Mintos veic piesardzības pasākumus platformā Krievijas un Ukrainas krīzes situācijā

Pēdējos mēnešus esam rūpīgi sekojuši līdzi Krievijas un Ukrainas krīzes radītajai spriedzei, jo sadarbojamies ar kreditēšanas uzņēmumiem abās valstīs. Tagad mēs reaģējam uz jaunākajiem notikumiem šajā lietā.

Pašreizējais stāvoklis un gaidāmie pasākumi

Pašlaik mēs nesaskaramies ar atmaksas plūsmas traucējumiem no Krievijas un Ukrainas kreditēšanas uzņēmumu aizņēmējiem. Mēs arī sazinājāmies ar kreditēšanas uzņēmumiem, lai saņemtu viņu komentārus, un saskaņā ar viņu sniegto informāciju pašreizējā situācija neietekmē aizņēmēju atmaksas disciplīnu.

Šobrīd, 2022. gada 23. februārī, visas komunikācijas un informācijas sistēmas starp Krievijas un Ukrainas kreditēšanas uzņēmumiem un Mintos darbojas bez traucējumiem, un informācija tiek apstrādāta savlaicīgi (API, norēķini, ziņojumi par aizdevumiem un to atmaksu)

Pašlaik mēs nevaram prognozēt, kā turpmāka krīzes eskalācija un sankcijas varētu ietekmēt kreditēšanas uzņēmumus šajos tirgos. Mēs sekojam līdzi situācijai un piesardzības nolūkā pārskatām tirgus risku ietekmi uz Mintos Risk Score aizdevumiem, ko izsnieguši Krievijas un Ukrainas kreditēšanas uzņēmumi.

Pamatojoties uz to, mēs nolēmām izņemt Krievijas un Ukrainas kreditēšanas uzņēmumu aizdevumus no Mintos konservatīvās stratēģijas. Šis automatizētais investīciju rīks atlasa aizdevumus ar Mintos Risk Score no 7 līdz 10. Ja turpmāko notikumu attīstība prasīs samazināt Mintos Risk Score aizdevumiem no Krievijas un Ukrainas kreditēšanas uzņēmumiem, šie aizdevumi vairs nebūs piemēroti Mintos konservatīvajai stratēģijai. Mēs ieviešam šo piesardzības pasākumu, lai to novērstu.

Rezumējot:

1. No Mintos konservatīvās stratēģijas ir izņemti aizdevumi no šādiem uzņēmumiem:

  • Kviku (LLMC AirLoans) – Mintos Risk Score 7
  • Mikro Kapital (JSC MFC Mikro Kapital) – Mintos Risk Score 8
  • Mokka (MFC Revo Technology LLC) – Mintos Risk Score 7

2. Pēc izņemšanas no Mintos konservatīvās stratēģijas investīcijas iepriekšminēto uzņēmumu aizdevumos nebūs pieejamas standarta izmaksai. Esošās investīcijas šajos aizdevumos, kas veiktas ar konservatīvo stratēģiju, tiks norādītas kā “Nav pieejamas izmaksai”. Taču likviditāte ir iespējama, veicot tirdzniecību Mintos otrreizējā tirgū, un šis risinājums būs spēkā līdz turpmākai rīcībai atkarībā no notikumu attīstības šajos tirgos.

3. Aizdevumi no minētajiem un citiem Krievijas un Ukrainas kreditēšanas uzņēmumiem joprojām būs pieejami investīcijām:

  • Personalizētajās automatizētajās stratēģijās
  • Manuālajās stratēģijās
  • Mintos augstas ienesības un diversificētajās stratēģijās

4. Investori var pirkt un pārdot aizdevumus no Krievijas un Ukrainas Mintos otrreizējā tirgū

Šīs izmaiņas Mintos konservatīvajai stratēģijai tiek aktivizētas no trešdienas, 2022. gada 23. februāra.

Kā šis pasākums ietekmē citas Mintos investīciju stratēģijas?

Pēc noklusējuma augstas ienesības un diversificētā stratēģija ietver visus aizdevumus ar Mintos Risk Score diapazonā no 2 līdz 10, tāpēc iespējamās izmaiņas un iespējamais rādītāja samazinājums neietekmēs to, kā šīs stratēģijas izvēlas aizdevumus investīcijām. Manuālās un personalizētās automatizētās stratēģijas ļauj investoriem noteikt savas preferences, pamatojoties uz viņu riska apetīti, un investoriem, pieņemot investīciju lēmumus, ir jāņem vērā tirgus un valūtas riski, attiecīgi atjauninot investīciju stratēģijas, pamatojoties uz savām preferencēm.

Atgādinām, ka augstāka sankciju riska dēļ Mintos nesadarbojas ar Krievijas kreditēšanas uzņēmumiem, kas izsniedz aizdevumus uzņēmumiem, kuri lielā mērā sadarbojas ar valstij piederošām struktūrām. Krievijas kreditēšanas uzņēmumi, kas piedāvā investīciju iespējas Mintos platformā, nav valstij piederoši uzņēmumi. Tādējādi mēs jau tagad ierobežojam risku attiecībā uz gadījumiem, kurus var tieši ietekmēt iespējamās sankcijas.

Informācijai

Pirmdien Krievijas Federācija atzina Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalu neatkarību un vēl vairāk padziļināja krīzi, nosūtot uz šo reģionu Krievijas pasludinātos miera uzturēšanas spēkus. Šo lēmumu ar brīdinājumu uzņēma Rietumu līderi, nosaucot Krievijas Federācijas lēmumu par “nelikumīgu un nepieņemamu”. Sankcijas, ko Krievijai noteikušas ES, ASV un citas valstis, un paredzamais ārkārtas stāvoklis Ukrainā varētu ietekmēt šo valstu kreditēšanas uzņēmumus.

Mēs turpināsim uzraudzīt Krievijas un Ukrainas krīzes attīstību un esam gatavi ievērot regulējumu gadījumā, ja Eiropas Savienība vai Amerikas Savienotās Valstis noteiks jaunas sankcijas pret Krieviju.

Ja mēs novērosim negatīvas izmaiņas kredītportfeļa rādītājos un atmaksas plūsmās, mēs reaģēsim, lai vēl vairāk samazinātu ekspozīciju šajos uzņēmumos.

Tikmēr mēs sekosim līdzi jūsu komentāriem un jautājumiem par šo tēmu Mintos kopienā.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner