka investēšana: ieviešam Mintos ETF portfeļus
  2. Kas ir ETF?
  3. Kā darbojas Mintos Core ETF?

Investēšana ETF iesācējiem: procesa vienkāršošana

Iesācējiem investīciju joma bieži vien šķiet grūti aptverama, jo tajā ir neskaitāmas iespējas un sarežģīti lēmumi. Tāpēc mēs izveidojām Mintos Core ETF, lai piedāvātu racionālu un efektīvu pieeju investēšanai ETF.

Jauna investora izvēle

Iedomāsimies jaunu investori Emmu, kura pēta savas iespējas investēt ETF. Viņa apsver divus variantus:

  1. Individuāla pārvaldība: Emma var izvēlēties un pārvaldīt savus ETF pati. Šis variants viņai nodrošina pilnīgu kontroli pār investīcijām, bet tas arī prasa, lai viņa visu laiku būtu informēta par tirgus tendencēm un pieņemtu visus lēmumus par sava portfeļa sastāvu un līdzsvarošanu.
  2. Mintos Core ETF: kā alternatīvu Emma var izvēlēties Mintos Core ETF, kas viņai piedāvā profesionāli pārvaldītu portfeli, kurā par visiem ETF atlases un pārvaldības aspektiem parūpējas Mintos. Investējot šādi, Emma var ietaupīt laiku un pūles, kas atbilst viņas aizņemtajam dzīvesveidam.

Katram no variantiem ir savas priekšrocības, un tie atbilst dažādiem investēšanas stiliem un vajadzībām. Lai gan manuālā pieeja nodrošina lielāku kontroli, tā prasa vairāk laika un zināšanu.

No otras puses, Mintos Core ETF nodrošina vienkāršāku un racionālāku investēšanas pieredzi, kas ir īpaši izdevīga iesācējiem vai tiem, kuri meklē pasīvu investīciju stratēģiju.

Šis salīdzinājums starp atsevišķu ETF pārvaldīšanu un Mintos pārvaldītā Core ETF portfeļa izmantošanu izceļ galvenās atšķirības investēšanas procesā. Tas parāda, kā Mintos vienkāršo dažādus investēšanas aspektus, sākot no laika un pūlēm līdz riska pārvaldībai, padarot to pieejamāku un vieglāk pārvaldāmu tiem, kas vēl nav iepazinuši ETF pasauli.

Aspekts

Viena ETF pārvaldība (paša pārvaldīts)

Mintos Core ETF portfelis (Mintos pārvaldīts)

Investīciju pārvaldības pieeja

Lai pārvaldītu atsevišķus ETF, investoriem ir jābūt informētiem par tirgus tendencēm un izvēlētā ETF darbības rezultātiem. Lēmumu par to, kad pirkt, turēt vai pārdot, pieņem pats investoriem pēc saviem ieskatiem.

Mintos piedāvā profesionāli pārvaldīta portfeļa pieeju.

Mēs parūpējamies par visiem portfeļa pārvaldības aspektiem, tostarp tirgus analīzi, ETF atlasi un darījumu laika plānošanu, dodot investoriem lielāku brīvību.

Laiks un pūles

Ievērojams laika ieguldījums izpētē, uzraudzībā un līdzsvarošanā. Stāvāka finanšu pārvaldības mācīšanās līkne.

Vienkāršots investēšanas process, kas ir ideāli piemērots pasīvajiem investoriem. Ietaupa laiku un samazina pūles, ļaujot koncentrēties uz citām prioritātēm.

Portfeļa sastāvs

Nepieciešamas zināšanas par aktīvu sadales principiem. Investoriem ir aktīvi jāpieņem lēmums par katra ETF īpatsvaru.

Automatizēta portfeļa veidošana atbilstoši iepriekš noteiktiem investīciju mērķiem un riska profiliem. Atbrīvo investoru no nepieciešamības pastāvīgi veikt korekcijas.

Portfeļa līdzsvarošana

Var būt nepieciešama bieža manuāla līdzsvarošana, jo īpaši svārstīgos tirgos. Var rasties papildu darījumu izmaksas.

Automātiska līdzsvarošana, kad tiek veiktas papildu investīcijas vai līdzekļu izņemšana. Efektīvi uztur iepriekš noteikto ETF proporciju bez papildu izmaksām.

Izpratne par izmaksām

Ietver orientēšanos dažādās izmaksu struktūrās (pārvaldības maksas, darījumu izmaksas). Risks, ka var rasties lielākas izmaksas, jo tiek veikti vairāk darījumi.

Pārredzama komisijas maksu struktūra bez Mintos pārvaldības maksas.

Sākotnējais investīciju apmērs

Lai panāktu īstu diversifikāciju, parasti ir nepieciešamas lielākas sākotnējās investīcijas. Var būt neaizsniedzams investoriem ar ierobežotu kapitālu.

Pieejams uzsākšanas punkts ar minimālo investīciju tikai 50 eiro. Pateicoties iespējai investēt ETF daļās, padara diversificētu investēšanu pieejamu lielākajai daļai budžetu.

Risku pārvaldība

Nepieciešams individuāls riska novērtējums katram ETF. Iespējama nelīdzsvarota riska ekspozīcija nepareizas izvēles dēļ.

Izstrādāts atbilstoši investora riska tolerancei un mērķiem.

Emmas lēmums starp pašas pārvaldītiem ETF un Mintos Core ETF atspoguļo būtiskās atšķirības investēšanas pieejās.

Ja atsevišķu ETF pārvaldība prasa Emmas aktīvu iesaistīšanos, tirgus izpratni un laika patēriņu, tad Mintos Core ETF pieeja viņai piedāvā profesionāli pārvaldītu, laika ziņā efektīvu risinājumu, koncentrējoties uz riska pārvaldību un portfeļa diversifikāciju, kas pielāgots viņas dzīvesveidam un investīciju mērķiem.

Mintos Core ETF: maksimāli palielini potenciālu, samazini izmaksas un laiku

Investēšana ETF iesācējiem var būt vienkāršs process, jo īpaši ņemot vērā lietotājam draudzīgu platformu pieejamību un plašu ETF iespēju klāstu. Lai gan atsevišķu ETF izvēle un iegāde var būt salīdzinoši vienkārša, iesācēji bieži saskaras ar grūtībām izprast plašākus ETF investīciju aspektus, piemēram, aktīvu sadalījumu, riska pārvaldību un portfeļa līdzsvarošanu.

Investējot pārvaldītos portfeļos, piemēram, Mintos Core ETF, ir jāsper papildu solis, proti, jāaizpilda piemērotības un atbilstības novērtējums. Tas nodrošina, ka investīcija atbilst investora profilam un riska tolerancei. Tādējādi tas kalpo kā aizsargmehānisms, kas ne vienmēr ir pieejams atsevišķu ETF gadījumā, jo tos nereti var iegādāties pat tad, ja tie nav ideāli piemēroti investora vajadzībām.

Ar Mintos Core ETF mūsu mērķis ir dot investoriem iespēju iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesā. Mēs par prioritāti izvirzām izmaksas un pieejamību, un meklējam labāko veidu, kā racionalizēt investēšanu ETF.

  • Personalizēta investēšanas pieredze: Mēs apzināmies, ka katrs investors ir unikāls. Tāpēc mūsu ETF portfeļi ir personalizēti, lai atbilstu tavai konkrētajai riska tolerancei un finanšu mērķiem. Konkrēts tava portfeļa sastāvs ir atkarīgs no tā, cik lielu risku esi gatavs uzņemties un cik ilgi plāno turēt savas investīcijas.
  • Bez papildu komisijas maksas: Mintos nepiemēro nekādu komisijas maksu par pārvaldīšanu, tirdzniecību vai citiem pakalpojumiem. Šī pieeja ir īpaši pievilcīga tiem, kas meklē izmaksu ziņā efektīvu investēšanas stratēģiju. Vienīgās izmaksas ir ETF kopējais izdevumu koeficients (KIK), kas mūsu izvēlētajiem ETF vidēji ir mazāks par 0,1 %.
  • Vienkāršāka diversifikācija: Mūsu prasmīgi veidotā ETF kolekcija nodrošina diversificētu ekspozīciju dažādām aktīvu klasēm, samazinot risku un palielinot peļņas potenciālu. Mēs veidojam globāli diversificētus portfeļus, nodrošinot plašu nozaru un reģionu pārstāvību vienā investīcijā, tādējādi samazinot investīciju risku.

Iesācējs, kas nodarbojas ar individuālu ETF pārvaldību, saskaras ar paaugstinātu risku ierobežoto tirgus zināšanu un pieredzes dēļ. Iespēja nepareizi novērtēt tirgus tendences vai neprasme pietiekami diversificēt var novest pie lielākām atdeves svārstībām.

Lai gan tu pats varētu veikt visus atsevišķos darījumus ar katru ETF un periodiski atjaunot līdzsvaru ar individuāliem ETF, laika gaitā portfelis novirzīsies no tava mērķa sadalījuma.

Visu šo darījumu veikšana tev varētu izmaksāt vairāk, un tas noteikti prasīs vairāk tava laika. Turklāt tev var nebūt iespējas iegādāties ETF daļas, tāpēc sasniegt tādus pašus mērķa svērumus varētu būt sarežģīti. Ar katru veikto investīciju vai pārdošanu mēs dinamiski līdzsvarojam tavu portfeli, lai to virzītu atpakaļ uz tā mērķa svērumiem:

  • Kad tu investē, mēs prioritāri pievienojam līdzekļus zemāka svēruma ETF.
  • Kad tu pārdod, mēs vispirms ņemam no lielākā svēruma ETF.

Šādā veidā tu vari regulāri investēt un bez piepūles uzturēt mērķa svērumu.

Uzzini vairāk par to, kā mēs izvēlamies ETF.

Vai tev ir kāds jautājums, pirms kopā ar mums sāc investēt ETF? Mēs esam gatavi palīdzēt!

Ja esi gatavs sākt, diversificē savu portfeli šeit — sāc investēt tikai ar 50 eiro.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner