Piemērotība un atbilstība Mintos platformā

Regulējuma ietvaros mēs nodrošinām, ka mūsu ieguldījumu pakalpojumi ir investoriem piemērotiun atbilstoši, saskaņā ar MiFID II ieguldītāju aizsardzības sistēmu


Ko nozīmē “piemērots un atbilstošs”, un kāpēc tas ir svarīgi?

Piemērots un atbilstošs ieguldījums nozīmē, ka investors izprot piedāvājumu un zina, kādus riskus viņš uzņemas, ņemot vērā savu finansiālo situāciju, zināšanas un investīciju pieredzi, kā arī investīciju mērķus.

Investēšana Mintos platformā ir saistīta ar risku, tāpēc ir svarīgi, lai mēs nodrošinātu, ka mūsu ieguldījumu piedāvājums ir piemērots katram investoram.


Kā mēs nosakām, kas ir piemērots un atbilstošs ieguldījumu pakalpojums Mintos platformā?

Mēs lūdzam investorus aizpildīt novērtējumu, lai pārliecinātos, ka viņi apzinās riskus, kas saistīti ar ieguldījumiem aizdevumos Mintos platformā, un ka viņu finansiālā situācija ļauj viņiem uzņemties šos riskus. 

4 sadaļās tiek novērtēts, vai mūsu piedāvātie ieguldījumu pakalpojumi atbilst tavām ekspektācijām un vajadzībām:

  1. Finansiālā situācija: tev tiek uzdoti daži jautājumi par taviem aktīviem un gada ienākumiem.
  2. Zināšanas: šī sadaļa novērtēs tavas zināšanas par investēšanu, lai noteiktu, vai tu saproti ar investīciju veikšanu Mintos platformā saistītos noteikumus un riskus.
  3. Pieredze: šī sadaļa koncentrējas uz tavu pieredzi, investējot konkrētās aktīvu klasēs.
  4. Investīciju mērķi: visbeidzot, tev tiks uzdoti daži jautājumi par investēšanas mērķiem un riska apetīti.


Atkarībā no tavām atbildēm mēs piedāvājam tev piemērotus un atbilstošus ieguldījumu pakalpojumus. Piemēram, vai tev ir piemērotas Mintos stratēģijas vai personalizētās automatizētās stratēģijas, un cik daudz vari investēt, izmantojot tās. 


Prasība par atbildīgu investēšanu

Pamatojoties uz investora tīro aktīvu vērtību (net worth) un investīciju mērķiem, mums ir arī jānosaka summa, līdz kurai var investēt, izmantojot Mintos automātiskās stratēģijas. Sasniedzot šo summu, tu joprojām vari investēt manuāli. Tas nodrošina, ka investori, izmantojot automatizētās stratēģijas, neuzņemas pārāk lielu risku.

To, cik daudz vari investēt, izmantojot automatizētās stratēģijas, vari apskatīt sava konta iestatījumu sadaļā Piemērotība un atbilstība.


Ko darīt, ja tava situācija ir mainījusies?

Ja tava situācija kopš pēdējās novērtējuma veikšanas ir mainījusies, tu savas atbildes vari jebkurā brīdī atjaunināt, dodoties uz sava profila sadaļu Piemērotība un atbilstība.

Lai uzzinātu vairāk par aizsardzības mehānismu regulējumu, skati sadaļu par investoru aizsardzību Mintos platformā.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner