Jaunas iCotton Fractional Bonds Mintos platformā

Ar prieku informējam, ka Mintos platformā tagad ir pieejamas jaunas Fractional Bonds! Šis ir mūsu pirmais Fractional Bonds piedāvājums no iCotton — 2011. gadā dibināta ražošanas uzņēmuma, kura produkcija tiek eksportēta uz visu Eiropu. 2023. gada pirmajos 9 mēnešos iCotton Group ieņēmumi pārsniedza 50 miljonus eiro un EBITDA bija gandrīz 8 miljoni eiro.

iCotton emitēs privātas augstākās prioritātes nodrošinātas obligācijas 20 miljonu eiro apmērā ar dzēšanas termiņu 3,5 gadi un “bullet” atmaksas struktūru, kas paredz, ka aizņemtā pamatsumma tiek atmaksāta termiņa beigās. Šīs emisijas gada kupona likme ir 6% + 3M EURIBOR (9,975% par pirmo procentu aprēķina periodu), un kupona maksājumi tiek veikti reizi ceturksnī. iCotton Fractional Bonds Mintos platformā ir saistītas ar sākotnējo obligāciju emisiju, un tām ir tāds pats dzēšanas termiņš un procenti.

Šo Fractional Bonds piedāvājums ir ierobežots. Investīcijas Mintos platformā pieejamajās iCotton Fractional Bonds beidzas 15. decembrī.

Privāta izvietošana

Privātā izvietošana ir unikāla iespēja investoriem Mintos platformā, jo tradicionāli tā ir pieejama tikai individuāliem investoriem, kuri var investēt summas vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā. iCotton obligācijas ir ekskluzīvi pieejamas Mintos platformā kā Fractional Bonds, sākot ar tikai 50 eiro. Šis ir mūsu pirmais Fractional Bonds piedāvājums, kas saistīts ar lielu ražošanas uzņēmumu.. Tas investoriem dod vēl plašākas iespējas diversificēt savu portfeli, jo iCotton darbojas nozarē, kas līdz šim Mintos investoriem nebija pieejama.

iCotton: ilgtspējīgs ražošanas uzņēmums

2011. gadā Latvijā dibinātais iCotton ietilpst iCotton uzņēmumu grupā. iCotton Group ražo higiēnas un kosmētikas produktus un ir vadošais higiēnas produktu ražotājs Polijā un Baltijas valstīs, kas liek lielu uzsvaru uz ilgtspējību. 2023. gadā iCotton apliecināja savu ilgtspējības pieeju, nodrošinot, ka 100% patērētās enerģijas tiek ražoti, izmantojot atjaunojamos energoresursus.

Informācija par iCotton obligācijām

Obligāciju galvenās iezīmes:

  • Kupona likme un kupona maksājumu biežums: Augsta ienesīguma obligācijas kupona likme ir 6% + 3M EURIBOR (9,975% par pirmo procentu aprēķina periodu) ar maksājumiem reizi ceturksnī. Dzēšanas termiņš ir noteikts 3,5 gadi.
  • Privātā piedāvājuma informācija: iCotton piedāvā augstākās prioritātes nodrošinātās obligācijas līdz 20 miljonu eiro apmērā, kas tiek piedāvātas nevis publiski atklātā tirgū, bet tikai Mintos investoriem kā Fractional Bonds.
  • Investori, kuri grib izņemt naudu pirms termiņa, to var izdarīt Mintos otrreizējā tirgū.

iCotton obligāciju, ar kurām ir saistītas Mintos iCotton Fractional Bonds, nodrošinājumu veido nekustamā īpašuma hipotēka Polijā un Latvijā, komercķīla uz pamatlīdzekļiem Polijā un Latvijā, komercķīla uz preču zīmēm un komercķīla uz SIA iCotton akcijām.1 iCotton ir arī tā meitasuzņēmuma Harper Hygienics S.A. (Polija) korporatīvā garantija.

Par iCotton Group

2011. gadā dibinātā iCotton Group ir starptautisks ražotājs, kas specializējas kokvilnas un personīgās higiēnas produktu ražošanā. Gadu gaitā uzņēmums ir dažādojis savu produktu klāstu, tajā iekļaujot, piemēram, kokvilnas plāksnītes, vates kociņus, absorbējošos paladzīņus, mitrās salvetes un higiēniskās paketes. 2017. gadā uzņēmums iegādājās vairākuma akciju daļu Varšavas biržā kotētajā Polijas ražotājā Harper Hygienics SA. Uzņēmuma vietējie tirgi — Polija un Baltijas valstis — veido 45% no 2022. gada ieņēmumiem, savukārt eksports uz Eiropas Savienību un 40 citām valstīm veido atlikušos 55%. 2023. gadā iCotton paplašināja darbību Ziemeļamerikā, iegādājoties ASV uzņēmumu Hempress Hygienics Inc, kas specializējas kaņepju šķiedras tehnoloģiju un ilgtspējīgu higiēnas līdzekļu sievietēm ražošanā. Lai aktīvi samazinātu oglekļa pēdas nospiedumu, iCotton izmanto pārstrādājamu iepakojumu un iegulda līdzekļus efektīvās iekārtās un enerģiju taupošās tehnoloģijās. Galvenie iCotton zīmoli ir Cleanic, Kindii un Presto, kas tiek izplatīti tādos mazumtirdzniecības veikalos kā Rossmann, Drogas, Rimi, Tesco, Lidl un citos.

Gribi uzzināt vairāk par Fractional Bonds? Ja esi jaunpienācējs obligāciju pasaulē un gribi uzzināt vairāk par to, kā tās darbojas, esam apkopojuši resursus, kas tev palīdzēs sākt un pieņemt pārdomātus investīciju lēmumus.

Vai tev ir jautājumi par Mintos platformā pieejamajām Fractional Bonds? Uzdod tos Mintos kopienas sadaļā “Fractional Bonds”.

1Pirmās kārtas ķīlas Latvijā, pirmās kārtas ķīlas Polijā (daļēji pari passu ar Altum AIF).

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner