Introductie van Fractional Bonds van Eleving Group op Mintos

Fractional Bonds zijn nu beschikbaar op Mintos, een nieuwe beleggingsmogelijkheid die de markt voor bedrijfsobligaties binnen het bereik van particuliere beleggers brengt.

Met dit aanbod gaat de wereld van bedrijfsobligaties open voor particuliere beleggers in Europa, waardoor het voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk gemaakt wordt om hun portefeuille te diversifiëren met obligaties.

Het obligatie-aanbod van Eleving Group op Mintos

Eleving Group, bekend als Mogo Finance, werd meer dan tien jaar geleden opgericht en biedt financiële diensten op drie continenten. Het bedrijf sloot zich in 2015 bij Mintos aan en is nu actief op tal van markten, en biedt consumentenleningen, kredietoplossingen en obligatie-uitgifte.

Eleving Group heeft een netto leningenportefeuille van bijna €290 miljoen, en heeft meer dan €1,3 miljard aan leningen uitgegeven. Het uitgeven van obligaties is niet iets nieuws voor Eleving Group. Ze voltooiden met succes een van de grootste obligatie-uitgiften door een particulier bedrijf in de Baltische staten, met een obligatie van €150 miljoen die in oktober 2021 werd genoteerd aan de beurs van Frankfurt.

“Gezien onze mondiale ambities en snelle groei is het aanboren van de kapitaalmarkten van strategisch belang voor ons bedrijf. De financiële instrumenten die tot nu toe zijn aangetrokken zijn een van de belangrijkste drijfveren geweest en hebben bijgedragen aan of deelgenomen aan de groei van de nettoportefeuille van de Eleving Groep tot bijna zes keer. Dit is een goed moment voor beleggers om bedrijfsobligaties te kopen, aangezien deze worden aangeboden tegen zeer aantrekkelijke rentetarieven, wat zich vertaalt in hogere beleggingsrendementen. We zijn verheugd dat Mintos nu de mogelijkheid biedt voor particuliere beleggers om in dit instrument te beleggen en deel uit te maken van het succes van de bedrijven die op het platform werken. Dit is een van de meest interessante projecten in de kapitaalmarkt van de afgelopen jaren, waarbij obligatie-emittenten en beleggers samen worden gebracht.”

Modestas Sudnius, CEO van Eleving Group

Heb je vragen over de obligaties die zijn uitgegeven door Eleving Group? Dit is je kans om ze te stellen. Ga naar onze Community-pagina om je vragen te stellen en een vertegenwoordiger van Eleving Group zal erop reageren.

Als je toch bezig bent, bekijk dan hieronder het webinar voor beleggers van Eleving Group, geleid door Modestas Sudnius, CEO en Maris Kreics, CFO van Eleving Group.

We hebben om te beginnen wat belangrijke informatie verzameld over Fractional Bonds op Mintos.

Eleving Group: de onderliggende obligatie-emittent

Mintos presenteert momenteel het openbare obligatie-aanbod van Eleving Group, waarmee Fractional Bonds op ons platform worden geïntroduceerd.

Belangrijkste kenmerken van de obligaties:

  • Nominale waarde: Elke obligatie heeft een nominale waarde van €100.
  • Rente en looptijd: De obligaties bieden een jaarlijkse rente van 13%, met driemaandelijkse rentebetalingen. De vervaldatum is vastgesteld op 2028, wat zorgt voor een beleggingshorizon op lange termijn.
  • Details van het openbaar aanbod: Eleving Group biedt tot 750 000 Senior Gewaarborgde en Gegarandeerde obligaties, met een maximale totale nominale waarde van €75 miljoen, waarmee een belangrijke stap wordt gezet op de obligatiemarkt.

Toegankelijkheid via Mintos:

Ons initiële aanbod verlaagt de toetredingsdrempel aanzienlijk en maakt beleggingen vanaf €50 mogelijk. Dit democratiseert niet alleen obligatiebeleggingen, maar biedt ook een mogelijkheid tot portefeuillediversificatie voor onze beleggers, gezien de lagere volatiliteit en voorspelbare kasstroom die met obligaties gepaard gaan. Bovendien kunnen beleggers die vervroegd willen uitbetalen dit doen op de Secundaire Markt van Mintos. 

Beperkte aanbieding. Inschrijving voor Fractional Bonds op Mintos eindigt 25.10.2023 om 23:59 uur.

Hoe Fractional Bonds werken

  • Als je belegt in Fractional Bonds op Mintos, koop je door activa gedekte effecten.
  • Je zult de daadwerkelijke obligaties niet fysiek aanhouden. In plaats daarvan houd je de rechten op de winst, terwijl de emittent van de Fractional Bonds eigenaar blijft van de onderliggende obligaties en de winst met je deelt.
  • Deze Fractional Bonds worden uitgegeven door een special purpose entity binnen de Mintos Group. De entiteit is verantwoordelijk voor het verwerven van de onderliggende obligaties en het beheren van coupon- en hoofdsombetalingen, die vervolgens worden gedeeld met beleggers.
  • Fractional Bonds zijn exclusief beschikbaar op het Mintos platform.

Meer weten?Als je nieuw bent in de wereld van obligaties en je meer te weten wilt komen over hoe ze werken, hebben we hulpmiddelen samengesteld om je op weg te helpen en om weloverwogen beleggingsbeslissingen te nemen.

 Heb je vragen over Fractional Bonds op Mintos? Je bent van harte welkom om je vragen te stellen in de Fractional Bonds-thread op de Mintos Community.

We horen graag van je!

Delen:

Wil je iets delen?

Stel vragen, deel je mening en discussieer met andere beleggers in onze community.

community-banner