Jaunākā informācija par Wowwo, 2022. gada 3. februāris

Kā jau minējām pagājušajā nedēļā Mintos kopienā publicētajā ziņojumā, mēs sniedzam jaunāko informāciju par pašreizējo stāvokli saistībā ar Wowwo saistību nepildīšanu Mintos platformā.

Ieskats Wowwo situācijā

2021. gada decembrī, Turcijas liras vērtībai pret eiro būtiski samazinoties, realizējās Wowwo valūtas kursa risks, un tas būtiski ietekmēja līdz šim veiksmīgo sadarbību ar šo kreditēšanas uzņēmumu, liekot tam piešķirt statusu “Apturēts”. Wowwo izsniedz aizdevumus lirās, savukārt Mintos investori šajos aizdevumos investē eiro. Neveicot valūtas riska ierobežošanu, Wowwo nonāca situācijā, kad tam ir ievērojami lielākas izmaksas, lai iegādātos nepieciešamo eiro daudzumu, kas vajadzīgs maksājumu veikšanai Mintos investoriem. Tas pamudināja Wowwo pieņemt lēmumu atslēgt savu API saziņu ar Mintos un pārtraukt maksājumus investoriem, kamēr tiek apspriesti priekšlikumi, kā risināt valūtas zaudējumu problēmu.

Sarunu laikā kreditēšanas uzņēmums ierosināja, ka tā vietā, lai pārskaitītu investoriem pienākošās summas eiro, tas aizņēmēju veiktos maksājumus pārskaitītu Turcijas lirās pēc pašreizējā valūtas maiņas kursa. Šādā gadījumā Mintos invesoriem, kuri bija veikuši investīcijas Wowwo izsniegtajos aizdevumos, rastos zaudējumi, tāpēc mēs šo priekšlikumu noraidījām.

Pašreizējais statuss

Neveicot pienākošos maksājumus un nesniedzot nepieciešamo informāciju par portfeļa darbību, Wowwo pārkāpj sadarbības līgumu.

Mintos ir nosūtījis Wowwo paziņojumu par būtisku saistību neizpildes gadījumu, paātrinot kopējo riska darījumu summu 18.5 miljonu eiro apmērā un norādot Wowwo pienākumu atpirkt visus aizdevumus dažu darba dienu laikā pēc šī paziņojuma saņemšanas. Šī pieprasījuma neievērošana būtu līguma pārkāpums no Wowwo puses.

Mūsu kredītriska komiteja strādāja, lai ierosinātu risinājumu alternatīvas, un mēs ar tām iepazīstinājām Wowwo. Mēs nonācām pie pārstrukturēšanas risinājuma, kas, mūsuprāt, nodrošinās vislabāko rezultātu Mintos investoriem. Mūsu nostāja ir tāda, ka investoriem ir jāsaņem pienākošās summas eiro valūtā pilnā apmērā, kas pārstrukturētas, ņemot vērā uzņēmuma sarežģīto situāciju valūtas maiņas kursa dēļ.

Turpmākie soļi

Mēs turpinām strādāt, lai pēc iespējas īsākā laikā panāktu pēc iespējas labāku rezultātu investoriem. Lielākajā daļā līdzekļu atgūšanas lietu labākie rezultāti tiek sasniegti sarunu ceļā. Mēs neizdarīsim pieņēmumus par iespējamiem turpmākās attīstības rezultātiem sarunās ar Wowwo, bet mēs apsolām investoriem, ka esam pilnībā gatavi izmantot visas iespējas. Ja izrādīsies, ka sarunu rezultātā neizdosies panākt apmierinošu vienošanos, mēs spersim nākamos Mintos atgūšanas procesā minētos soļus, kas ietver arī juridisku rīcību.

Mēs tevi informēsim, tiklīdz būs kādi jaunumi. Tikmēr tu vari sekot līdzi šai tēmai Mintos kopienā, kā arī dalīties ar saviem jautājumiem un komentāriem. Mēs tevi uzklausām un ņemam vērā tavu viedokli.

Paldies par sapratni un pacietību!

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner