Atjauninājums: mēs ierobežojam pieeju aizdevumiem no Krievijas un Ukrainas

Atjauninājums 2022. gada 25. februārī: RUB valūtas maiņas un naudas izņemšanas statuss

Mēs katru dienu uzraudzīsim RUB valūtas dinamiku, slēdzot pozīcijas darba dienas beigās, lai novērstu negatīvu riska darījumu iespējamību. Balstoties uz RUB vērtējumu, valūtas maiņas iespējas atklāsim no rītiem. Nedēļas nogalē birža būs slēgta.

2022. gada 24. februārī Krievijas un Ukrainas krīze pārauga Krievijas iebrukumā Ukrainā. Ukraina valstī ir ieviesusi karastāvokli, un notikumu attīstība ir izraisījusi plašu rezonansi starptautiskajos finanšu tirgos. Šobrīd novērojams, ka turpina pieaugt sankciju risks, kas var ietekmēt norēķinu pārvedumus no šiem tirgiem, un valūtas risks, kas jau materializējas, bet tā iznākums tuvākajā periodā nav paredzams.

Kā jau informējām 2022. gada 23. februārī izplatītajā paziņojumā, mēs Mintos platformā veicam nākamos pasākumus, lai aizsargātu investorus no tirgus un valūtas riskiem, kas materializējas saistībā ar šo situāciju.

Ierobežota pieeja visiem Mintos platformā izvietotajiem Krievijas un Ukrainas aizdevumiem

Lai gan sākotnēji mēs ieviesām piesardzības pasākumu, lai ierobežotu investoru piekļuvi aizdevumiem no šīm divām valstīm, izmantojot Mintos konservatīvo stratēģiju, tagad mēs paplašinām ierobežojumus attiecībā uz Krievijā un Ukrainā izsniegtajiem aizdevumiem Mintos pirmreizējā tirgū.

Šis ierobežojums attiecas uz aizdevumiem no šādiem kreditēšanas uzņēmumiem: ​​Creditter (LLC MKK “Credditer”), DoZarplati (LLC MFC “Sojuz-5”), EcoFinance (EcoFinance), Kviku (LLMC AirLoans), Lime (Lime Zaim), Mikro Kapital (JSC MFC Mikro Kapital), Mokka (MFC Revo Technology LLC) un SOSCREDIT (LLC “SOS CREDIT”).

Lai pasargātu mūsu investorus no paaugstināta tirgus un valūtas riska, mēs:

  • Izslēdzam visus aizdevumus no Krievijas un Ukrainas no Mintos pirmreizējā tirgus
  • No Mintos stratēģijām izņemam visus uzņēmumus, kas izsniedz aizdevumus Krievijā un Ukrainā
  • Apturam jaunu aizdevumu no Krievijas un Ukrainas izvietošanu Mintos platformā līdz brīdim, kad parādīsies nepieciešamība atkārtoti izvērtēt šo lēmumu
  • Apturam valūtas maiņu uz un no Krievijas rubļiem, visām valūtām (pieeja mainīta, skatiet atjauninājumu no 2022. gada 25. februāra

Lūdzu, ņem vērā, ka:

  • Mintos otrreizējais tirgus joprojām būs atvērts investoru aktivitātēm ar aizdevumiem no Krievijas un Ukrainas
  • Tiklīdz šo uzņēmumu aizdevumi tiks izņemti no Mintos stratēģijām, lai aizsargātu investorus, investīcijas šo uzņēmumu aizdevumos nebūs pieejamas standarta izmaksai. Uz laiku izņemot Krievijas un Ukrainas uzņēmumus no Mintos stratēģijām, esošās investīcijas šajos aizdevumos tiks norādītas kā “Nav pieejamas izmaksai”. Tomēr likviditāte joprojām ir iespējama, pārdodot šos aizdevumus Mintos otrreizējā tirgū līdz turpmākam paziņojumam.
  • Valūtas maiņa uz un no Krievijas rubļiem uz laiku nebūs pieejama, un piemērojamo valūtas maiņas maksu var ietekmēt tirgus dinamika saistībā ar RUB maiņas kursu.

Ierobežojums tiks aktivizēts no šodienas, 2022. gada 24. februāra, līdz turpmākam paziņojumam. Tikmēr mēs sekosim līdzi situācijai un attiecīgi pielāgosim savus uzņēmējdarbības lēmumus.

Lūdzu, ņem vērā, ka aizņēmēju spēja atmaksāt aizdevumus noteiktajā termiņā un naudas pārvedumi ir cieši saistīti ar banku stabilitāti, un kara stāvokļa ietekmētā finanšu tirgu dinamika iespaido valūtas svārstības.

Gribam uzsvērt, ka Mintos komanda domās ir līdzās visiem kolēģiem, investoriem un biznesa partneriem, kurus ietekmē Ukrainā briestošais karš.

Ja gribi izteikt komentārus vai uzdot jautājumus, pievienojies sarunai Mintos kopienā. Mēs Tevi informēsim par visiem turpmākajiem lēmumiem šajā jautājumā.

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner