Mintos sāk piedāvāt Eleving Group Fractional Bonds

Mintos platformā tagad ir pieejamas Fractional Bonds – jauna investīciju iespēja, kas korporatīvo obligāciju tirgu padara pieejamu arī privātajiem investoriem.

Tas investoriem no visas Eiropas dos piekļuvi fiksēta ienākuma vērtspapīriem, nodrošinot pieejamu un vienkāršu veidu, kā diversificēt investīciju portfeļus, tajos iekļaujot arī obligācijas.

Eleving Group obligāciju piedāvājums Mintos platformā

Eleving Group, kas plašāk pazīstama kā Mogo Finance, tika izveidota pirms vairāk nekā desmit gadiem, savukārt sadarbību ar Mintos uzsāka 2015. gadā. Grupa sniedz finanšu pakalpojumus trīs kontinentos, piedāvājot patēriņa kredītus, kredītu risinājumus un obligāciju emisiju.

Eleving Group neto kredītportfelis sasniedz gandrīz 290 miljonus eiro, un aizdevumos tas ir izsniedzis vairāk nekā 1,3 miljardus eiro. Grupa jau iepriekš ir emitējusi obligācijas. Tā veiksmīgi pabeidza vienu no lielākajām privāta uzņēmuma obligāciju emisijām Baltijā, 2021. gada oktobrī Frankfurtes biržā kotējot obligācijas 150 miljonu eiro apmērā.

“Ņemot vērā mūsu globālās ambīcijas un straujo izaugsmi, kapitāla tirgu izmantošana mūsu uzņēmumam ir stratēģiski svarīga. Līdz šim piesaistītie finanšu instrumenti ir bijuši viens no galvenajiem virzītājspēkiem, veicinot gandrīz seškārtīgu Eleving Group neto portfeļa pieaugumu. Investoriem šis ir ļoti piemērots laiks iegādāties korporatīvās obligācijas, jo tās tiek piedāvātas ar diezgan pievilcīgām procentu likmēm, kas nozīmē lielāku atdevi no investīcijām. Mēs esam gandarīti, ka Mintos tagad sniedz iespēju privātajiem investoriem investēt šajā instrumentā un iesaistīties platformā esošo uzņēmumu izaugsmē. Šis ir viens no interesantākajiem projektiem kapitāla tirgū pēdējo gadu laikā, kas apvieno obligāciju emitentus un investorus.”

komentē Modestas Sudnius, Eleving Group izpilddirektors.

Vai tev ir jautājumi par Eleving Group emitētajām obligācijām? Tev ir iespēja tos uzdot! Lai to izdarītu, ej uz mūsu kopienas lapu, kur Eleving Group pārstāvis sniegs atbildes uz tiem.

Aicinām arī noskatīties Eleving Group investoru vebināru, kuru vadīja Eleving Group izpilddirektors Modestas Sudnius un finanšu direktors Māris Kreics.

Iesākumā mēs esam apkopojuši svarīgāko informāciju par Mintos platformā pieejamajām Fractional Bonds.

Eleving Group: pamatā esošo obligāciju emitents

Uzsākot Fractional Bonds piedāvāšanu, Mintos platformā šobrīd ir pieejamas Eleving Group publiskā piedāvājuma obligācijas.

Obligāciju galvenās iezīmes:

  • Nominālvērtība: katras obligācijas nominālvērtība ir 100 eiro.
  • Procentu likme un termiņš: obligāciju gada procentu likme ir 13%, un procentu maksājumi tiek veikti reizi ceturksnī. Obligāciju dzēšanas termiņš ir noteikts 2028. gadā, nodrošinot ilgtermiņa investīciju horizontu.
  • Informācija par publisko piedāvājumu: Eleving Group piedāvā līdz 750 000 augstākās prioritātes nodrošināto un garantēto obligāciju ar maksimālo kopējo nominālvērtību 75 miljoni eiro, tādējādi sperot nozīmīgu soli obligāciju tirgū.

Pieejamība, izmantojot Mintos:

Mūsu sākotnējais piedāvājums ievērojami samazina uzsākšanas barjeru, dodot iespēju investēt, sākot ar tikai 50 eiro. Tas ne tikai demokratizē investīcijas obligācijās, bet arī nodrošina iespēju mūsu investoriem diversificēt portfeli, ņemot vērā ar obligācijām saistīto zemāko svārstīgumu un paredzamo naudas plūsmu. Turklāt investori, kuri vēlas saņemt naudu pirms termiņa, var to izdarīt Mintos otrreizējā tirgū.

Ierobežota laika piedāvājums. Parakstīšanās uz Fractional Bonds Mintos beidzas 25.10.2023 plkst. 23:59.

Kā Fractional Bonds darbojas

  • Investējot Mintos platformā esošajās Fractional Bonds, tu iegādājies ar aktīviem nodrošinātus vērtspapīrus.
  • Faktiskās obligācijas fiziski nebūs tavā turējumā. Tā vietā tev pieder tiesības uz peļņu, bet Fractional Bonds emitents saglabā īpašumtiesības uz pamatā esošajām obligācijām un izmaksā tev atdevi.
  • Šīs Fractional Bonds emitē Mintos grupas īpašam nolūkam dibināta sabiedrība. Šī sabiedrība ir atbildīga par pamatā esošo obligāciju iegādi un kupona un pamatsummas maksājumu pārvaldību, kas pēc tam tiek sadalīti starp investoriem.
  • Fractional Bonds ir pieejamas tikai Mintos platformā.

Gribi uzzināt vairāk?

Ja esi jaunpienācējs obligāciju pasaulē un gribi uzzināt vairāk par to, kā tās darbojas, esam apkopojuši resursus, kas tev palīdzēs sākt un pieņemt pārdomātus investīciju lēmumus.

 Vai tev ir jautājumi par Mintos platformā pieejamajām Fractional Bonds? Uzdod tos Mintos kopienas sadaļā “Fractional Bonds”.

Gaidīsim tavu viedokli!

Dalies:

Vēlies ko teikt?

Uzdod jautājumus, dalies ar viedokli un diskutē ar citiem investoriem mūsu Kopienā.

community-banner