Představujeme Fractional Bonds od skupiny Eleving Group na Mintosu

Nově jsou na Mintosu dostupné Fractional Bonds, nová investiční příležitost, díky které mají i drobní investoři přístup na trh korporátních dluhopisů.

Tato nabídka otevírá drobným investorům v Evropě svět korporátních dluhopisů a umožňuje každému dostupným a jednoduchým způsobem diverzifikovat své portfolio pomocí dluhopisů.

Nabídka dluhopisů skupiny Eleving Group na Mintosu

Skupina Eleving Group, známá také jako Mogo Finance, byla založena před více než deseti lety a aktuálně poskytuje finanční služby napříč třemi kontinenty. Na Mintosu je již od roku 2015 a nyní působí na celé řadě trhů, kde poskytuje spotřebitelské úvěry, nabízí služby úvěrového financování a vydává dluhopisy.

Skupina Eleving Group se může pochlubit čistým úvěrovým portfoliem ve výši téměř 290 milionů €. K tomu navíc dosud poskytla úvěry v hodnotě více než 1,3 miliardy €. Vydávání dluhopisů pro skupinu Eleving Group není žádnou novinkou. Úspěšně dokončila jednu z největších emisí dluhopisů soukromé společnosti v Pobaltí, když v říjnu 2021 vydala dluhopisy v hodnotě 150 milionů € kótováné na frankfurtské burze. in October 2021.

“Vzhledem k našim globálním ambicím a rychlému růstu je pro nás využití kapitálových trhů strategické. Dosud získané finanční nástroje byly jedním z klíčových faktorů, které přímo či nepřímo přispěly k téměř šestinásobnému růstu čistého portfolia skupiny Eleving Group. Pro investory je nyní velmi vhodná doba k nákupu korporátních dluhopisů, protože jsou nabízeny za poměrně atraktivní úrokové sazby, což se promítá do vyšších investičních výnosů. Jsme rádi, že Mintos nyní nabízí drobným investorům možnost investovat do tohoto nástroje a stát se součástí úspěchu společností působících na této platformě. Jedná se o jeden z nejzajímavějších projektů na kapitálovém trhu za poslední roky, který spojuje emitenty dluhopisů a investory.”

Modestas Sudnius, generální ředitel skupiny Eleving Group

Máte dotazy k dluhopisům vydaným skupinou Eleving Group? Právě máte šanci na ně získat odpověď. Navštivte naše diskuzní fórum Mintos Community a zanechte zde své dotazy, na které vám odpoví zástupce skupiny Eleving Group.

A pokud se budete chtít se skupinou seznámit ještě blíže, podívejte se na webinář pro investory skupiny Eleving Group dostupný níže, který vedli Modestas Sudnius, generální ředitel, a Maris Kreics, finanční ředitel skupiny.

 

Na úvod jsme pro vás připravili několik klíčových informací týkajících se Fractional Bonds na Mintosu.

Eleving Group: emitent příslušných dluhopisů

Mintos v současné době zprostředkovává veřejnou nabídku dluhopisů skupiny Eleving Group, která na naší platformě uvádí Fractional Bonds.

Nejdůležitější vlastnosti dluhopisů:

  • Nominální hodnota: Každý dluhopis má nominální hodnotu 100 €.
  • Úroková míra a doba splatnosti: Dluhopisy mají roční úrokovou sazbu 13 % a čtvrtletní výplatu úroků. Datum splatnosti je stanoveno na rok 2028, což zajišťuje dlouhodobý investiční horizont.
  • Podrobnosti o veřejné nabídce: Skupina Eleving Group nabízí až 750 000 seniorních zajištěných a zaručených dluhopisů v maximální celkové nominální hodnotě 75 milionů € a vstupuje tak na trh s dluhopisy s otevřenou náručí.

Dostupnost prostřednictvím Mintosu:

Naše počáteční nabídka výrazně snižuje vstupní bariéru a umožňuje investice již od 50 €. To nejenže dělá investice do dluhopisů mnohem demokratičtějšími, ale zároveň našim investorům poskytuje možnost diverzifikovat portfolio vzhledem k nižší volatilitě a předvídatelným peněžním tokům, kterými se dluhopisy obvykle vyznačují. Investoři, kteří budou chtít peníze vyplatit předčasně, mohou své investice navíc zpeněžit na Sekundárním trhu Mintos.

Limitovaná nabídka. Předplatné zlomkových dluhopisů na Mintos končí 25.10.2023 ve 23:59.

Jak fungují Fractional Bonds

  • Když investujete do Fractional Bonds na Mintosu, kupujete si cenné papíry kryté aktivy.
  • Skutečné dluhopisy nebudete fyzicky držet. Místo toho budete mít práva na výnosy z dluhopisů. Emitent Fractional Bonds si příslušné dluhopisy ponechá ve svém vlastnictví a s Vámi se podělí o výnosy z nich plynoucí.
  • Fractional Bonds jsou vydávány zvláštní účelovou jednotkou ze skupiny Mintos. Tato speciálně zřízená společnost je zodpovědná za nákup příslušných dluhopisů a správu kupónových plateb a splátek jistiny, jež následně sdílí s investory.
  • Fractional Bonds jsou výhradně dostupné na Mintosu.
  • Každý z nich je opatřen jedinečným mezinárodním identifikačním číslem cenných papírů (ISIN), které pro investory zajišťuje jeho transparentnost a dohledatelnost.

Chcete se dozvědět více? Pokud je pro Vás svět dluhopisů něco nového a chcete blíže porozumět jejich fungování, připravili jsme pro Vás materiály, které Vám pomohou se zorientovat a činit informovaná investiční rozhodnutí.

 Máte dotazy ohledně Fractional Bonds na Mintosu? O své dotazy a připomínky se můžete podělit ve speciálním vlákně na Mintos Community.

Těšíme se na Vaše ohlasy!

Sdílet:

Chcete se podělit o svůj názor?

Pište své nápady, pokládejte dotazy a diskutujte s jinými investory na našem diskuzním fóru Mintos Community.

community-banner